aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΡΜΗΣ«Κερασμένη» από τον Μαρτίνιουκ! (video)

«Κερασμένη» από τον Μαρτίνιουκ! (video)

Οι προσδοκίες των φιλάθλων που μαζεύτηκαν προψές στο ΓΣΖ για να παρακολουθήσουν μια ποιοτική αναμέτρηση ανάμεσα στην Καρμιώτισσα και τον Ερμή, τελικά διαψεύσθηκαν κατά το ήμισυ, καθώς μονάχα το δεύτερο μέρος είχε σασπένς. Είχε και νικητή, όμως! Αυτός ήταν ο Ερμής που με εκτέλεση πέναλτι του Γιάροσλαβ Μαρτίνιουκ στο 77ο λεπτό πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Καρμιώτισσα, κι έκανε άλλο ένα βήμα προς τη μαθητική εξασφάλιση της πρωτιάς στον β’ όμιλο (εξαργυρώνεται με 50.000 ευρώ μπόνους από την ΚΟΠ).

Η ομάδα του Λιάσου Λουκά προσπάθησε τα τελευταία 10 λεπτά ν’ αντιδράσει και να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο τερματοφύλακας Παναγή αποσόβησε κάθε κίνδυνο για την εστία του. Η Καρμιώτισσα έμεινε στους 34 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη Δόξα και πλέον το μεταξύ τους ματς την ερχόμενη αγωνιστική θα δείξει πολλά όσον αφορά στην αποφυγή της 12ης θέσης.

Εάν κάποιος έκλεινε τα μάτια στο πρώτο σφύριγμα του διαιτητή και τ’ άνοιγε στο τελευταίο του πρώτου ημιχρόνου, ελάχιστα πράγματα θα έχανε. Το γράφουμε αυτό, γιατί όπως εύκολα καταλάβατε, οι μονομάχοι περιορίστηκαν σε πολλές μάχες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με έκδηλη την αδυναμία να επιβάλουν τον ρυθμό τους, να γίνουν πιεστικοί, πατώντας με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Εκεί που πήγαιναν να εκδηλώσουν οργανωμένη προσπάθεια για γκολ, στην τελευταία πάσα έκαναν το λάθος (πολλές φορές αβίαστο) και πήγαινε έτσι χαμένη κάθε ενέργεια που είχε προοπτική.

Από δύο καλές στιγμές δημιούργησαν η Καρμιώτισσα (8’ Πάσεκ, 42’ Πόλιανετς) και ο Ερμής (17’ Ντε Μέλο, 31’ Βαττής), όμως καμία εξ αυτών δεν ήταν ξεκάθαρη. Άσκησαν αμφότερες φοβερή πίεση (άρχιζε από ψηλά), επιστράτευσαν εκεί που χρειαζόταν τη δύναμη και στο τέλος δεν κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό που επεδίωκαν, δηλαδή στο τέρμα.

Στο δεύτερο μέρος, με την είσοδο του Μπάρμπαρος στο ματς, η ομάδα της Λεμεσού μπήκε πολύ πιο δυνατά και έχασε δύο ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 49ο λεπτό ο Όρντος μόνος εντός περιοχής έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει ο Παναγή και στο 52ο λεπτό ο Σάλιακας από πλεονεκτική θέση έκανε την άστοχη κεφαλιά. Δεκατέσσερα λεπτά μετά και πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Όρντος, η Καρμιώτισσα έχασε άλλη μια ευκαιρία. Και κόντρα στη ροή του ματς, ήλθε ο Ερμής για να πάρει το προβάδισμα.

Σε ανατροπή του Ντε Μέλο από τον Γουίλερ κέρδισε το πέναλτι και ο Μαρτίνιουκ το μετέτρεψε σε γκολ (77’). Και οι φτεροπόδαροι δύο λεπτά μετά θα μπορούσαν να κάνουν το 2-0, αλλά ο Καϊρίνος είπε «όχι» σε πλασέ του Ντε Μέλο. Απάντησε στις ευκαιρίες η Καρμιώτισσα, αλλά οι Μπάρμπαρος (80’) και Μπόλιανετς (82’) δεν σημάδεψαν σωστά. Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 86’ σε καρφωτή κεφαλιά του Όρντος, αλλά ο Παναγή… άναψε κόκκινο.

Καρμιώτισσα (Λιάσος Λουκά): Καϊρίνος, Σάλιακας, Μανογιάν, Γουϊλερ, Όστοϊτς (Πάντος 83’), Λοκόμπε, Αντάμοβιτς, Πάσεκ (Μπάρμπαρο 46’), Βαττής, Μπόλιανετς (Σταύρου 83’), Όρντος.

Ερμής (Κάρλος Κορμπεράν): Παναγή, Χριστοφή, Ψάλτης, Μπεγκά (Κέζος 64’), Μαϊσουράτζε, Κραντίν, Αρτάμπε, Ντε Μέλο (Χατζηδημητρίου 90+5), Μαρτίνιουκ, Κότο Παγιές (Λίλλης 82’), Μασίνουα.

Αποβολές: Αντάμοβιτς 90’ (δύο κίτρινες).

Σκόρερ: Μαρτίνιουκ 77’ (πεν.).

Κίτρινες: Όστοϊτς (2η), Σάλιακας / Μαϊσουράτζε, Γκραντάν (2η), Ψάλτης.

Στάδιο: ΓΣΖ.

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ Βοηθός: Δώρος Τούρος.

Β’ Βοηθός: Αθηνόδωρος Ιωάννου.

4ος: Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Γεωργίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ