aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ Ελλάδα απειλεί την Κύπρο, στις πλάτες της Ομόνοιας η 15η θέση

Η Ελλάδα απειλεί την Κύπρο, στις πλάτες της Ομόνοιας η 15η θέση

Το γκολ του Χασάν στο 90’ χάρισε στον Ολυμπιακό Πειραιώς μια σπουδαία νίκη επί της Μαρσέιγ (1-0) στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και στην Ελλάδα 400 βαθμούς στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Έτσι, η Ελλάδα ξεπέρασε την Ελβετία και με 23.800 βαθμούς ανέβηκε στην κατάταξη της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και απειλεί την Κύπρο που είναι στην προνομιούχα 15η θέση.

Η χώρα μας με 27.000 βαθμούς είναι στην 15η θέση, όμως συνεχίζει με μόλις μία ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αντίθεση με την Ελλάδα που έχει τρεις (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) εκπροσώπους.

Η διαφορά των 3.200 που χωρίζει την Κύπρο με την Ελλάδα δεν είναι μικρή, όμως ούτε μη ανατρέψιμη. Οι 3200 βαθμοί μεταφράζονται ποδοσφαιρικά με οκτώ νίκες ελληνικών ομάδων. Υπαρκτό σενάριο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συμμετέχουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός Πειραιώς έθεσε ήδη μετά τη νίκη επί της Μαρσέιγ γερά θεμέλια για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι και μετά τα Χριστούγεννα, είτε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είτε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Επομένως, αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία της αποψινής αναμέτρησης και το βάρος που έχει στις πλάτες της η Ομόνοια. Η πορεία των πρασίνων στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα καθορίσει την τελική κατάταξη της Κύπρου στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και την εκπροσώπηση της Κύπρου στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Στη 16η θέση με 24.250 βαθμούς είναι η Σερβία που εκπροσωπείται μόνο από τον Ερυθρό Αστέρα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η 15η θέση σημαίνει πως ο πρωταθλητής θα είναι στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 16η και η 17η θέση σημαίνουν πως ο πρωταθλητής θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με τέσσερις και όχι πέντε εκπρόσωπους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Από τη 18η μέχρι την 28η θέση ο πρωταθλητής συμμετέχει στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και δεν υπάρχει πέμπτος εκπρόσωπος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ