aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΗ Αλκή «βύθισε» τον Ερμή (pics, video & δηλώσεις)

Η Αλκή «βύθισε» τον Ερμή (pics, video & δηλώσεις)

Αποφασιστικής σημασίας νίκη στο «Αμμόχωστος» πανηγύρισε η Αλκή επί του Ερμή (4-2), στην αναμέτρηση για τη μάχη της ουράς. Πριν από το μεταξύ τους ματς, οι δύο ομάδες συγκατοικούσαν στον πυθμένα της βαθμολογίας και μόνο μια (αυτή που θα κέρδιζε) θα ξεκολλούσε από την τελευταία θέση. 

Αυτή έμελλε να είναι η ομάδα του Κώστα Σακκά, η οποία πραγματοποιώντας άλλη μια καλή εμφάνιση, συνέτριψε την ομάδα του Ζοάο ντε Ντέους και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Η «Αθάνατη» φρόντισε από το πρώτο μισάωρο να βάλει τις βάσεις για τη νίκη, καθώς σε αυτό το διάστημα πέτυχε και τα τέσσερα τέρματά της.

Οι κυανέρυθροι κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα στο γρήγορο γκολ του Ταραλίδη (6′) και με τέρματα των Σπόλιαριτς (10′), Σταύρου (14′), Μπελαμεϊρί (22′) και Κάρλος (29′), πήραν σημαντικό προβάδισμα, το οποίο δεν δυσκολεύτηκαν να το διαφυλάξουν στο δεύτερο ημίχρονο. Το μόνο που κατάφερε ο Ερμής ήταν απλά να μειώσει με τον Κατσιάτη (77′).

Κώστας Σακκάς: «Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας. Αντιδράσαμε στο γκολ που δεχθήκαμε. Δίνω στους παίκτες μου συγχαρητήρια. Τους αξίζουν. Όταν μπήκαμε μπροστά στο σκορ, φανήκαμε αποτελεσματικοί, κάτι που δεν είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ερμής μάς πίεσε, έγινε ένα καλό παιχνίδι, μπορούσαμε όταν μας δόθηκε ο χώρος να πετύχουμε και άλλο γκολ. Φαίνεται πως δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Τους έχω εμπιστοσύνη, υπάρχει αρκετός δρόμος. Μας κρατάει ζωντανούς αυτή η νίκη. Θα παλέψουμε για την παραμονή μας».

Ζοάο Ντε Ντέους: «Συγχαρητήρια στην Αλκή. Είχαμε πολύ κακό 20λεπτο. Μετά ήταν πολύ δύσκολο για μας. Το πρόβλημα ήταν αυτά τα 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαμε πολύ καλά σημεία αλλά μας πήρε πίσω πολύ το πρώτο 20λεπτο».

Ερμής: Παπαδόπουλος, Μαλόν, Εμπαλό (27’ Ψάλτης), Γκουλόν, Ταραλίδης, Φυλακτού, Πουτζιουρής (62΄ Δημητρίου), Ντίντακ. Γεωργίου, Κιπιάνι (70′ Κατσιάτης), Μαύρου.

Αλκή: Πάρντο, Φλόρες, Κυπριανού, Χριστοφή, Χαρή, Μπελαμεϊρί (88′ Κωνσταντίνου), Σπόλιαριτς (83′ Χαραλάμπους), Τραϊτσέφκι, Σταύρου, Ακόστα, Κάρλος (86′ Ηλία).

Σκόρερ: 6′ Ταραλίδης, 77′ Κατσιάτης / 10′ Σπόλιαριτς, 14′ Σταύρου, 22′ Μπελαμεϊρί, 29′ Κάρλος.

Κίτρινες: Μαλόν, Δημητρίου / Τραϊτσέφκι (3η)

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου

Α’ Βοηθός: Στυλιανός Νικήτα

Β’ Βοηθός: Γεώργιος Σάββα

4ος: Λεόντιος Τράττος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ