aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ… ΑΕΚ απειλεί (και) με αφαίρεση έξι βαθμών την Πάφος FC!

Η… ΑΕΚ απειλεί (και) με αφαίρεση έξι βαθμών την Πάφος FC!

Ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της Πάφος FC στον πρόσφατο εξ αναβολής αγώνα (1ης αγωνιστικής) ο οποίος διεξήχθη την περασμένη Τετάρτη 2 Ιανουαρίου στην ΑΕΚ Αρένα (1-1) κατέθεσε η ΑΕΚ.

Ο Σωτήρης Ζαντής είναι ο ποδοσφαιριστής της Πάφου, ο οποίος, όπως ισχυρίζονται στην ΑΕΚ είχε αντικανονική συμμετοχή στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. Η ομάδα της Λάρνακας κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής πέρασε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο της αναμέτρησης.

Διαβάστε επίσης: Ένσταση από την ΑΕΚ για αντικανονική συμμετοχή παίκτη της Πάφος FC

Από πλευράς της Πάφου ενημερωθήκαμε πως ο Ζαντής εγγράφηκε κανονικά στο ρόστερ της ομάδας τον περασμένο Ιούλιο (προηγουμένως ανήκε στον Απόλλωνα) και οι νομικοί συμβούλοι των κυανόλευκων, μελετούν το θέμα.

Διαβάστε επίσης: Η θέση της Πάφος FC για την ένσταση της ΑΕΚ

Την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει ο Αθλητικός Δικαστής και αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφασή του, καθώς εάν ο αγώνας κατακυρωθεί υπέρ της ΑΕΚ η Πάφος FC δεν θα χάσει μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας που κέρδισε στο γήπεδο, αλλά θα της επιβληθεί ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών όπως προνοείται στους κανονισμούς.

H σχετική αναφορά στον κανονισμό

Πρακτικά, αν δικαιωθεί η ΑΕΚ από τους 14 βαθμούς θα πάει στους 7 (!) και θα «βυθιστεί» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ