aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΓήπεδο Λεμεσού: Το μπαλάκι στις ομάδες για τη χωρητικότητα

Γήπεδο Λεμεσού: Το μπαλάκι στις ομάδες για τη χωρητικότητα

Στα τρία σωματεία ανήκει η απόφαση για το ποσοστό «συρρίκνωσης» της χωρητικότητας του υπό ανέγερση γηπέδου στο Κολόσσι. Το νέο γήπεδο της Λεμεσού σχεδιάστηκε να έχει χωρητικότητα 12.600 θέσεις, αλλά όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα μειωθεί αρκετά. Για την ακρίβεια ο αριθμός χωρητικότητας του γηπέδου θα εξαρτηθεί από το βαθμό… άνεσης που θα επιλέξουν οι ομάδες και θα αφορά τις αποστάσεις ανάμεσα στις καρέκλες του γηπέδου.

Αυτό μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (2/2) από τον ΚΟΑ σε συνάντηση που είχε με τα ενδιαφερόμενα σωματεία (Απόλλωνα, ΑΕΛ, Άρη) στην παρουσία του μηχανικού του έργου και εκπρόσωπου των Δημοσίων Έργων κ. Αποστολίδη και τους μελετητές του έργου, κυρίους Ανθίμου και Παπαδόπουλο. Τον Απόλλωνα εκπροσώπησε ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης, την ΑΕΛ ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Γιάππας και τον Άρη ο πρόεδρος του σωματείου Λύσανδρος Λυσάνδρου.

Οι αρμόδιοι ανέλυσαν τα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν, εξήγησαν πως τα δεδομένα της σημερινής εποχής σε σχέση με αυτή που σχεδιάστηκε το έργο έχουν αλλάξει και ενημέρωσαν για τις συστάσεις της ΟΥΕΦΑ σχετικά με τις διαστάσεις και την πυκνότητα των καθισμάτων. Συμπερασματικά, τα τρία σωματεία καλούνται να αποφασίσουν πιο σενάριο επιθυμούν. Της ελάχιστης απόστασης μεταξύ των καρεκλών, της άνεσης ή της μεγάλης απόστασης μεταξύ τους. Με απλά λόγια όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση από τη μία καρέκλα στην άλλη τόσο μικρότερη θα είναι η χωρητικότητα του γηπέδου, αφού οι καρέκλες έχουν ήδη παραγγελθεί και έχουν πλάτος 42,5 εκατοστά. Η θέση των ομάδων είναι καταρχήν προς το σενάριο της άνεσης, όμως στη συνάντηση ο ΚΟΑ κάλεσε τα τρία σωματεία να διαβιβάσουν μέχρι την Παρασκευή την οριστική τους απόφαση, ώστε να πάνε με ομόφωνη απόφαση στο Προεδρικό στη συνάντηση της Δευτέρας (7/2).

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν διαρρεύσει αριθμοί, ειδικοί και γνώστες του θέματος εκτιμούν ότι το νέο γήπεδο της Λεμεσού στο σενάριο της άνεσης των θεατών η χωρητικότητα θα είναι γύρω στις 11.000 θέσεις, ενώ στο σενάριο της… μεγαλύτερης  άνεσης μπορεί να πέσει κοντά στις 10.000.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ