aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΦτερούγισμα ελπίδας, έσπρωξε την Ένωση στη Β’ Κατηγορία (vid)

Φτερούγισμα ελπίδας, έσπρωξε την Ένωση στη Β’ Κατηγορία (vid)

Όσο ζει ελπίζει! Ο Ερμής σε παιχνίδι δίχως αύριο κέρδισε 4-2 την Ένωση με ανατροπή στο «Αμμόχωστος», για την 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πήρε «οξυγόνο» στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην Α’ Κατηγορία.

Οι «φτεροπόδαροι» με μπροστάρη, γι’ άλλη μία φορά στη φετινή σεζόν, τον Ονησίφορο Ρουσιά, ο οποίος σκόραρε δις και έφτασε τα 14 τέρματα στο πρωτάθλημα, έφεραν τα κάτω πάνω στην αναμέτρηση και απέδειξαν ότι δεν θα παραδώσουν λευκή πετσέτα. Η ομάδα του Δημήτρη Δασκαλάκη έφτασε τους 35 βαθμούς και ανέβηκε στην 12η θέση, έξι βαθμούς μακριά από τις θέσεις παραμονής. Μάλιστα, υπερκέρασε την Ένωση στη βαθμολογία με τους βυσσινί να υποχωρούν στην 13η θέση με 33 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν τον αγώνα με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού μόλις στο 2’ ο Δημήτρης Θεοδώρου (οδεύει προς ΑΠΟΕΛ τη νέα σεζόν) έδωσε προβάδισμα για την Ένωση. Στο 15’ ο Ρουσιάς έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα ισοφαρίζοντας σε 1-1 με σουτ εκτός περιοχής.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, το χρονόμετρο κυλούσε και φαινόταν πως όποια ομάδα πετύχει το δεύτερο γκολ θα ήταν η κερδισμένη. Αντί αυτού, ακολούθησε «καταιγίδα» από τον Ερμή, που «κτύπησε» την Ένωση στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου αδικαιολόγητα αμύνθηκε πολύ ψηλά, άφησε κενούς χώρους και δέχθηκε τρία πανομοιότυπα τέρματα με τους Μέιρα (61΄), Ρουσιά (68’) και Φόλμπρεχτ (79’) να νικούν σε τετ α τετ τον Γκατσέφσκι. Ο Φελίπε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 90+2’ απλά διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ερμής (Δημήτρης Δασκαλάκης): Φιρινίδης, Δημητρίου, Γαβριήλ, Μέιρα, Κυριακίδης (86′ Χριστοδούλου), Φόλμπρεχτ (86′ Ζαβός), Σάντο (46′ Καραγκούνης), Γεωργίου (63′ Βάαλμπορτ), Παντελή, Σιντιμπέ, Ρουσιάς (81′ Καϊσερλίδης).

ΕΝΠ (Σωτήρης Αντωνίου): Γκατσέφσκι, Λουσέρο (77′ Κοσμάς), Κυριάκου, Μαϊσουράντζε (64 Γκαντό), Ίρεπ, Μπάρνι, Ουντόζι (70′ Ενγκό), Φελίπε, Θεοδώρου, Μαρκόφσκι, Ντένινγκ.

Σκόρερ: Ρουσιάς 15′, 68′, Μέιρα 61′, Φόλμπρεχτ 79′ / Θεοδώρου 2′, Φελίπε 90+2′

Κίτρινες: Κυριακίδης, Μέιρα / Ουντόζι, Μαρκόφσκι, Φελίπε, Μαϊσουράντζε, Ιρέπ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή».

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

2′ ΓΚΟΛ για την Ένωση με σκόρερ τον Δημήτρη Θεοδώρου. Έγινε έλεγχος VAR για πιθανό οφσάιντ, όμως το γκολ μέτρηση κανονικά μετά από 2,5 λεπτά.

10′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση να πετύχει δεύτερο γκολ, ο Ντένινγκ έφυγε σε τετ α τετ με τον Φιρινίδης, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

15′ ΓΚΟΛ για τον Ερμή με σκόρερ τον Ρουσιά. Σούταρε εκτός περιοχής ο Κύπριος φορ η μπάλα κόντραρε και πήρε καμπύλη προς τα δίχτυα. 13ο φετινό τέρμα για τον Ρουσιά στο πρωτάθλημα.

24′ Σουτ του Ιρέπ η μπάλα κτύπησε σε σώμα αμυντικού και έφυγε κόρνερ.

32′ Χωρίς ευκαιρίες στο παιχνίδι.

45+2′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ερμή, ο Γεωργίου αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Σουτ του Γεωργίου εκτός περιοχής η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

60′ Καλή ευκαιρία για την Ένωση με τον Θεοδώρου να κάνει εντυπωσιακό βολ πλανέ και τον Φιρινίδη να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα, μέχρι στιγμής.

61′ ΓΚΟΛ για τον Ερμή με τον Μέιρα! Η ομάδα της Αραδίππου κάνει την ανατροπή με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή να αποφεύγει και τον Γκατσέφσκι σε τετ α τετ και να στέλνει προ κενής εστίας την μπάλα στα δίχτυα.

66′ Η πάσα του Μέιρα έβγαλε τον Βάαλμπορτ σε θέση βολής, όμως ο ποδοσφαιριστής του Ερμή ήταν άστοχος.

68′ 3-1 για τον Ερμή με σκόρερ και πάλι τον Ρουσιά! Εξαιρετική κάθετη πάσα του Μέιρα έβγαλε τετ α τετ με τον Γκαντσέφσκι τον Κύπριο φορ, που ψύχραιμα πέτυχε το 14 φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα!

79′ 4-1 με σκόρερ τον Φόλμπρεχτ. Ο Ερμής κάνει ό,τι θέλει στην άμυνα της Ένωσης που μοιάζει με παιδική χαρά.

90+2′ 4-2 μειώνει η Ένωση με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Φελίπε.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ