aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΠυρ και μανία ο Κίκης Φιλίππου: «Έβαλαν έναν "αστραπομάτη" στο VAR, δεν είναι Θεός ο...

Πυρ και μανία ο Κίκης Φιλίππου: «Έβαλαν έναν “αστραπομάτη” στο VAR, δεν είναι Θεός ο Θεουλή»

Πολύ έντονος και επιθετικός ήταν ο πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου, για τη διαιτησία του αγώνα με την Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης». Μιλώντας στον Super Sport FM ο επί σειρά ετών διοικητικός ηγέτης της προσφυγικής ομάδας ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τους Χρυσοβαλάντη Θεουλή και Μάριο Αντωνίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την ήττα από την Πάφο και τα θετικά μηνύματα: «Δείξαμε ότι έχουμε βάθος. Είχαμε έξι βασικές απουσίες. Παίξαμε κόντρα στην Πάφο που είναι για μένα μέσα στις τρεις καλύτερες ομάδες της Κύπρου»

Τα έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Χρυσοβαλάντη Θεουλή: «Εσείς στέκεστε στην καλή εμφάνιση, αλλά δεν είναι έτσι απλά τα πράματα. Και οι παίκτες είναι άνθρωποι. Βλέπουν κάποια πράγματα που συμβαίνουν στον Εθνικό που είναι για κάποιους λεπτομέρειες. αλλά για εμάς όχι. Επηρεάζουν την ομάδα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα όμως. Θεωρώ ότι το να ξεκινά μια ομάδα να πηγαίνει στην Πάφο που χρειάζεσαι και 1,5 ώρα να πας και να νιώθεις ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν θα είναι τόσο καλά τα πράγματα από κάποιους άλλους…

Στο παιχνίδι αυτό ξέρουμε ποιος  ήταν διαιτητής που ήταν και πριν 20 μέρες στο Δασάκι και τα έκανε πάλι μαντάρα.Έβαλε ένα διαιτητή (σ.σ. Χρυσοβαλάντης Θεουλή) που είχαμε στο παρελθόν τα δικά μας προβλήματα και έναν στο VAR (σ.σ. Μάριος Αντωνίου) αστραπομάτη από τις εμπειρίες του αντί να βάλει έναν ξένο. Την περασμένη βδομάδα ήρθε ένας διαιτητής και μου απολογήθηκε για ένα λάθος που έκανε και καθόρισε αποτέλεσμα εναντίον μας.

Εχθές δεν είδε πως το δεύτερο γκολ ήταν φάουλ; Ήταν πεντακάθαρο αλλά δεν είχε την ευαισθησία ο κ. Αντωνίου από το VAR να του πει ότι είχε φάουλ. Στο 9ο λεπτό με το πρώτο φάουλ που κάναμε έδωσε κάρτα. Πριν ξεκινήσουμε από το Δασάκι ξέραμε τι θα γίνει. Πήγε το ματς στο 87’ και έδωσε πέναλτι. Το έβαλα τρεις φορές για να το δω για να καταλάβω αν υπήρχε παράβαση. Ένας διαιτητής που είναι έμπειρος, πρέπει να προσέχει. Εκείνη τη στιγμή σε αυτό το χρονικό σημείο όλα οι ομάδες θα επιδιώξουν κάτι. Δεν γίνεται εκείνο το άγγιγμα να έφερε εκείνο το πέσιμο».

Για τους ξένους ρεφ και την άνιση μεταχείριση: «Γίνετε άνιση μεταχείριση των μικρομεσαίων ομάδων. Στο Ομόνοια – Ανόρθωση ήταν όλοι ξένοι. Σε εμάς γιατί να μην υπάρχει ούτε ένας; Είδαμε και με τον Άρη τι έγινε στο Κύπελλο».

Για τη διαιτησία και τον Θεουλή: «Δεν είναι από τους καλύτερους ο Θεουλή. Αν νομίζει κάποιος ότι ο Θεουλή είναι ο Θεός, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν είδε ότι το δεύτερο γκολ ήταν φάουλ; Ήταν πεντακάθαρο αλλά ο κ. Αντωνίου από το VAR δεν είχε την ευαισθησία να τον καλέσει να το δει. Στο 70’ δέχθηκε αγκωνιά ο Ντε Ιριόντο, σφύριξε παράβαση και πήγε και έδωσε ελεύθερο. Γνωρίζουμε τον κ. Θεουλή. Στο 9ο λεπτό με το πρώτο φάουλ έβγαλε κάρτα. Από την συμπεριφορά του καταλαβαίνεις πράγματα. Το νιώθαμε πριν ξεκινήσουμε από το Δασάκι για να πάμε στην Πάφο. Στο 87’ στην φάση του πέναλτι έβαλα την φάση για να δω αν τον άγγιξε. Ένας έμπειρος διαιτητής πρέπει να προσέξει τι γίνεται, ήταν πολύ κοντά., Όποιος και να ήταν εκεί θα επιδίωκε να κερδίσει κάτι. Δεν δέχομαι εκείνο το άγγιγμα να δημιούργησε εκείνο το πέσιμο σα να και του έκοψε τα πόδια. Γιατί αυτή η άνιση μεταχείριση; Εμείς γιατί να μην έχουμε έναν ξένο στο VAR;.

Χάσαμε παιχνίδι από τη διαιτησία και την πρόκριση στο Κύπελλο. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Προβληματίζομαι, δεν είχα λόγια να πω κάτι στα αποδυτήρια. Μπορεί να στείλαμε επιστολή τέσσερις φορές για τον συγκεκριμένο διαιτητή να μην μας τον ξαναβάλουν. Και το θέμα είναι ότι μας τον ξαναβάζουν και οι διαιτητές το βλέπουν εκδικητικά».

Για τον πρόεδρο της ΚΟΠ και τις ευθύνες: «Ο κ.Κούμας θεωρεί ότι το Τμήμα Διαιτησίας είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή. Αν παρέμβει, θα του πουν γιατί παρεμβαίνεις στο έργο της διαιτησίας. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε όλες τις ομάδες, όχι μόνο στις μεγάλες».

Για την ομάδα και πώς την βλέπει: «Ξεκινήσαμε από το μηδέν και χτίσαμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Για εμάς αυτή είναι η επιτυχία, να φεύγουμε ευχαριστημένοι από το γήπεδο».

Για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών: «Θεωρώ είναι μεγάλη αδικία. Δεν είναι οι μικρές ομάδες που προκάλεσαν τα προβλήματα. Στερούνται οι μικρές ομάδες αυτά τα λίγα λεφτά που έπαιρναν από τον κόσμο των αντιπάλων. Στο τέλος την πλήρωσαν οι μικροί που κάνουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ