aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΠάφος FC – Εθνικός 4-3: Στο παιχνίδι με τη φωτιά κρατούσε πυροσβεστήρα! (vid)

Πάφος FC – Εθνικός 4-3: Στο παιχνίδι με τη φωτιά κρατούσε πυροσβεστήρα! (vid)

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε η Πάφος FC. Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο… φλέρταρε με στραβοπάτημα στο παιχνίδι με τον Εθνικό, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως στο τέλος χαμογέλασε. Επικράτησε σε 4-3 στο «Στέλιος Κυριακίδης» σ’ ένα συναρπαστικό παιχνίδι με εναλλαγές συναισθημάτων.

Για να επιβιώσει από το… θρίλερ η παφιακή ομάδα χρειάστηκε να προηγηθεί τέσσερις φορές στο σκορ, αφού ο Εθνικός αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι και άφησε εκτεθειμένη αρκετές φορές την ανασταλτική γραμμή της Πάφου, που ήταν αρκετά έως πολύ επιπόλαια σε ευκαιρίες που δημιούργησε στο δεύτερο ημίχρονο για να «σκοτώσει» το παιχνίδι. Στους 46 βαθμούς η Πάφος FC προσπέρασε την Ομόνοια και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ο Εθνικός παρέμεινε στη 10η θέση με 24 βαθμούς.

Το ματς

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις άρχισε ο αγώνας για την Πάφος FC. Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρσέδο προηγήθηκε στο 11’ με εξαιρετικό κτύπημα φάουλ του Πέταρ Μπότσκαϊ. Ο Κροάτης αριστερός μπακ της παφιακής από πολύ πλάγια θέση έδωσα μπόλικα φάλτσα στη μπάλα και την έστειλε στο «παραθυράκι» της εστίας του Παναγή, ο οποίος έμεινε «άγαλμα» να κοιτάζει την πορεία της. Το γρήγορο προβάδισμα αντί να δώσει ώθηση στους γηπεδούχους, μάλλον τους υπνώτισε. Στον αντίποδα ο Εθνικός ξεπέρασε γρήγορα το σοκ και έπαιξε στα ίσα την Πάφο. Στο 29’ η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινό πλασέ του Λοντινέι, μετά από κόρνερ του Πεχλιβάνη και ολιγωρία του Κβίντα.

Στο 35’ η Πάφος FC προηγήθηκε εκ νέου με τον Ζάιρο να σκοράρει με σουτ στην κίνηση, μετά τη σέντρα του Ντράγκομιρ και την κεφαλιά πάσα του Μελούσο. Πριν καλά – καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φίλων της παφιακής ομάδας ο Εθνικός ισοφάρισε σε 2-2, με τον Καμπρέρα στο 37’! Ο Αργεντινός έκανε το ένα-δύο με τον Μάριο Ηλία και με συρτό σουτ νίκησε τον Ίβουσιτς, ο οποίος δεν έβαλε σωστά το σώμα του και η μπάλα πέρασε κάτω από αυτό. Μάλίστα, οι φιλοξενούμενοι… φλέρταραν και με τρίτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, όμως φάνηκαν άτυχοι στο σουτ του Ντράζιτς στο 43’. Από την οβίδα του Σέρβου εκτός περιοχής η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι αποδοκιμασίες των οπαδών της Πάφου στο ημίχρονο, αφύπνισαν τους παίκτες των γηπεδούχων, οι οποίοι άρχισαν… αγριεμένοι το δεύτερο ημίχρονο. Ο Βαλακάρι στο 46’, δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου σαρανταπενταλέπτου, έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού στο ματς για τρίτη φορά, σε μια επίδειξη υψηλής τεχνικής. Ο Φινλανδός μεσοεπιθετικός έπαιξε ωραία τη μπάλα δύο φορές με το γόνατο, προτού γυρίσει το σώμα και με δυνατό σουτ να σκοράρει.

Τάνκοβιτς στο 55’, Ζάιρο στο 70’ και Τζάτζα στο 75’ δεν κατάφεραν να δώσουν «αέρα» δύο τερμάτων στην Πάφο και στο 76’ ο Εθνικός την τιμώρησε με τον Ντράζιτς. Ο Σέρβος έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ντε Ιριόντο, απέφυγε με ωραία ντρίπλα τον Ίβουσιτς και ισοφάρισε για τρίτη φορά (3-3).

Εκεί που τα μαύρα σύννεφα άρχισαν να σκεπάζουν το «Στέλιος Κυριακίδης» ο Ντε Ιριόντο κλώτσησε από πίσω τον Γκολτάλ εντός περιοχής. Ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή δεν αντιλήφθηκε την παράβαση, αλλά το VAR (Μάριος Αντωνίου) σωστά παρενέβη και ο διαιτητής αφού είδε την επαναληπτική προβολή καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Τάνκοβιτς στο 89’ έστειλε τη μπάλα αριστερά και τον Παναγή δεξιά, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πάφος FC (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Κβίντα, Γκολντάρ, Μπότσκαϊ (72΄Τζάτζα), Ντράγκομιρ, Ναμ, Τάνκοβιτς, Μελούσο Βαλακάρι (72′ Πέπε), Ζάιρο (90’+2 Κοντρέρας).

Εθνικός (Μαρίνος Σατσιάς): Παναγή, Περατικός, Λομοτέι, Νικολάου, Αγγελόπουλος (76′ Στυλιανού), Ντε Ιριόντο, Λίπσκι, Πεχλιβάνης (76′ Μεσκίντα), Μ. Ηλία (76′ Χριστοφή), Ντράζιτς (83΄Κ. Ηλία), Καμπρέρα.

Σκόρερ: Mπότσκαϊ 11′, Ζάιρο 35′, Βαλακάρι 46′, Τάνκοβιτς (πεν.) 89′ / Λομοτέι 29′, Καμπρέρα 37′, Ντράζιτς 76′

Κίτρινες: Τάνκοβιτς, Κοντρέρας / Ντράζιτς. Περατικός

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης»

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός: Καλογήρου Μάριος

Β’ Βοηθός: Στυλιανού Μάριος

4ος: Τσαμπαλάς Ανδρέας

VAR: Αντωνίου Μάριος

AVAR: Βασιλείου Αδάμος

Παρατηρητής: Δημητρίου Βασίλης

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

1′ Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στον Εθνικό. Ο Μπίκερ ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και πήρε φανέλα βασικού ο Νικολάου.

4′ Προϋπόθεση ευκαιρίας για τον Εθνικό. Ο Ντράζιτς βρήκε ωραία τον Καμπρέρα, αυτός προσπάθησε να περάσει παράλληλη πάσα στον Μάριο Ηλία, όμως ο Ικόκο έκανε καθοριστική άμυνα.

7′ Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς, κεφαλιά του Μελούσο από μακρινή απόσταση, κανένα πρόβλημα για τον Παναγή να μαζέψει τη μπάλα.

11′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 1-0 με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Μπότσκαϊ από πλάγια θέση. Έδωσε μπόλικα φάλτσα στη μπάλα και την έστειλε στο… παραθυράκι της εστίας του Παναγή.

20′ Σουτ του Πεχλιβάνη η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

23′ Καλή στιγμή για τοιν Εθνικό, με τον Ντράζιτς να γίνεται κάτοχος της μπάλας στην περιοχή της Πάφου, έκανε το σουτ αλλά ήταν πολύ άστοχο.

25′ Σέντρα του Ντράγκομιρ από δεξιά, σουτ στην κίνηση από τον Βαλακάρι η μπάλα έξω.

29′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό, 1-1 με τον Λομοτέι! Κόρνερ του Πεχλιβάνη ο Λομοτέι με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ίβουσιτς. Ολιγώρησε ο Κβίντα και δεν μπόρεσε να απομακρύνει τον κίνδυνο.

35′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 2-1 με τον Ζάιρο. Παίρνει εκ νέου προβάδισμα η Πάφος FC με τον Βραζιλιάνο να σκοράρει με σουτ εντός περιοχής μετά από σέντρα του Ντράγκομιρ και κεφαλιά πάσα του Μελούσο.

37′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό, ισοφαρίζει άμεσα σε 2-2 με τον Καμπρέρα! Ο Αργεντινός έκανε το ένα-δύο με τον Μάριο Ηλία και με συρτό σουτ νίκησε τον Ίβουσιτς, ο οποίος δεν έβαλε σωστά το σώμα και η μπάλα πέρασε κάτω από το χέρι του.

43′ Δοκάρι για τον Εθνικό! Οβίδα του Ντράζιτς από μακριά η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ίβουσιτς. Αποδοκιμασίες από τους φίλους της Πάφου.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου

Αποδοκιμασίες από τους φίλους της Πάφου για την εμφάνιση της ομάδας τους.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

46′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 3-2 με τον Βαλακάρι! Ο Φινλανδός μέσος έπαιξε ωραία τη μπάλα δύο φορές με το γόνατο, προτού γυρίσει το σώμα και με δυνατό σουτ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ για τριτη φορά.

52′ Φάση διαρκείας στην περιοχή του Εθνικού, μετά από κόρνερ του Τάνκοβιτς, ο Ναμ προσπάθησε να σκοράρει με τον Καμπρέρα να σώζει προς της γραμμής τέρματος. Ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Αργεντινού οι γηπεδού, είχαν διαφορετικη άποψη διαιτητής και VAR.

55′ Σουτ του Τάνκοβιτς από πλάγια θέση, απέκρουσε ο Παναγή.

70′ Ευκαιρια για την Πάφος FC με τον Ζάιρο να κάνει το σουτ από πλάγια θέση, ο Παναγή απέκρουσε.

75′ Ζάιρο και Τζάτζα συνεργάστηκαν με ταχύτητα, ο δεύτερος σούταρε με δύναμη αλλά δεν βρήκε στόχο.

76′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό 3-3 με τον Ντράζιτς! Ο Σέρβος έφυγε ταχύτατα στην πλάτη της άμυνας μετά την εξαιρετική κάθετη πάσα του Ντε Ιριόντο, απέφυγε με ωραία ντρίπλα τον Ίβουσιτς και ισοφάρισε για τρίτη φορά.

82′ Φάση διαρκείας στην περιοχή του Εθνικού, σε εκτέλεση κόρνερ, δύο φορές τα σουτ των παικτών της Πάφου σταμάτησαν σε σώματα.

85′ Πέφτει στην περιοχή ο Γκολτάλ μετά από μαρκάρισμα του Ντε Ιριόντο. Δεν καταλόγισε πέναλτι ο Θεουλή. Γίνεται έλεγχος VAR. Στις επαναληπτικές προβολές φάνηκε ξεκάθαρα πως ο παίκτης του Εθνικού κλώτσησε το πόδι του αμυντικού της Πάφου.

87′ Πέναλτι για την Πάφος FC. Ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή είδε το on field review και διόρθωσε το λάθος του.

89′ ΓΚΟΛ για την Πάφος FC, 4-3 με πέναλτι του Τάνκοβιτς. Έστειλε τη μπάλα αριστερά και τον Παναγή δεξιά ο Σουηδός. Προβάδισμα για τέραρτη φορά από τους γηπεδούχους.

90′ Eφτά λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

90’+6 Σουτ του Χριστοφή η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ίβουσιτς.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ