aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΠΑΕΕΚ-Εθνικός 0-2: «Διπλό» με τον γουρλή Μπαντία

ΠΑΕΕΚ-Εθνικός 0-2: «Διπλό» με τον γουρλή Μπαντία

Νικηφόρο ντεμπούτο του Νταβίντ Μπαντία στον πάγκο του Εθνικού, που υπέταξε 2-0 την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο, ανέβηκε στους 8 βαθμούς και την πλησίασε στους τρεις (όπως και τη Δόξα, που αγωνίζεται τη Δευτέρα με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»). Αποτέλεσμα που δίνει ελπίδες στους μπλε, ώστε με ανάλογη συνέχεια να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα της βαθμολογίας.

Σκόρερ για την ομάδα της Άχνας ήταν ο Ντόλεζαλ και ο Τολεμές. Ο πρώτος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινό πλασέ στο 25’, μετά από ασίστ του Αμπντουλάγιεφ. Ο δεύτερος πήρε κεφαλιά-πάσα από τον Ζάκπα και σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Έσελινγκ και νικήθηκε ο Πρόσεκ στο 88’.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους, πιέζοντας ψηλά και αναγκάζοντας τους γηπεδούχους σε λάθη. Η υπεροχή τους καρποφόρησε με το γκολ του Κροάτη. Πάντως, μεγάλη ευκαιρία έχασε και η ομάδα της Κερύνειας με κλέψιμο, αντεπίθεση και πλασέ του Ενόχ, που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Χριστοδούλου στο 18ο λεπτό.

Η ΠΑΕΕΚ πάντως δικαιούτο κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε τον έλεγχο του ματς και έψαξε την ισοφάριση. Κορύφωση των προσπαθειών της το δοκάρι μετά από κεφαλιά του Μπάμπιτς στο 54’. Εντούτοις, στο 88’ ήρθε το τέρμα του Τολεμές και έβαλε τέλος στις ελπίδες των Κερυνειωτών για ισοφάριση.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Δημητρίου, Έσελινγκ, Μασέντο, Κούρος, Νάντο (65′ Καπαρτής), Ντίας (82′ Γιάνσεν), Σουμαόρο (46′ Αριστοτέλους), Ενόχ, Χαραλάμπους (46′ Όρ), Μπάμπιτς (78′ Κωμοδίκης).

Εθνικός (Νταβίντ Μπαντία): Χριστοδούλου, Χολ (63′ Περατικός), Ταράσοβς, Φόλμπρεχτ, Πηλέας, Xουντόμπιακ, Γκόρουπετς, Αμπντουλάγιεφ (56′ Τολεμές), Καρασάουσκς (71′ Κυπριανού), Ντόλεζαλ (71′ Ζάκπα),  Μ.Ηλία.

Σκόρερ: – / Ντόλεζαλ 25′, Τολεμές 88′

Κίτρινες: Ενόχ (3η), Χαραλάμπους, Νάντο, Καπαρτής, Αριστοτέλους (3η) / Γκόρουπετς, Ταράσοβς (3η), Καρασάουσκς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης.

4ος: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Άρχισε το ματς.

8′ Το χέρι του Μπάμπιτς, του στέρησε την ευκαιρία να βρεθεί μόνος με τον Χριστοδούλου, αφού σφύριξε την παράβαση ο διαιτητής.

18′ Ο Ενόχ έκλεψε από τον Φόλπρεχτ στο κέντρο του γηπέδο, έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά έχασε στο τετ α τετ από τον Χριστοδούλου.

25′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Ντόλεζαν άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, έπειτα από πολύ καλή ενέργεια και ασίστ του Αμπντουλάγιεφ.

31′ Σουτ του Φόλπρεχτ, απέκρουσε ο Πρόσεκ.

41′ Κεφαλιά του Μπάμπιτς, δεν ανησυχεί ο Χριστοδούλου.

45’+1 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

46′ Σουτ του Αμπντουλάγιεφ,  η μπάλα κόντραρε και χάθηκε η ευκαιρία. Ο Εθνικός ζήτησε πέναλτι για χέρι, ωστόσο η επαναληπτική προβολή δεν τον δικαίωσε.

47′ Μετά από σέντρα του Ενόχ και κόντρα, η μπάλα στρώθηκε στον Μπάμπιτς, αυτός σούταρε από κοντά, αλλά παρενέβη αμυντικός και με το σώμα έσωσε τον Εθνικό.

50′ Μακρινό σουτ του Πηλέα, η μπάλα άουτ.

54′ Σέντρα του Ενόχ, κεφαλιά του Μπάμπιτς, δοκάρι και έξω.

63′ Αντεπίθεση του Εθνικού και εκτός περιοχής σουτ του Τολεμές, δεν ανησυχεί ο Χριστοδούλου.

88′ ΓΚΟΛ 0-2! Ο Τολεμές με δυνατό σουτ καθαρίζει το ματς για τον Εθνικό. Μετά από μακρινή μπαλιά, ο Ζάκπα κατέβασε με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον Γάλλο, ο οποίος βρισκόταν έξω από την περιοχή και σούταρε. Μετά από κόντρα στον Έσελινγκ, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

90’+ 5 Τέλος παιχνιδιού.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ