aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΟ ένας να ξεφύγει, η άλλη να ξανάρθει

Ο ένας να ξεφύγει, η άλλη να ξανάρθει

ΤΩΝ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΛΑΖΙΜΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Εθνικός θα φιλοξενήσει σήμερα την ΑΕΖ στο Δασάκι, σε σημαντικό ματς του βυθού. Οι δύο ομάδες έχουν πολλούς λόγους να θέλουν τη νίκη, γεγονός που προσδίδει ενδιαφέρον στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το απόγευμα (16:00).

Η ομάδα της Άχνας θέλει να αυξήσει τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Παραλλήλως, είναι φυσικό να επιζητά τη ρεβάνς για την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 1-3 στο Αμμόχωστος. Για να φτάσει στον στόχο της, θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει για ακόμη μία φορά την έδρα της, όπου μάζεψε τους 12 από τους 14 βαθμούς της.

Στον αντίποδα, η ΑΕΖ είναι προτελευταία μετά την ήττα από τη Δόξα (0-1) και θέλει να ανέλθει βαθμολογικά, απέναντι σε μία ομάδα που επίσης έχει στόχο να σωθεί. Αν τα καταφέρει θα την πλησιάσει μάλιστα στους τρεις βαθμούς και θα της μεταφέρει το άγχος, ενώ θα δικαιούται να αισιοδοξεί. Αντιθέτως, με ήττα θα γίνει αρκετά πιο δύσκολη η προσπάθειά της, αφού μπορεί να αποσπαστεί ακόμη περισσότερο από τις ομάδες που διώκει.

Όσο για τα δεδομένα που επικρατούν στα στρατόπεδα των σημερινών μονομάχων, δεν λείπουν τα προβλήματα ένθεν και ένθεν. Ο Βάλντας Ιβανάουσκας θα παρατάξει τον Εθνικό με αλλαγές στην ενδεκάδα. Εκτός πλάνου βρίσκονται οι τιμωρημένοι Πινσέλι και Αράμπαλ, όπως ο τραυματίας Γκαβρίλα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ντόβπνια.

Αντιθέτως, εξέτισε την ποινή του και επανέρχεται ο Στόιτσιεφ. Ο Λιθουανός τεχνικός δεν προτίθεται να διαφοροποιήσει τον προσφιλή σχηματισμό του, εφαρμόζοντας ξανά το 4-4-2 με τους φορμαρισμένους Κατσιαράβα και Ζελάγια.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Γαρπόζης θα στερηθεί δύο σημαντικούς ποδοσφαιριστές των πρασίνων. Οι Σάσι και Τσιμόνζι είναι τιμωρημένοι και ο Κύπριος υπηρεσιακός τεχνικός θα προσπαθήσει να βρει τρόπο, ώστε να καλυφτούν τα κενά δίχως να επηρεαστεί η ομάδα του Ζακακίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ