aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚίνγκσλεϊ τα 'βαζε, Κίσσας έσωζε και η Νέα Σαλαμίνα μπήκε στην εξάδα! (vid & pics)

Κίνγκσλεϊ τα ‘βαζε, Κίσσας έσωζε και η Νέα Σαλαμίνα μπήκε στην εξάδα! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Με τον οίστρο του πρώτου της σκόρερ Κίνγκσλεϊ (πέντε γκολ σε δύο συνεχόμενα ματς και οκτώ συνολικά), τις μπαλιές ακριβείας κάποιων παικτών της και τις καθοριστικές αποκρούσεις του Κίσσα στις καθυστερήσεις, η Νέα Σαλαμίνα κέρδισε τον Εθνικό Άχνας σε ένα φανταστικό ματς, με 3-2 στο «Αμμόχωστος». Έτσι, μπήκε ιδανικά στο 2020 η ομάδα της Αμμοχώστου η οποία πραγματοποίησε ίσως το καλύτερό της πρώτο ημίχρονο φέτος κι έκανε βαθμολογικό άλμα στην 6η θέση, υποσκελίζοντας την ΑΕΚ.

Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής, ο Εθνικός από την άλλη, παράμεινε χωρίς νίκη για έννατο σερί ματς, αφού τελευταία του νίκη καταγράφηκε στην 6η στροφή του φετινού μαραθωνίου απέναντι στον Απόλλωνα με 1-0. Οι μπλε παραμένουν 9οι με 13 πόντους, ενώ οι ερυθρόλευκοι που όπως αναφέραμε μπήκαν στην εξάδα, μετράνε 20 πόντους και έναν περισσότερο από την 7η ΑΕΚ. Bλέπουν τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία και προοπτική.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του ματς, ό,τι μπορεί να συμβεί σε ένα αγώνα εντός των τεσσάρων γραμμάτων… συνέβη στο α’ ημίχρονο της αναμέτρησης. Σχεδόν μόνο αποβολή δεν προέκυψε. Επετεύχθησαν ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε (!) τέρματα. Το παιχνίδι άρχισε με πολύ επιθετικό ρυθμό και μεγάλη όρεξη κι από τις δύο ομάδες που έδιναν δυνάμεις πολλές για να φθάσουν στην… πηγή. Ο Εθνικός Άχνας ευτύχησε να σκοράρει με το «καλημέρα», αφού στο 5’ Ο Ι. Μαρκόφσκι μετά από λάθος του Φουστάρ και ωραία προσποίηση εντός περιοχής σούταρε από κοντά κι άνοιξε το σκορ.

Για την Άχνα αυτό ήταν σαν να τον διακόπτη που έπεσε, αφού οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο επιβλήθηκαν πλήρως, αλλά μέσα σε ένα 20λεπτο σχεδόν πέτυχαν τρία γκολ και έφεραν τα κάτω-πάνω. Αρχικά ο Λαμπό με… στριφτή κεφαλιά από δύσκολη θέση έπειτα από μπαλιά του Μαριάνοβιτς, ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στη συνέχεια πήρε το όπλο του ο Κίνγκσλεϊ και ανέλαβε δράση.

Στο 41’ με πλασέ μετά από ασίστ του Σίμπσον (αξιοποίησε λάθος του Παπαγεωργίου), διαμόρφωσε το 2-1 και δύο λεπτά αργότερα (43’ με κεφαλιά μετά από μπαλιά του Κορέια, έκανε το 3-1. Όλα αυτά σε σημείο που ο Εθνικός αγωνιζόταν με 10 παίκτες, μιας και ο Ντεϊβίσον ήταν εκτός γηπέδου από αγκωνιά που είχε δεχθεί από τον Ονουέγκμπου. Το ημίχρονο με δεν ολοκληρώθηκε με αυτό το σκορ, αφού οι φιλοξενούμενοι με εύστοχο πέναλτι του Χουντόμπιακ, μείωσαν σε 2-3 και με αυτά τα δεδομένα πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Το πέναλτι κέρδισε δίκαια σε ανατροπή του ο Κοστόφσκι από τον Κίσσα.

Αν και το ματς είχε ένταση και η Νέα Σαλαμίνα είχε δυο αναγκαστικές αλλαγές, βρήκε τις λύσεις απέναντι σε ένα διψασμένο και πολύ βελτιωμένο Εθνικό. Ο ερχομός του Κλάφουριτς έχει φέρει άλλον αέρα και είδαμε πιο απαιτητική ομάδα με περισσότερες επιθετικές ορμές και φάσεις. Όμως στην επανάληψη οι μπλε δεν βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Νέας Σαλαμίνας. Αν και προσπάθησαν, πίεσαν αρκετά στην αρχή του δεύτερου μέρους, το γκολ δεν ήρθε και η Νέα Σαλαμίνα, που είχε φάσεις και για τέταρτο γκολ, κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε πολύ και που δεν ήταν άλλο από τη νίκη.

Μία νίκη που ανεβάζει την ομάδα της Αμμοχώστου βαθμολογικά και ψυχολογικά, δίνοντάς της άλλον αέρα ενόψει της δύσκολης συνέχειας και του σημαντικού ματς με την ΑΕΛ για την εξάδα στη Λεμεσό που ακολουθεί. Σημαντική απώλεια ο Κωστή, που συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες, ενώ για τον Εθνικό ο Μάριος Ηλία χάνει το ματς με την ΑΕΚ. Το πρόγραμμα για την ομάδα της Άχνας είναι πολύ δύσκολο στη συνέχεια και ο Κλάφουριτς θα χρειαστεί να κάνει πολύ καλή δουλειά για να μαζευτούν πόντοι και να αυξηθεί η διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Σαν Ρομάν, Φουστάρ (8′ Σέσαρ), Χριστοφόρου, Λαμπό, Κορέια, Ελουντού (86′ Tισντέλ), Κωστή, Μαριάνοβιτς, Σίμπσον, Κίνγκσλεϊ (54′ Μαουρίσιο).

Εθνικός Άχνας (Ντίαν Κλάφουριτς): Μπογκατίνοφ, Γλομπάρντ, Ντέιβισον, Π. Ιωάννου, Χριστοφή, Μ. Ηλία, Λαμπάν, Χουντόμπιακ (79′ Δ. Χαραλάμπους), Ι. Μαρκόφσκι (88′ Κονέ), Παπαγεωργίου (60′ Μιγκελίτο), Κοστόφσκι.

Στάδιο: «Αμμόχωστος-Επιστροφή».

Σκόρερ: 24′ Λαμπό, 41′, 43′ Kίνγκσλεϊ / 5′ Ι. Μαρκόφσκι, 45′ + 3 Χουντόμπιακ.

Κίτρινες: 31′ Kωστή, 45′ + 2 Κίσσας, 56′ Μαριάνοβιτς / 9′ Μ. Ηλία (3η), 40′ Κλάφουριτς.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Β’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φελλάς.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ