aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΕθνικός – ΠΑΕΕΚ 1-3: Αχ Κερύνεια μάνα μου… (vid)

Εθνικός – ΠΑΕΕΚ 1-3: Αχ Κερύνεια μάνα μου… (vid)

Η 11 Σεπτεμβρίου 2021 χαράχτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΠΑΕΕΚ, της Κερύνειας και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η προσφυγική ομάδα στην παρθενική της εμφάνιση στα σαλόνια της Α’ Κατηγορίας κατάφερε να πανηγυρίσει την ιστορική πρώτη της νίκη. «Θύμα» της ΠΑΕΕΚ ο Εθνικός, με την ομάδα του Μάκη Σεργίδη να κερδίζει 3-1 και να σκορπά περηφάνια σε κάθε Κερυνειώτη.

Νάντο (14′), Κούρος (23′) και Δημητρίου (80′) ήταν οι σκόρερ για την ΠΑΕΕΚ που είχε εννέα τελικές προσπάθειες στο παιχνίδι, έναντι τεσσάρων του Εθνικού. Η ομάδα της Άχνας ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 με τον Φόλμπρεχτ στο 17’, όμως προβλημάτισε με την απόδοσή του και δέχθηκε δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα, μετά το 4-2 στο Τσίρειο με τον Απόλλωνα.

Το πανό στο Δασάκι που έγραφε «η επιστροφή στην Άχνα μας, στην Κερύνεια μας, στα σπίτια μας η μεγαλύτερη μας νίκη» και το τραγούδι «Τ’ όνειρον» (Αχ Τζιερύνεια μάνα μου) του Ευαγόρα Καραγιώργη που ακούστηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου πριν την έναρξη του αγώνα συνέθεσαν ένα συγκινητικό σκηνικό που συνοδεύτηκε με την ιστορική νίκη της ΠΑΕΕΚ.

Το ματς

Ο Φερνάντο Ενρίκε πιο γνωστός ως Νάντο έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΠΑΕΕΚ. Ο Βραζιλιάνος μέσος στο 14’ του αγώνα πέτυχε το ιστορικό πρώτο γκολ της προσφυγικής ομάδας στην Α’ Κατηγορία

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χαραλάμπους ο 31χρονος μέσος εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Μπογκατίνοφ και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Μάκη Σεργίδη. Ο Νάντο εντάχθηκε στην ΠΑΕΕΚ τον περασμένο Ιανουάριο και πανηγύρισε φιλώντας το «Δεν Ξεχνώ» με την μοιρασμένη Κύπρο, που είναι συμβολικά στο μπροστινό μέρος της φανέλας.

Στο 17’ ο Εθνικός απάντησε με το ίδιο νόμισμα και ισοφάρισε σε 1-1. Σχεδόν ίδια τα γκολ των δύο ομάδων. Κόρνερ του Αμπντουλάγιεφ, άστοχη έξοδος του Πρόσεκ, ο Φόμπρεχτ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα και έφερε στα ίσα το ματς. Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε για πολύ, καθώς έξι λεπτά αργότερα η ΠΑΕΕΚ πήρε εκ νέου προβάδισμα στο σκορ με τέρμα του Κούρου. Και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με ωραία γυριστή κεφαλιά του Ελλαδίτη μπακ και προηγήθηκαν 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, η ΠΑΕΕΚ με ευκολία διατηρούσε το υπέρ της προβάδισμα και στο 80′ ο Μάριος Δημητρίου υπέγραψε την ιστορική πρώτη νίκη της ομάδας του με πλασέ μετά από εξαιρετικη πάσα του Χαραλάμπους. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως μετά από έλεγχο του VAR ορθώς μέτρησε.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Γκόρουπετς (71′ Ασούμπρε), Περατικός, Χαλ, Ιωάννου, Ντόλεζαλ (45+1′ Τολεμές), Χουντόμπιακ, Φόλπρεχτ (71′ Κυπριανού), Ζάκπα (71′ Μωυσέως), Aμπντουλάγιεφ (57′ Καρασάουκς), Μ. Ηλία.

ΠΑΕΕΚ (Μάκης Σεργίδης): Πρόσεκ, Δημητρίου, Έσελινκ, Σουμαχόρο, Κούρος, Βαρέλα (67′ Ενόχ), Νάντο (83′ Αριστοτέλους), Τίμερμανς, Φραγκέσκου, Χαραλάμπους (83′ Ντίας), Καπαρτής (67′ Μπάμπιτς).

Σκόρερ: Φόλμπρεχτ 17′ / Νάντο 14′, Κούρος 23′, Δημητρίου 80′.

Κίτρινες: Γκόρουπετς / Πρόσεκ, Δημητρίου, Μπάμπιτς, Ντίας.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Εθνικού Άχνας.

Διαιτητής: Δημήτρης Κουμή.

Α’ Βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Β’ Βοηθός: Στέφανος Αναστασίου.

4ος: Δημήτρης Σολωμού.

VAR: Κωνσταντίνος Φελλάς.

AVAR: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

5′ Πρώτη τελική προσπάθεια για την ΠΑΕΕΚ. Ο Βαρέλα έκανε ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά, έδωσε πάσα στον Τίμερμανς, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

14′ ΓΚΟΛ για την ΠΑΕΕΚ με σκόρερ τον Νάντο! Μετά από κόρνερ του Χαραλάμπους και τραγική έξοδο του Μπογκατίνοφ ο Νάντο με κεφαλιά πέτυχε το ιστορικό πρώτο τέρμα της ΠΑΕΕΚ στην Α’ Κατηγορία. Στον πανηγυρισμό του φίλησε το «Δεν ξεχνώ» που είναι στο μπροστινό μέρος της φανέλας.

17′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό με σκόρερ τον Φόλμπρεχτ! Απαντά με το ίδιο νόμισμα ο Εθνικός και ισοφαρίζει σε 1-1. Σχεδόν ίδια τα γκολ των δύο ομάδων. Κόρνερ του Αμπντουλάγιεφ, άστοχη έξοδος του Πρόσεκ ο Φόμπρεχτ πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

23′ Καλή ευκαιρία για την ΠΑΕΕΚ με τον Έσελινκ να κάνει το σουτ από πλάγια θέση και τον Μπογκατίνοφ να διώχνει σε κόρνερ.

23′ ΓΚΟΛ για την ΠΑΕΕΚ με σκόρερ τον Κούρο! Η ομάδα της Κερύνειας παίρνει εκ νέου προβάδισμα με σκόρερ τον Αλέξανδρο Κούρο. Και πάλι μετά από εκτέλεση κόρνερ οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν με ωραία γυριστή κεφαλιά του Ελλαδίτη μπακ.

27′ Κεφαλιά του Αμπντουλάγιεφ, μετά από σέντρα του Μάριου Ηλία, ο Πρόσεκ με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.

35′ Ο Εθνικός έχει την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας με την ΠΑΕΕΚ σε θέση άμυνας.

41′ Αντεπίθεση για την ΠΑΕΕΚ, ο Καπαρτής έκανε συρτό σουτ αλλά δεν έπιασε την μπάλα όπως ήθελε και έτσι δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο Μπογκατίνοφ.

45′ Αποχωρεί υποβασταζόμενος ο Ντόλεζαλ και αφήνει τη θέση του στον Τολεμές.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

52′ Αργός ρυθμός, πολλές διακοπές και αρκετές μονομαχίες το σκηνικό στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

55′ Σουτ του Καπαρτή ο Περατικός έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε αργά στα χέρια του Μπογκατίνοφ.

56′ Τεράστια ευκαιρία για τον Εθνικό, ο Τολεμές έβγαλε τετ α τετ τον Μάριο Ηλία, ο οποίος καθυστέρησε και υπό την πίεση του Φραγκέσκου που αμύνθηκε υποδειγματικά δεν κατάφερε να πλασάρει και στη συνέχεια έδωσε λάθος πάσα.

42 εισιτήρια διατέθηκαν για τους οπαδούς της ΠΑΕΕΚ. Πολύ μικρός αριθμός για την παρθενική παρουσία της ομάδας στην Α’ Κατηγορία.

65΄Κίτρινη στον Πρόσεκ για καθυστερήσεις.

77′ Διατηρεί με σχετική ευκολία το υπέρ της προβάδισμα η ΠΑΕΕΚ.

78′ Ο Μπάμπιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αρχικά καθστέρησε και αφού απέφυγε το μαρκάρισμα του Περατικού βρέθηκε φάτσα με τον Μπογκατίνοφ, όμως ο τερματοφύλακας του Εθνικού μάζεψε την μπάλα.

79′ Σκοράρει η ΠΑΕΕΚ με τον Mάριο Δημητρίου, όμως το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ.

80′ Γίνεται έλεγχος VAR… Δεν ήταν εκτεθειμένος ο αρχηγός της ΠΑΕΕΚ. 3-1 για την ομάδα της Κερύνειας.

87′ Μακρινό σουτ του Αριστοτέλους ο Μπογκατίνοφ απέκρουσε με δυσκολία.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ