aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕρμής – Αλκή: Λένε «όχι στη συγκατοίκηση…»

Ερμής – Αλκή: Λένε «όχι στη συγκατοίκηση…»

Αποφασιστικής σημασίας αναμέτρηση για τη μάχη της ουράς θα διεξαχθεί σήμερα στο «Αμμόχωστος» (18:00, Cytavision 7). Συγκάτοικοι στο ίδιο γήπεδο και στον πυθμένα της βαθμολογίας, Ερμής και Αλκή θα προσπαθήσουν να πάρουν το τρίποντο σε ματς… έξι βαθμών και να αντλήσουν κουράγιο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο τυπικά γηπεδούχος «φτεροπόδαρος» ευελπιστεί ότι θα επιβληθεί για δεύτερη φορά της σημερινής αντιπάλου του, αφού στο ματς του α’ γύρου πήρε τη νίκη με 2-0. Άλλωστε, απέναντί της σημείωσε τη μία από τους δύο επιτυχίες της στο πρωτάθλημα (η άλλη επί της Πάφος FC). Ασφαλώς, σε ενδεχόμενο διαφορετικό αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο σε ήττα, η κατάσταση θα γίνει σκούρα για την ομάδα της Αραδίππου.

Ενόψει ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού, δεν λείπουν τα προβλήματα. Οι Κεϊτά, Μαρτίνιουκ και Κουατσίκια είναι τιμωρημένοι, ενώ ο Αραμπατζής ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον ώμο. Από εκεί και πέρα, οι Κιπιάνι και Πουτζιουρής ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν και τέθηκαν στη διάθεση του Ζοάο ντε Ντέους. Τέλος, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πηλέα, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις.

Στον αντίποδα, η τυπικά φιλοξενούμενη «Αθάνατη» όσο αναπνέει ελπίζει και αν σήμερα πάρει το τρίτο τρίποντο στο πρωτάθλημα, θα φωνάζει βροντερά «παρούσα» στην προσπάθεια για παραμονή. Η Αλκή πέτυχε τον στόχο της που ήταν να βρίσκεται σε επαφή με τις άλλες ομάδες, ώστε με τη χειμερινή ενίσχυση να αυξήσει τις πιθανότητές της για σωτηρία. Αν πάρει όμως σήμερα και το τρίποντο, αφήσει πίσω της τον Ερμή και επωφεληθεί τυχόν στραβοπατήματος των Ένωσης Νέων Παραλιμνίου (Νέα Σαλαμίνα) και Πάφος FC (Ανόρθωση), θα μπει ακόμη πιο δυνατά στο κόλπο.

Στα θετικά για τον Κώστα Σακκά συγκαταλέγεται ότι ο Τραϊτσέφσκι, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το ματς με την Ομόνοια, προπονήθηκε σε φουλ ρυθμό. Επομένως, εναπόκειται στον Κύπριο προπονητή αν θα τον επιλέξει για το βασικό σχήμα. Εκτός πλάνου βρίσκονται οι τιμωρημένοι Στάροκιν και Καντασιά, ενώ εξέτισε την ποινή του και υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία ο Ακόστα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ