aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈπεσε στον… Απολλώνειο σκόπελο ο ΑΠΟΕΛ! (vid)

Έπεσε στον… Απολλώνειο σκόπελο ο ΑΠΟΕΛ! (vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο ΑΠΟΕΛ, μετά από τη μεγάλη νίκη επί της Καραμπάχ (2-1 στο ΓΣΠ) στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, κλήθηκε να κολυμπήσει εκ νέου σε πολύ βαθιά νερά, αυτά της κυπριακής πραγματικότητας, αλλά αυτή τη φορά έπεσε πάνω στον σκόπελο του Τσιρείου. Στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής, οι περσινοί πρωταθλητές αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Απόλλωνα.

Ο ΑΠΟΕΛ έτσι, συνέχισε τις υψηλές πτήσεις του και στο πρωτάθλημα, ενώ οι κυανόλευκοι πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση σε όλο το 90λεπτο. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο οι περσινοί πρωταθλητές δεν ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους που είχε την υπεροχή και μεγαλύτερο αριθμό ευκαιριών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως είχαν μέτρια εικόνα, καθότι στον ανασταλτικό τομέα τα πήγαν πολύ καλά και υστέρησαν στον οργανωτικό. Ο Απόλλωνας, μπορεί να αισθάνεται αδικημένος από το σκορ, καθότι όχι μόνο υπερείχε του αντιπάλου του, είχε και αρκετές περισσότερες φάσεις για γκολ.

Ο ΑΠΟΕΛ με δύο λιγότερα ματς, είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς, πίσω από Ανόρθωση και Ομόνοια που έχουν δύο περισσότερους πόντους (18) και ΑΕΚ που έχει 15. Ο Απόλλωνας ανέβηκε στην 6η θέση με 11 βαθμούς.

Κυριάρχησε η δύναμη, η χαρά… αγνοείτο

Μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, η ομάδα με τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες και τα σωστά μαρκαρίσματα, ήταν ο Απόλλωνας, ο οποίος μέχρι 12’ πρόλαβε να απειλήσει δις την εστία του Μπέλετς, με τον Γκακπέ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Παπουλή και λίγα λεπτά αργότερα με τον Χ. Κυριάκου, ο οποίος ανάγκασε τον Σλοβένο κίπερ να μαζέψει με διπλή προσπάθεια, ενώ και στην πρώτη φάση ενήργησε σωτήρια.

Στη συνέχεια οι γαλαζοκίτρινοι του Τομάς Ντολ, επιδίωξαν να επαναφέρουν κάπως την… τάξη, αλλά κάθε τους προσπάθεια τουλάχιστον μέχρι το 20’ ανακοπτόταν  έγκαιρα από την ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων. Εξ ου και το γεγονός ότι πέραν από μία τελική μικρής σημασίας με τον Τάαμαρι και ένα σουτ του Μιχαΐλοβιτς το οποίο μάζεψε εύκολα ο Μολ, ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε να επιδείξει κάτι σπουδαίο από πλευράς ευκαιριών, μέχρι εκείνο το σημείο. Αντιθέτως, ο Απόλλωνας απάντησε σε δύο καλές φάσεις με τον Παπουλή.

Όσο πλησιάζαμε στο μισάωρο, μερικοί παίκτες του Απόλλωνα έχαναν εύκολα την μπάλα και από μία στιγμή αδράνειας, ο ΑΠΟΕΛ παραλίγο να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μολ εκτινάχθηκε στο αριστερό του «παραθυράκι» και έσωσε την ομάδα του από κεφαλιά του Πάβλοβιτς. Η φάση αυτή καταγράφηκε στο 26’ και από εκείνο το σημείο μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, αυξηθήκαν τα νεύρα, τα δυνατά μαρκαρίσματα και μειώθηκε η ποιότητα της αναμέτρησης, με τη βιασύνη των παικτών ένθεν κι ένθεν σε κάποιες αντεπιθέσεις, να στοιχίζει. Εάν ο Παπουλής είχε καλύτερα αντανακλαστικά σε μία φάση στο 42’, μπορούσε και ο Απόλλωνας να πάει στα αποδυτήρια με κεφάλι στο σκορ. Ωστόσο η χαρά της επίτευξης ενός γκολ, ήταν κρυμμένη και στα 45 λεπτά και δεν έκανε την εμφάνισή της.

Ηρεμία, γκολ και «σεβασμός από Μερκή

Με ηρεμία κύλησαν τα πρώτα λεπτά στην επανάληψη, αλλά στο 54’ του μεγάλου, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Πως; Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιντιγκάλ, ο Μολ απέκρουσε ασταθώς και ο Μερκής με κοντινό πλασέ ερχόμενος από πίσω, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σήκωσε μάλιστα τα χέρια ψηλά και δεν πανηγύρισε ο Κύπριος στόπερ, δείχνοντας εκτίμηση και σεβασμό προς την αμάδα στην οποία μεγάλωσε κι αναδείχθηκε, αλλά και προς τον κόσμο των γηπεδούχων στην δυτική κερκίδα.

Οι αντιδράσεις των δύο προπονητών στη συνέχεια ήταν: Ο Σωφρόνης Αυγουστή από τη μία έριξε Γιαννιώτα και Σελάγια αντί των Περέιρα και Σάλαϊ, ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, ενώ ο Ντολ στην αντίπερα όχθη, ενδυνάμωσε το κέντρο του βάζοντας τον Μάτιτς, θέλοντας η ομάδα του να κρατήσει μπάλα και να είναι ήρεμη.

Η εξέλιξη αυτή δεν άρεσε στους παίκτες του Απόλλωνα, τους πείσμωσε, τα έδωσαν όλα στην επίθεση και κυριάρχησαν στο μισό γήπεδο, αυτό του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αντιστεκόταν. Από τη μία η ομάδα της Λεμεσού που είχε κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες και επιτιθόταν συνεχώς, και από την άλλη, αυτή της Λευκωσίας αμυνόταν. Σε μία από τις φάσεις του, ο Απόλλωνας σκόραρε στο 87’ με σουτ του Γκακπέ εντός περιοχής και έκανε το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του μεγάλου αυτού ματς.

*Αξίζει να αναφερθεί πως ο Απόλλωνας δικαιούτο πέναλτι στο 44’ σε προσπάθεια του Αγκίρε και μαρκάρισμα του Μερκή. Η επαναληπτική προβολή της φάσης δείχνει ότι ο Μερκής κλώτσησε χαμηλά στο αριστερό πόδι τον παίκτη του Απόλλωνα, αλλά δεν καταλόγισε παράβαση ο Λούκας Σωτηρίου. Την εσχάτη των ποινών θα έπρεπε να καταλογίσει ο διαιτητής και στο 85′ σε κράτημα του Βούρου στον Καρ. 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Στάδιο: Τσίρειο.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Γιούστε, Σάλαϊ (70′ Σελάγια), Αγκίρε, Κυριάκου, Μάρκοβιτς, Περέιρα (55′ Γιαννιώτας), Ενσούε, Παπουλής (80′ Καρ), Γκακπέ.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Βούρος, Μερκής, Σάβιτς, Μιχαΐλοβιτς, Ιωάννου, Άλεφ, Σόουζα, Βιντιγκάλ (85′ Εφραίμ), Τάαμαρι (80′ Μπέζιακ), Πάβλοβιτς (71′ Μάτιτς).

Σκόρερ: 87′ Γκακπέ / 54′ Μερκής

Κίτρινες: Παπουλής (3η), Μάρκοβιτς / Σόουζα, Βούρος, Άλεφ, Ιωάννου.

Κόκκινες: -/-

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ Βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Β’ Βοηθός: Στέλιος Νικήτα.

4ος: Νικόλας Νεοκλέους.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ