aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Χρυσοκέφαλος» Ρουσιάς και «ιπτάμενος» Καϊκέ έδωσαν το φιλί της ζωής (vid)

«Χρυσοκέφαλος» Ρουσιάς και «ιπτάμενος» Καϊκέ έδωσαν το φιλί της ζωής (vid)

To ενδέκατο φετινό γκολ του Ονησίφορου Ρουσιά και η απόκρουση στο 90+5’ του Καϊκε σε πέναλτι του Ντένιγκ, έδωσαν το φιλί της ζωής στον Ερμή και τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο ντεμπούτο του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς στον πάγκο της ομάδας, οι φτεροπόδαροι επικράτησαν με 1-0 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στο «Τάσος Μάρκου». Η ομάδα της Αραδίππου ανέβηκε στην ενδέκατη θέση, τους 28 βαθμούς και στο -4 από την «ασφαλή ζώνη» και τη Νέα Σαλαμίνα. Ήταν παράλληλα το τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι που ο Ρουσιάς βρίσκει αντίπαλα δίκτυα.

Το χαμένο πέναλτι του Ντένινγκ στο 90+5’ στοίχισε «διπλά» στην ΕΝΠ. Όχι μόνο στέρησε τον βαθμό της ισοπαλίας από την ομάδα, αλλά επέτρεψε στον Ερμή να προσπεράσει τους βυσσινί. Στην επιστροφή του Κάρλος Φερέρ στον πάγκο της ομάδας, μετά από την τιμωρία μιας αγωνιστικής, η ομάδα του Παραλιμνίου γνώρισε την ήττα και μοιραία έμεινε στους 27 βαθμούς, ενώ έπεσε και στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το ματς

Σε ένα πολύ δυνατό πρώτο ημίχρονο, με γρήγορο ρυθμό αλλά και ένταση, οι δύο ομάδες έμειναν στην λευκή ισοπαλία. Αμφότερες δημιούργησαν από μια μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρουν δίκτυα. Αρχικά ήταν η Ένωση Νέων Παραλιμνίου που απείλησε μόλις στο 3’ με τον Θεοδώρου να περνά και τον Καϊκέ, και να φεύγει πλάγια χωρίς να καταφέρνει να πλασάρει όπως θα ήθελε. Λίγα λεπτά αργότερα (10’) ο Ερμής απάντησε στις κλασσικές ευκαιρίες με τον Ρουσιά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Ερμή και βρέθηκε απέναντι από τον Γκατσέφσκι, που απομάκρυνε σε κόρνερ του σουτ του Κύπριου επιθετικού. Στη συνέχεια αν και η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές, καμία τους δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη ομάδα.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως μουδιασμένες, χωρίς να απειλούν για μεγάλο διάστημα και να κοιτάζουν κυρίως την άμυνα. Όσο περνούσε η ώρα οι φτεροπόδαροι ανέβαζαν ρυθμό και έδειχναν να θέλουν περισσότερο το γκολ. Στο 66’ προειδοποίησαν αρχικά με τον Ρουσιά, το σουτ του όμως ήταν άστοχο. Τρία λεπτά αργότερα (69’) ο Ερμής έφτασε κοντά στο γκολ, με διπλή πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Κύπρου αρχικά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκατσέφσκι, ενώ ο Ρουσιάς που πήρε την επαναφορά ήταν άστοχος. Η ΕΝΠ απείλησε στο 73’ με ένα μακρινό σουτ του Λουσέρο.

Στο 75’ ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με τον συνήθη ύποπτο Ρουσιά πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Γκάταριτς έκανε το δυνατό μακρινό σουτ, που απόκρουσε ασταθώς ο Γκατσέφσκι. Ο Βάλμπορτ έγινε κάτοχος της μπάλας πλάγια στην περιοχή και γύρισε στον Κύπριο επιθετικό, που από κοντά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 90+5’ παρουσιάστηκε η τεράστια ευκαιρία για τους βυσσινί να σώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Τιμόθεος Χριστοφή υπέδειξε την παράβαση σε χέρι του Δημητρίου εντός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντένινγκ, ο Καϊκε όμως έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και ο Ερμής πήρε τεράστιο τρίποντο – ανάσα.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΕΝΠ (Κάρλος Φερέρ): Γκατσέφσκι, Μπαρμπόσα, Κυριάκου (79′ Μαρκόφσκι), Μπάλαζιτς, Λουσέρο (79′ Ιρέπ), Πανός, Μπάρνι, Φελίπε, Γκαντό, Θεοδώρου (71′ Ουντόζι), Ενγκό (60′ Ντένινγκ).

Ερμής (Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς): Καϊκέ, Δημητρίου, Σάντο, Ντίας, Χολτ, Φόλμπρεχτ (38′ Σιντιμπέ), Γκάταριτς (84′ Καραγκούνης), Μέιρα, Βάλμπορτ, Κοβάσεβιτς (55′ Κύπρου), Ρουσιάς (84′ Παπαθανασίου).

Σκόρερ: – / Ρουσιάς 75′

Κίτρινες: Φελίπε, Ντένινγκ, Ουντόζι / Ρουσιάς, Σιντιμπέ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τάσος Μάρκου.

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Νεοκλέους Νικόλας.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

8′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΕΝΠ, με τον Θεοδώρου να περνά και τον Καϊκέ, πήγε πλάγια ωστόσο και δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

10′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία και για τον Ερμή, με τον Ρουσία να μπαίνει στην περιοχή και να βρίσκεται απέναντι από τον Γκατσέφσκι, έκανε το σουτ που απομάκρυνε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΕΝΠ.

14′ Κίτρινη στον Φελίπε, πρώτη στον αγώνα.

24′ Σουτ του Βάμπορτ, πέφτει στην γωνία του ο Γκατσέφσκι και μαζεύει με ευκολία.

28′ Καλό μακρινό σουτ του Ενγκό, λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καϊκέ.

36′ Κίτρινη κάρτα στον Ρουσιά για φάουλ στον Μπάρνι.

38′ Πρώτη αλλαγή στο ματς, αναγκαστική για τον Ερμή, αποχωρεί τραυματίας ο Φόλμπρεχτ, στη θέση του ο Σιντιμπέ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

55′ Κύπρου στη θέση του Κοβάσεβιτς.

60′ Ντένινγκ αντί Ενγκό, πρώτη αλλαγή για την ΕΝΠ.

66′ Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, από πάσα του Ρουσιά, σε καλή θέση ο Βάλμπορτ, το σουτ του όμως ήταν πολύ άστοχο.

69′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Ερμή, ο Κύπρου βρέθηκε απέναντι από τον Γκατσέφσκι αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει, ο Ρουσιάς πήρε το ριμπάουντ, ωστόσο το σουτ του έφυγε ψηλά έξω.

71′ Ουντόζι στη θέση Θεοδώρου.

73′ Πολύ καλό σουτ στην κίνηση του Λουσέρο, από την γωνία της μεγάλης περιοχής, εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καϊκέ.

74′ Εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Ουντόζι βρέθηκε σε καλό σημείο, η κεφαλιά του ωστόσο έφυγε άουτ.

75′ ΓΚΟΛ Ανοίγει το σκορ ο Ερμής, ξανά με τον Ρουσιά. Ο Γκάταριτς έκανε το δυνατό μακρινό σουτ, έδιωξε με δυσκολία ο Γκατσέφσκι. Ο Βάλμπορτ έγινε κάτοχος της μπάλας πλάγια στην περιοχή, και γύρισε στον Ρουσιά. Από κοντά ο Κύπριος επιθετικός έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα.

79′ Διπλή αλλαγή για την ΕΝΠ, Μαρκόφσκι και Ιρέπ, στις θέσεις των Κυριάκου και Λουσέρο.

83′ Κίτρινη κάρτα στον Σιντιμπέ για φάουλ στον Ντένινγκ.

84′ Διπλή αλλαγή και για τον Ερμή, Παπαθανασίου και Καραγκούνης αντί των Ρουσιά και Γκάταριτς.

85′ Κίτρινη κάρτα και στον Ντένιγκ.

87′ Με δέκα η ΕΝΠ, δεν μπορεί να συνεχίσει ο Πανός.

90+2′ Κίτρινη κάρτα στον Ουντόζι.

90+5′ Πέναλτι υπέρ της ΕΝΠ, σε χέρι του Δημητρίου εντός περιοχής.

90+6′ Το έπιασε ο Καϊκέ! Μάντεψε σωστά την εκτέλεση του Ντένινγκ και έδιωξε σε κόρνερ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ