aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣ«Είμαστε πάνω από ομάδες με μεγάλο μπάτζετ και ιστορία όπως ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια και...

«Είμαστε πάνω από ομάδες με μεγάλο μπάτζετ και ιστορία όπως ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια και η Ανόρθωση»

Δηλώσεις στην ινδική ιστοσελίδα sportskeeda.com παραχώρησε ο εκ των βοηθών του Λιάσου Λουκά στον Άρη, Κάρλες Κουαντράτ. Ο Ισπανός βοηθός προπονητή, με πέρασμα για πολλά από τον πάγκο της ινδικής Μπενγκαλούρου, κλήθηκε να σχολιάσει τις διαφορές ανάμεσα στο ινδικό και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Μίλησε επίσης για την πορεία της λεμεσιανής ομάδας.

Όσα σχετικά δήλωσε ο Κάρλες Κουαντράτ:

Ο Άρης είναι μια νέα ομάδα στην πρώτη κατηγορία, αλλά από το ξεκίνημα της σεζόν βρίσκεται στις ψηλές θέσης της βαθμολογίας. Αυτή τη στιγμή είμαστε πάνω από ομάδες με μεγάλο μπάτζετ και ιστορία όπως ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια και η Ανόρθωση. Είμαι πολύ χαρούμενος για την εμπειρία. Μου επιτρέπει να γνωρίσω νέες αγορές, να βελτιώσω τις ποδοσφαιρικές μου γνώσεις και να γνωρίσω νέους παίκτες και προπονητές.

Σε σύγκριση με το ινδικό ποδόσφαιρο υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Ίσως η σημαντικότερη είναι ότι παίκτες έρχονται στην Κύπρο, με αξιόλογη καριέρα σε μεγάλα πρωταθλήματα, οπότε υπάρχουν πολύ λιγότερα ατομικά λάθη και τακτικά, απ’ ότι στο ινδικό πρωτάθλημα. Στην Ινδία βλέπουμε αποτελέσματα με μεγάλα σκορ (4-2 ή 6-4), στην Κύπρο δεν συμβαίνει αυτό. Τα περισσότερα αποτελέσματα είναι 1-0 ή 2-1, περίπου. Μια άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι στις προπονήσεις δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις πολλές φορές τις οδηγίες. Οι παίκτες τα καταλαβαίνουν γρήγορα. Έχουν υπάρξει παίκτες σε πολύ απαιτητικές ομάδες για πολλά χρόνια.

Από την άλλη, στην Ινδία, κάποιες φορές νέοι ερασιτέχνες παίκτες ξαφνικά γίνονται επαγγελματίες στην πρώτη κατηγορία και παίρνουν ευκαιρίες. Στην Κύπρο, οι ομάδες μπορεί να παίξουν με 11 ξένους στην ενδεκάδα. Η Ομοσπονδία δεν νοιάζεται να προωθήσει τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, αλλά να παίρνει ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η βαθμολογική θέση της Κύπρου, επιτρέπει στη χώρα να στείλει πέντε ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και αυτό είναι μεγάλο κατόρθωμα για μια μικρή χώρα. Γι’ αυτό υπογράφουν ξανά και ξανά, για να μην χάσουν την ευκαιρία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ