aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης: Πέτυχε τον στόχο του, πάει για το όνειρο

Άρης: Πέτυχε τον στόχο του, πάει για το όνειρο

Θα ήταν ευχής έργο για τον Άρη να εκτόξευε τη διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ στους πέντε βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν. Εντούτοις, έμεινε στην ισοπαλία, όπως και ο συνδιεκδικητής του, με τη διαφορά να μένει σταθερή στους τρεις βαθμούς. Όμως, οι αγωνιστικές λιγόστεψαν και η ομάδα της Λεμεσού κρατά την τύχη της στα χέρια της.

Από το βράδυ του Σαββάτου, μετά την ισοπαλία (1-1) με την ΑΕΚ στην «Αρένα», εξασφάλισε (μαθηματικά) ευρωπαϊκό εισιτήριο για δεύτερη σερί σεζόν. Ο Άρης πέτυχε τον αρχικό στόχο του και πλέον τρέχει για το όνειρο, να στεφθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής! Είναι όλο και πιο κοντά στο να ζήσει το όνειρό του. Μπορεί να κρατάνε χαμηλούς τους τόνους στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», όμως το πιστεύουν για τον τίτλο. Με την προχθεσινή ισοπαλία, οι πράσινοι της Λεμεσού αύξησαν το αήττητο σερί τους σε 14 αγώνες!

O Κακόριν ήταν το πρόσωπο του αγώνα. Από τη μια άνοιξε το σκορ και από την άλλη ισοφάρισε για την ΑΕΚ σκοράροντας σε βάρος της ομάδας του. Ο Άρης είχε τις ευκαιρίες για να φθάσει στη νίκη, από την άλλη όμως κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις και δεν δέχθηκε άλλο γκολ λόγω της εξαιρετικής παρουσίας του Βανά Άλβες. Ιδιαίτερα σε δύο περιπτώσεις, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας ήταν εντυπωσιακός.

Ο Σπιλέφσκι, δήλωσε θυμωμένος γιατί χάθηκαν δύο βαθμοί, ενώ δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. Όσο για το αυτογκόλ, είπε ότι είναι κάτι που συμβαίνει, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε μία νεαρή ομάδα. Κάποιοι παίκτες είναι άπειροι και νιώθεις αυτή την πίεση του να πετύχεις κάτι μοναδικό. Είναι μεγάλο βάρος γι’ αυτούς. Είμαστε ακόμα εκεί».

Ήδη στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» σκέφτονται το επόμενο παιχνίδι, που είναι με τον Απόλλωνα. Ο Σπιλέφσκι καλείται να διαχειριστεί την απουσία τεσσάρων βασικών ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τους Γιαγκό, Σόκε και Κακόριν, που στο ματς με την Πάφος FC έφθασαν σε απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών και επιλέγηκε το ντέρμπι με τον Απόλλων να μείνουν εκτός, αλλά και του Πηλέα που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο προχθεσινό ματς. Μπορεί να υπάρχει μεγάλο ρόστερ, όμως με την απουσία των πιο πάνω θα μειωθούν αισθητά οι επιλογές στον πάγκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ