aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης – Εθνικός 2-1: Τον άγχωσε μα δεν έβγαλε... άχνα (vid)

Άρης – Εθνικός 2-1: Τον άγχωσε μα δεν έβγαλε… άχνα (vid)

Ο Εθνικός του έβαλε δύσκολα, τον άγχωσε… Ο Άρης όμως κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της προσφυγικής ομάδας και να επικρατήσει με 2-1, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής στο Τσίρειο. Στεπίνσκι (29’) και Πακέ (65’) οι σκόρερ των γηπεδούχων, ο Ντούρις στο 49’ ισοφάρισε προσωρινά για την ομάδα της Άχνας.

Ένατη νίκη στο πρωτάθλημα για τους πράσινους της Λεμεσού και τρίτη στα τέσσερα τελευταία ματς. Πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς, και ανέβηκαν (προσωρινά;) στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 30 βαθμούς. Απόλλων (29) και ΑΕΚ (28) αναμετρώνται στις 19:00, και με ισοπαλία ο Άρης θα παραμείνει στην κορυφή. Επόμενος αντίπαλος η Δόξα, την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στο Τσίρειο, για τη 17η αγωνιστική.

Δωδέκατη ήττα στο πρωτάθλημα για τους φιλοξενουμένους και τρίτη διαδοχική. Με οκτώ βαθμούς παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και στο -7 από την έξοδο τους από την επικίνδυνη ζώνη. Επόμενος αντίπαλος ο ΑΠΟΕΛ, το Σάββατο 15 Ιανουαρίο στο Δασάκι, για τη 17η αγωνιστική.

Το ματς

Γρήγορος ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του ματς. Οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετική διάθεση, έψαξαν για διαδρόμους, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει μπροστά από τις δύο περιοχές. Από μια μεγάλη ευκαιρία είχαν στο 6ο και 7ο λεπτό. Αρχικά ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Σικόρσκι να είναι άστοχος, ενώ ένα σχεδόν λεπτό αργότερα, το σουτ του Φόλμπρεχτ κόντραρε στα σώματα.

Οι γηπεδούχοι σταδιακά πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης, ανέβασαν παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Στο 29ο λεπτό «εξαργύρωσαν» την υπεροχή τους, όταν με κεφαλιά ο Στεπίνσκι, άνοιξε το σκορ. Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Λιάσου Λουκά ήταν κυρίαρχοι στην αναμέτρηση, έψαξαν και δεύτερο γκολ, φτάνοντας μια «ανάσα» από την επίτευξη του στο 39’, όταν την κεφαλιά του Γκαρσία απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Μπογκατίνοφ.

Στα ίσα έφερε το ματς ο Εθνικός με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της προσφυγικής ομάδας, στο 49’, με κοντινή προβολή ο Ντούρις νίκησε τον Βανά, διαμορφώνοντας το 1-1. Απέκτησε ξανά τον γρήγορο ρυθμό του ξεκινήματος το παιχνίδι, μετά την ισοφάριση των φιλοξενουμένων, με αμφότερες τις ομάδες να προσπαθούν για το δεύτερο γκολ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που τελικά το βρήκαν, με τον Πακέ στο 65΄, σε κενή εστία, να στέλνει στην μπάλα στα δίκτυα με κεφαλιά. Ο Νταβίδ Μπαντία ρίσκαρε στη συνέχεια, έριξε όλα τα επιθετικά «όπλα» που είχε στη διάθεση του, στο ματς. Οι δύο ομάδες βρήκαν ευκαιρίες, τις σπατάλησαν όμως, και έτσι το 2-1 που διαμόρφωσε ο ακραίος επιθετικός από τη Ρουάντα, έμεινε μέχρι τέλους.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Άρης (Λιάσος Λουκά): Bάνα, Σίλντεφελντ, Μπρόρσον, Ελευθερίου, Γκαρσία, Σιμιόν, Κβασιούκ, Πατσέκο (71′ Ιωσηφίδης), Πακέ (71′ Ραντούτ), Σικόρσκι (37′ Μπαμπίκα), Στεπίνσκι.

Εθνικός (Νταβίδ Μπαντία): Μπογκαντίνοφ, Κυπριανού, Περατικός (75′ Ντόλεζαλ), Ταράσοβς, Χολ, Ιωάννου (63′ Κ. Ηλία), Κουντόμπιακ, Φόλμπρεχτ (46′ Ελουντού), Καρασάουσκς, Ζάκπα (69′ Μ. Ηλία), Ντούρις.

Σκόρερ: Στεπίνσκι 29′, Πακέ 65′ / Ντούρις 47′

Κίτρινες: Κβασιούκ (τρίτη) / Κουντόμπιακ, Χολ (τρίτη).

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

6′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Άρη. Λάθος του Μπογκατίνοφ, έκλεψε ο Σικόρσκι, πήγε όμως πλάγια και το σουτ του έφυγε παράλληλα με την εστία.

7′ Καλή ευκαιρία και για τον Εθνικό. Προσπάθησε ο Ντούρις, η μπάλα έφτασε στον Φόλμπρεχτ, το σουτ του κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

9′ Συρτό σουτ του Πατσέκο από καλή θέση στην περιοχή, έξω.

14′ Κίτρινη κάρτα στον Κβασιούκ, τρίτη στο πρωτάθλημα. Χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς του Άρη (Δόξα ή ΑΠΟΕΛ).

21′ Μακρινό σουτ του Περατικού, μάζεψε ο Βανά.

29′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ ο Άρης, με κεφαλιά του Στεπίνσκι μετά από σέντρα του Ελευθερίου από αριστερά.

37′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη, δεν μπορεί να συνεχίσει ο Σικόρσκι. Στη θέση του ο Μπαμπίκα.

39′ Μεγάλη επέμβαση του Μπογκατίνοφ, σε κεφαλιά του Γκαρσία μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πατσέκο. Απομάκρυνε σε νέο κόρνερ.

45′ Σουτ του Ντούρις από το ύψος της περιοχής, πάνω από τα δοκάρια.

– Ένα λεπτό ο έξτρα χρόνος.

45+1′ Κεφαλιά του Περατικού, ψηλά.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Ελουντού αντί Φόλμπρεχτ.

47′ ΓΚΟΛ 1-1 Ισοφαρίζει ο Εθνικός, με κοντινή προβολή του Ντούρις, μετά το γύρισμα του Ζάκπα. Όμορφη προβολή από τον Σλοβάκο, πρόλαβε την έξοδο του Βανά.

59′ Σουτ του Ελουντού, κόντραρε στο πόδι του Σίλντεφελντ και έφυγε κόρνερ.

62′ Όμορφη ενέργεια του Πακέ. Μπήκε στην περιοχή, πάτησε ωραία και έκανε το σουτ, που ήταν άστοχο.

63′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Εθνικό. Στη θέση του Ιωάννου ο Κ. Ηλία.

65′ ΓΚΟΛ 2-1 Με κεφαλιά του ο Πακέ, ο Άρης παίρνει ξανά προβάδισμα. Μετά από γύρισμα του Μπαμπίκα στο δεύτερο δοκάρι, ο ακραίος επιθετικός των γηπεδούχων σε κενή εστία με το κεφάλι έδωσε το εκ νέου προβάδισμα.

66′ Σκοράρει ο Στεπίνσκι, είναι όμως ξεκάθαρα οφσάιντ. Ακυρώνεται το γκολ.

69′ Μ. Ηλία αντί Ζάκπα.

71′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη. Ραντούτ και Ιωσηφίδης εντός, Πακέ και Πατσέκο εκτός.

75′ Ντόλεζαλ αντί Περατικού.

77′ Κίτρινη κάρτα στον Κουντόμπιακ.

79′ Κεφαλιά του Κβασιούκ, άουτ.

83′ Σε καλή θέση ο Ιωσηφίδης, έκανε το σουτ που κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

88′ Κίτρινη κάρτα στον Χολ, τρίτη στο πρωτάθλημα. Χάνει ένα από τα επόμενα δύο ματς του Εθνικού (ΑΠΟΕΛ ή ΑΕΛ).

– Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90+2′ Σουτ του Κ. Ηλία, κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

90+3′ Κεφαλιά του Ταράσοφς, μπλόκαρε ο Βανά.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ