aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤο έκανε ξανά 29 χρόνια μετά

Το έκανε ξανά 29 χρόνια μετά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Απόλλων διατηρεί το μηδέν παθητικό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μετά το 3-0 επί της Νέας Σαλαμίνας, το 0-0 με τον Άρη και το 4-0 εις βάρος της ΑΕΖ.

Σύμφωνοι, τρία ματς δεν είναι πολλά. Ωστόσο, το γεγονός ότι πέρασαν 29 χρόνια από την προηγούμενη και μοναδική φορά που το πέτυχαν οι κυανόλευκοι της Λεμεσού, μαρτυρά πως μόνο απλή υπόθεση δεν είναι.

Ήταν η περίοδος 1987-88 όταν αντιμετώπισαν κατά σειρά τον ΑΠΟΠ, τον Εθνικό και το Παραλίμνι. Νίκησαν μόνο την ομάδα της Άχνας με 3-0, ενώ έφεραν λευκές ισοπαλίες στα άλλα δύο παιχνίδια. Έκτοτε, το καλύτερο που πέτυχαν στις αντίστοιχες αγωνιστικές μέχρι την τρέχουσα σεζόν, αναφορικά με την υπεράσπιση των δικτύων τους, ήταν το ένα γκολ που δέχτηκαν σε τέσσερις περιπτώσεις: 1996-97, 1997-98, 2003-04 και 2015-16.

Από στατιστικής απόψεως, λοιπόν, είναι ενδιαφέρον πόσο μπορεί να κρατήσει την εστία του ανέπαφη ο Μπρούνο Βάλε. Ιδιαιτέρως από τη στιγμή που ο Απόλλων μπαίνει σε μία σειρά τριών αγώνων πολύ πιο δύσκολων σε σχέση με αυτούς που παρήλθαν.

Διότι, σήμερα (18/09) θα υποδεχτεί την ΑΕΚ, ακολούθως θα διεξαχθεί το τοπικό ντέρμπι με την ΑΕΛ και έπειτα θα φιλοξενήσει την Ομόνοια. Παιχνίδια τα οποία πέρα από το βαθμολογικό ενδιαφέρον, προσφέρονται για να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για την ανασταλτική λειτουργία. Όπως φυσικά και για τις δυνατότητες της ομάδας της Λεμεσού γενικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ