aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΤέτοιος παικταράς δύσκολα αναπληρώνεται επάξια...

Τέτοιος παικταράς δύσκολα αναπληρώνεται επάξια…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η αλήθεια είναι πως το κενό το οποίο θα αφήσει ο Πάουλο Βινίσιους στον Απόλλωνα, θα καλυφθεί είτε με τον Αγγελή Αγγελή, είτε με κάποιον άλλον κεντρικό αμυντικό. Υπάρχει, όμως, ένα ερωτηματικό… Θα καλυφθεί, μεν, αλλά αυτό θα γίνει επάξια; Αν δηλαδή καλυφθεί με αμυντικό που να προσφέρει στον ίδιο βαθμό ή περισσότερο, είναι κάτι το οποίο κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει με σιγουριά και αν θέλετε την άποψη μου, το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο.

Κεντρικό αμυντικό που να είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (2970 μαζί με τον Μπρούνο Βάλε), να δέχεται μόλις έξι κίτρινες κάρτες και στις δύο διοργανώσεις, να μην αποβάλλεται ούτε μία φορά, να πετυχαίνει εννέα (!) τέρματα σε όλους τους θεσμούς εκ των οποίων τα πλείστα καθοριστικά και να συμβάλει στα μέγιστα σε κατάκτηση τροπαίου, ΔΥΣΚΟΛΑ βρίσκεις.

Η αλήθεια να λέγεται, παρόλα τα τερτίπια και τις αδιανόητες θεωρητικά απαιτήσεις που -όπως διαρρέει- προέβαλε ο Βραζιλιάνος μπακ. Ούτε σύγκριση μπορεί να γίνει με τον Βαλεντάν Ρομπέρζ. Παικταράς και ο Γάλλος, ναι, ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Ωστόσο, αν λάβουμε υπόψη την προσφορά και των δύο ΣΤΗ ΛΗΞΑΣΑ ΣΕΖΟΝ, τότε ο Βραζιλιάνος κόβει πρώτος το νήμα με διαφορά! Τα στατιστικά είναι εκεί και οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια.

Ο Βραζιλιάνος ήταν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα και μαζί με τον Βάλε, όπως προαναφέραμε, είχε τις πιο πολλές συμμετοχές. Είναι ποδοσφαιριστής που δούλευε πολύ στις προπονήσεις και έβγαζε αξιοζήλευτο πάθος στα παιχνίδια. Η δύναμη, οι καλές τοποθετήσεις του σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και η ευχέρειά του στο σκοράρισμα που δύσκολα βρίσκεις τέτοια σε στόπερ, αποτελούν τα μεγάλα του εφόδια. Είναι επικίνδυνος στις στατικές φάσεις και κάνει γενικά πολλή δουλειά.

Από τη μία ο Βινίσιους συμπεριφέρθηκε με ψυχρό επαγγελματικό τρόπο και όχι με συναίσθημα, ενώ δεν προτίμησε τη σιγουριά που προσφέρει η ομάδα της Λεμεσού και το δέλεαρ της συμμετοχής σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αυτά πολλές φορές στοιχίζουν στην καριέρα ενός παίκτη. Από την άλλη, ο Απόλλωνας προτίμησε να μην χαλάσει κάποιες ισορροπίες όντας (και) πιστός στο «ουδείς αναντικατάστατος» και that’s it! Απόψεις τεκμηριωμένες!

Αν η αποχώρηση του Βινίσιους κάνει τον ίδιο να μετανιώσει, πιστέψτε με, θα είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε στη νέα σεζόν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ