aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΣτα ημιτελικά ο Απόλλων μετά από «θρίλερ» 120’, άγγιξε το θαύμα ο Εθνικός

Στα ημιτελικά ο Απόλλων μετά από «θρίλερ» 120’, άγγιξε το θαύμα ο Εθνικός

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Μόνο εύκολο δεν ήταν το βράδυ για τον Απόλλωνα, τρελαίνει κόσμο ο Εθνικός. Η ομάδα της Λεμεσού ηττήθηκε 1-2 από τους Αχνιώτες στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα του κυπέλλου, και σε συνδυασμό με τη νίκη τους στο πρώτο ματς (2-0) εξασφάλισαν την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου.

Ο Απόλλωνας απώλεσε ολόκληρο το 90λεπτο αφού παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων, δέχθηκε δύο γκολ και λίγο έλειψε να χάσει την πρόκριση, ενώ το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου κρίθηκαν όλα. Από την άλλη, η ομάδα του Κλάφουριτς παρουσιάστηκε σοβαρή και αποτελεσματική και πάλεψε μέχρι τέλους στο παιχνίδι ώστε να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί. Ο Απόλλωνας θα αναμετρηθεί στους «4» με την ΑΕΛ στις 22/4 και 29/4.

Το ματς…

Ο Εθνικός με την ψυχολογία στα ύψη μετά την 5άρα επί της Ανόρθωσης, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, ενώ ο Απόλλωνας δεν έπιασε ψηλά επίπεδα απόδοσης στο πρώτο 45λεπτο. Μάλιστα, οι Αχνιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 23’ μετά από εξαιρετική πισινή κεφαλιά του Ιωάννου, τον οποίο… ξέχασε η άμυνα των κυανόλευκων. Οι γηπεδούχοι πέντε λεπτά αργότερα κατέγραψαν σπουδαία ευκαιρία και για δεύτερο γκολ με τον Μαρκόφσκι ο οποίος αστόχησε προ κενής (!) εστίας.

Στο δεύτερο μέρος, παρά τις γρήγορες αλλαγές του Αυγουστή ο οποίος αντικατέστησε τους Πίττα-Γιαννιώτα με Παπουλή-Ματέι, δεν κατάφεραν να δώσουν επιθετική… πνοή στην ομάδα της Λεμεσού που βρήκε μπροστά της μια καλοκουρδιμσένη αμυντική γραμμή. Οι φάσεις στο δεύτερο μέρος ήταν λιγοστές, όμως ο Εθνικός ήταν αυτός που συνέχισε να πουλάει… τρέλα και στο 71’ έβαλε φωτιά στην υπόθεση πρόκρισης. Μετά από εκτέλεση άουτ (!), η άμυνα του Απόλλωνα δεν έδιωξε αποτελεσματικά και ο Μιγκελίτο εντελώς ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα από το ύψος του πέναλτι για το 2-0. Το παιχνίδι, πήρε άλλη τροπή και ήταν… ακατάλληλο για καρδιακούς αφού πήρε τρελό ρυθμό.

Παράταση και πρόκριση για τον Απόλλωνα με την ψυχή στο… στόμα!

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση αφού το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα έμεινε στο 2-0. Μάλιστα, στο 1ο λεπτό λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Παπουλή για οφσάιντ καθώς ο Ελλαδίτης ήταν ξεκάθαρα καλυμμένος από τον Πρόγιτς. Η ομάδα της Λεμεσού δεν πτοήθηκε και στο 5’ μείωσε σε 2-1 μετά από πλασέ-βολίδα του Ματέι, γκολ το οποίο ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση στον Απόλλωνα.

Ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει με τον Χουντόμπιακ, όμως ο Δημητρίου του είπε «όχι», ενώ οι κυανόλευκοι είχαν τις δικές τους φάσεις για να «σκοτώσουν» τις ελπίδες των γηπεδούχων. Το σκορ δεν άλλαξε και η ομάδα του Αυγουστή πήρε την πρόκριση με κόπο και… ιδρώτα, ενώ οι Αχνιώτες παρουσίασαν αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και κυνήγησαν την πρόκριση μέχρι τέλους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Εθνικός Άχνας (Ντιν Κλάφουριτς): Στρατηλάτης, Κυπριανού (8′ παράτασης: Παπαγεωργίου), Χαραλάμπους, Μιγκελίτο, Κορρέα, Ιωάννου (35′ Ντέιβισον), Μαρκόφσκι (62′ Κοστόφσκι), Χουντόμπιακ, Χριστοφή, Κονέ, Μ. Ηλία (1′ παράτασης: Πρόγιτς).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Δημητρίου, Ενσούε, Σελίμοβιτς, Γιούστε, Βασιλείου (16′ παράτασης: Σάλαϊ), Σατσέτι, Ντένιτς, Γιαννιώτας (46′ Γιαννιώτας), Περέιρα (77′ Σαρδινέρο), Πίττας (46′ Ματέι), Μπένσοπ.

Σκόρερ: 23′ Ιωάννου, 71′ Μιγκελίτο / 5′ (παράτασης) Ματέι

Κίτρινες: Κορρέα, Μ. Ηλία (2), Κυπριανού, Χριστοφή / Σελίμοβιτς (2), Βασιλείου (2), Σατσέτι (2)

Αποβολές:

Στάδιο: Δασάκι

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος

Β’ Βοηθός: Χαραλάμπους Χαράλαμπος

4ος: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραϊσκάκης Μιχάλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ