Στο πλαίσιο του αποχαιρετισμού του από την εθνική ομάδα της Αργεντινής, ο Λιονέλ Μέσι εκφώνησε μια συγκινητική ομιλία αποχαιρετισμού στο κατάμεστο από κόσμο «Μονουμένταλ». Εμφανίστηκε πιο συγκροτημένος ακόμη και από το κοινό και τους ίδιους τους συμπαίκτες του, όπως για παράδειγμα ο Έντσο Φερνάντες, ο οποίος δεν μπορούσε να σταματήσει να κλαίει ακούγοντάς τον.
Εκεί, ο Μέσι βρήκε επίσης την ευκαιρία να πάρει ξεκάθαρη θέση για όσα συνέβησαν στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας για το μέλλον.
«Ενώ θέλω να μείνω εδώ για πάντα, νιώθω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν απλά πάρα πολύ για μένα. Ονειρευόμασταν να γίνουμε ξανά παγκόσμιοι πρωταθλητές, φτάσαμε τόσο κοντά, και η αλήθεια είναι ότι δεν συνέβη τίποτα περίεργο όπως λένε κάποιοι. Τα δώσαμε όλα. Ο αγώνας εναντίον της Αγγλίας ήταν απίστευτα εξαντλητικός για εμάς, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Η πραγματικότητα είναι ότι μόλις που τα καταφέραμε», εξήγησε ο «Pulga».
Στη συνέχεια, δήλωσε τα εξής: «Παλέψαμε γι’ αυτό, όπως κάνουμε πάντα με αυτή τη φανέλα, με όλους τους συμπαίκτες μου με τους οποίους την έχω μοιραστεί. Όχι μόνο με αυτούς και με όσους ήταν εκεί όταν κερδίσαμε, αλλά παλέψαμε και πριν, αν και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να γίνουμε πρωταθλητές. Φτάσαμε πολύ κοντά, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλοι οι συμπαίκτες που είχα στο πλευρό μου πάντα τα έδωσαν όλα για αυτή τη φανέλα».
Προς το τέλος της ομιλίας του, ο Μέσι αναφέρθηκε στην ενότητα της ομάδας στην αντιμετώπιση εξωτερικών επιθέσεων: «Έχει αποδειχθεί και με το παραπάνω ότι όταν ενωνόμαστε και είμαστε ενωμένοι, είμαστε πιο δυνατοί από οποιονδήποτε και μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα. Δύσκολες στιγμές έρχονται σίγουρα, γιατί αυτό που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα δεν είναι φυσιολογικό. Και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, πρέπει να είμαστε εκεί για να τους στηρίξουμε περισσότερο από ποτέ. Όπως τους λέω πάντα, όπως είπα και στην τελευταία μας ομιλία: για να πετύχεις μεγάλους στόχους, πρέπει να χτίσεις ισχυρές, ενωμένες ομάδες, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουν την εθνική ομάδα να αποτυγχάνει. Δεν μπορούμε να τους δώσουμε την ικανοποίηση.
«Σε δύσκολες, δύσκολες στιγμές, τότε βλέπεις πραγματικά τη δύναμη της ομάδας. Όταν δεν υπάρχουν δυνατές ομάδες, είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις. Και σας λέω, ήμασταν μια εξαιρετική ομάδα και γι’ αυτό πετύχαμε όλα όσα κάναμε», τόνισε με έμφαση ο Μέσι.

