aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΌταν ο Πίεχ τα… βρει με Μαγκλίτσα, Γκιέ Γκιέ

Όταν ο Πίεχ τα… βρει με Μαγκλίτσα, Γκιέ Γκιέ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το έκαναν ξεκάθαρο μετά τον τελικό του κυπέλλου στον Απόλλωνα πως θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν μια ομάδα στη νέα σεζόν που θα είναι πολύ πιο απαιτητική στον αγωνιστικό χώρο. Άλλο όμως τα λόγια και άλλο οι πράξεις ή, αν το προτιμάτε διαφορετικά, θα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά ώστε τα λόγια να μετατραπούν σε πράξεις. Οι κυανόλευκοι το παλεύουν και αυτό λάμπει μέσα από τις κινήσεις που αφορούν στον προγραμματισμό.

Τρανή απόδειξη αποτελεί η προσθήκη του Αρκάντιους Πίεχ (ανακοινώθηκε χθες). Ο Απόλλων με τους Γκιέ Γκιέ, Μαγκλίτσα και Πίεχ καθίσταται πανίσχυρος επιθετικά και ο Πέδρο Εμανουέλ μπορεί να παρατάξει την ομάδα του με όποιο σχηματισμό επιθυμεί.

Βασικό στοιχείο των τριών επιθετικών είναι πως βλέπουν δίχτυα και μπορούν μαζί να κάνουν σπουδαία πράγματα. Είτε σε εκδήλωση οργανωμένων επιθέσεων είτε χτυπώντας στις ξαφνικές επιθέσεις και οι τρεις τους μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιανδήποτε αμυντική γραμμή.

Τον Πίεχ τον γνωρίσαμε από την τετράμηνη παρουσία του στην ΑΕΛ. Ο 31χρονος επιθετικός ήρθε δανεικός τον Ιανουάριο από τη Λέγκια και πρόλαβε σε 13 συμμετοχές του (1.035 λεπτά) στο πρωτάθλημα να σημειώσει 9 γκολ. Τον Ιανουάριο αποκτήθηκε από τον Απόλλωνα και ο 25χρονος Μαγκλίτσα, ο οποίος σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος (850 λεπτά) σημείωσε 8 γκολ, ενώ σκόραρε και σε ένα παιχνίδι στο κύπελλο.

Όσον αφορά τον Γκιέ Γκιέ, σκόραρε 6 φορές στο πρωτάθλημα (άλλα 2 πέτυχε στο κύπελλο) σε σύνολο 29 αγωνιστικών (2.110 λεπτά). Ο 30χρονος Ιβοριανός επιθετικός θα μπορούσε για περισσότερα γκολ, όμως οι τραυματισμοί και οι ενοχλήσεις που είχε του αφαίρεσαν πολλά από τη σπιρτάδα του.

Η απόκτηση του Πίεχ και η παραμονή των άλλων δύο φορ αποτελούν επιτυχία για τον Απόλλωνα, ο οποίος θα μπει στη μάχη της Ευρώπης έχοντας ως στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και από εκεί και πέρα ο μεγάλος και διακαής πόθος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ