aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΟ Βινίσιους «λύτρωσε» τον Απόλλωνα στο 90’! (pics & video)

Ο Βινίσιους «λύτρωσε» τον Απόλλωνα στο 90’! (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Μία πολύ δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη πήρε ο Απόλλων επί της Δόξας στο Μακάρειο (0-1), με το γκολ του Βινίσιους στο 90’ να χωρίζει τις δύο ομάδες. Η νίκη του Απόλλωνα ήταν δίκαιη, καθώς αν και δεν ήταν ιδιαίτερα καλός κατά την διάρκεια του αγώνα, ένα επιθετικό ντεμαράζ στα τελευταία λεπτά του έδωσε τη νίκη. Η μαχητική Δόξα γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα της και παραμένει στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο για τις δύο ομάδες, με την Δόξα να πιέζει ψηλά και να μην αφήνει τον Απόλλωνα να κάνει το παιχνίδι που θα ήθελε. Οι πρώτες επιθετικές προσπάθειες των δύο ομάδων προήλθαν από δυνατά μακρινά σουτ, εκτός περιοχής. Αρχικά ο Απόλλων στο 6’ με ένα σουτ του Ντα Σίλβα που απέκρουσε ο Νέγκρι και στη συνέχεια η Δόξα στο 9’ με ένα δυνατό σουτ του Ρούντι από μακριά που απέκρουσε δύσκολα ο Βάλε.

Αν και η Δόξα ήταν ελαφρώς καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, ο Απόλλων ήταν αυτός που βρήκε την ευκαιρία του ημιχρόνου στο 24’, όταν ο Μάγκλιτσα μετά από λάθος πάσα του Ρούντι. βγήκε μόνος του με τον Νέγκρι, αλλά ο Δημητρίου απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες προϋποθέσεις για γκολ, όμως το «άστοχο» 0-0 έστειλε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένα» στην επανάληψη, με την πρώτη φάση να γίνεται στο 68’, όταν ο Νέγκρι απέκρουσε το γυριστό σουτ του Παπουλή στην περιοχή. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Απόλλων ήταν που είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε τρεις κλασσικές ευκαιρίες. Στο 85’ με τον Σαρδινέρο να στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των δικτύων και στο 89’ και 90’ με τους Μάγκλιτσα και Πίεχ ναμην μπορούν να σκοράρουν (ο Μάγκλιτσα μάλιστα εντός κενής εστίας).

Στο 90’ ο Απόλλων βρήκε τον λυτρωτή του στο πρόσωπο του Πάουλο Βινίσιους, όταν ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ του Άλεξ Ντα Σίλβα. Η Δόξα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Απόλλωνας έφυγε από την Λευκωσία με μία πολύτιμη νίκη.

Στην συνέχεια του πρωταθλήματος η Δόξα αγωνίζεται με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και ο Απόλλων με τον Εθνικό Άχνας, εντός έδρας στο Τσίρειο. Και οι δύο ομάδες αγωνίζονται την Κυριακή (06/11).

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Νέγκρι, Δημητρίου, Ρούντι, Γκόμες (59’ Φοφανά), Περάλτα (59’ Κάστρο), Γουίλσον (72’ Παουλίνιο), Εντμάρ, Λεονάρντο, Ενινφούλ, Πουτζιουρής, Μπεμπέτο.

Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ): Bάλε, Στυλιανού, Ρομπέρζ, Βινίσιους, Βασιλείου, Σατσέτι, Ντα Σίλβα, Μπεντόγια (86’ Μπάρμπαρο), Παπουλής (72’ Σαρδινέρο), Μάγκλιτσα, Γκιέ Γκιέ (87’ Πίεχ).

Σκόρερ: – / 90’ Βινίσιους

Κίτρινες: Περάλτα, Γκόμες, Ενινφούλ, Νέγκρι / Σατσέτι, Βινίσιους.

Αποβολές:

Γήπεδο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Ψευδιώτης Κώστας.

Α’ βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ βοηθός: Σάββα Γιώργος.

Τέταρτος: Τράττου Λεόντιος.

Παρατηρητής: Παπαβαρνάβας Μιχάλης.

Το Live της αναμέτρησης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ