aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚίρζης στο «Goal»: «Η δυναμική μας στο νέο γήπεδο θα είναι τεράστια»

Κίρζης στο «Goal»: «Η δυναμική μας στο νέο γήπεδο θα είναι τεράστια»

Συνέντευξη στους Ιάκωβο Κακουρή, Σίμο Παφίτη και Πανίκο Θεοδοσίου

Για έναν άνθρωπο, ο οποίος περίμενε 16 ολόκληρα χρόνια για να ξεδιψάσει, δεν πρέπει να ήταν και ιδιαίτερα δύσκολη η διαδικασία άλλου ενός… 90λεπτου για να απαντήσει στα ερωτήματα που κατά καιρούς απασχόλησαν τους Κύπριους ποδοσφαιρόφιλους. Λίγο έλειψε να παίξουμε και ημίωρη παράταση, αλλά ο συνομιλητής μας ήταν χαρούμενος και ευδιάθετος όσο ποτέ άλλοτε την τελευταία δεκαετία. Ο Νίκος Κίρζης, ο περί ου ο λόγος, αισθάνεται δικαιωμένος που οδήγησε τον Απόλλωνα στον Όλυμπο του ποδοσφαίρου μας, πολύ περισσότερο διότι το έκανε με τον δικό του τρόπο, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε επίσης: Κίρζης στο «Goal»: «Το πιο γλυτζιή και τίμιο πρωτάθλημα»

Το αισθάνεται, το δείχνει, το λέει και ξεχειλίζει από περηφάνια. Ως μπροστάρης σε μια προσπάθεια κι ένα δρόμο με πολλές λακκούβες και πολύ περισσότερες ανηφόρες σε ό,τι αφορά στον μεγάλο στόχο. Πέραν πάσης αμφιβολίας ξημερώνει μια νέα μέρα για τον πρωταθλητή Απόλλωνα.

Ο Νίκος Κίρζης θεωρεί ότι η κατάκτηση του τίτλου στη φετινή σεζόν αποκτά μεγαλύτερη αξία, λόγω των πολύ δύσκολων συνθηκών που αντιμετώπισε από το ξεκίνημα: «Πήραμε την απόφαση να ξηλώσουμε την ομάδα. Έφυγαν παίκτες τεράστιας προσωπικότητας που πρόσφεραν πάρα πολλά και φέραμε 15-16 παίκτες το καλοκαίρι. Ήρθε ένας νέος προπονητής με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Αρχίσαμε με τη Ζίλινα, χάσαμε και ορθοποδήσαμε, καταφέραμε να πιάσουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη ποδοσφαιρικά».

-Εννοείς πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο;

«Εννοώ γενικά, γιατί στο ποδόσφαιρο όλοι τα αποτελέσματα βλέπουν. Όλοι μάς “φακκούν” ότι χάσαμε το πρωτάθλημα το 2018, δεν λέει κανείς ότι παίζαμε πολύ ωραία. Εκείνο που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι το νέο γήπεδο. Η δυναμική που θα έχει ο Απόλλων στο νέο γήπεδο είναι τεράστια, άρα και η ίδια ομάδα να μείνει μόνο που θα μπει στο νέο γήπεδο θα είναι καλύτερη. Ναι, είμαι αισιόδοξος βεβαίως».

-Κάτι σαν να… είσαι καβάλα στο άλογο;
«Όχι, όχι ποτέ δεν είμαι έτσι άνθρωπος. Αυτοπεποίθηση ναι, αλλά όχι καβάλα στο άλογο».

-Θεωρείς πρώτο φαβορί τον Απόλλωνα για τη νέα σεζόν;

«Είναι πολύ νωρίς να πούμε τέτοιο πράγμα. Αλλά κάπου διάβασα πως μια στοιχηματική εταιρεία έδωσε ήδη ως πρώτο φαβορί τον ΑΠΟΕΛ για του χρόνου και έβαλα τον σταυρό μου».

-Το γεγονός πως έχετε εγγυημένη παρουσία σε ομίλους και σε συνδυασμό με το νέο γήπεδο, αυτόματα ο προϋπολογισμός θα πάει πιο πάνω;

«Δεν σημαίνει ότι πάει το μπάτζετ πιο πάνω. Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως θα έχουμε άλλα 14-15 παιχνίδια μίνιμουμ. Πέραν από τα έσοδα στην Ευρώπη είναι και τα έξοδα. Την τελευταία μας παρουσία σε φάση ομίλων, τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία ήταν €1.000.000. Όλοι λέτε μόνο τα έσοδα. Και επιπλέον είναι και το μπόνους που παίρνουν οι παίκτες».

-Έχουν μπόνους όλοι οι παίκτες;

«Ναι, αλλά εγώ δεν δίνω ποτέ 40% μπόνους. Όμως, δικαιούνται. Είμαι της άποψης ότι “κερδίζει η ομάδα κερδίζετε και εσείς”».

-Πόσο είναι το πριμ για το πρωτάθλημα; Ένας έξτρα μισθός;

«Λίγο παραπάνω. Να μην πάμε σε αριθμούς».

-Ο κ. Τσόρνιγκερ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην Κύπρο;

«Δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά θεωρώ πως ναι».

-Ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία του Απόλλωνα;

«Επί εποχής δικής μου σίγουρα, δεν ξέρω μετά που έφυγα στην πρώτη θητεία μου, αν ο Φον Χέιζεν έπαιρνε περισσότερα».

-Είναι αλήθεια ότι είχατε βάλει τον κ. Τσόρνιγκερ στο μάτι ένα χρόνο πριν;

«Του κάναμε κρούση όταν έφυγε ο κ. Πετράκης και μας είπε ότι επειδή ήταν στο μέσο της σεζόν, δεν ενδιαφερόταν να έρθει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ