aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΚίρζης στο «Goal»: «Γκαστόν ο πιο ακριβοπληρωμένος, όταν τον είδα είπα: “ρε, είστε σοβαροί;”»

Κίρζης στο «Goal»: «Γκαστόν ο πιο ακριβοπληρωμένος, όταν τον είδα είπα: “ρε, είστε σοβαροί;”»

Συνέντευξη στους Ιάκωβο Κακουρή, Σίμο Παφίτη και Πανίκο Θεοδοσίου

Για έναν άνθρωπο, ο οποίος περίμενε 16 ολόκληρα χρόνια για να ξεδιψάσει, δεν πρέπει να ήταν και ιδιαίτερα δύσκολη η διαδικασία άλλου ενός… 90λεπτου για να απαντήσει στα ερωτήματα που κατά καιρούς απασχόλησαν τους Κύπριους ποδοσφαιρόφιλους.

Λίγο έλειψε να παίξουμε και ημίωρη παράταση, αλλά ο συνομιλητής μας ήταν χαρούμενος και ευδιάθετος όσο ποτέ άλλοτε την τελευταία δεκαετία. Ο Νίκος Κίρζης, ο περί ου ο λόγος, αισθάνεται δικαιωμένος που οδήγησε τον Απόλλωνα στον Όλυμπο του ποδοσφαίρου μας, πολύ περισσότερο διότι το έκανε με τον δικό του τρόπο, στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο «Goal» ερωτήθηκε γιατί είχε μια ξεχωριστή σχέση με τον Γκαστόν Σαγκόι και ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων.

-Για ποιο παίκτη ο Απόλλων έδωσε το ψηλότερο συμβόλαιο;

«Για τον Σανγκόι».

-Ο Σανγκόι είναι ο αγαπημένος σου;

«Δεν μπορώ να πω ο αγαπημένος μου, αλλά σίγουρα από τους αγαπημένους μου, ναι. Πέρασαν πολλοί παίκτες, αλλά σίγουρα μια αδυναμία του είχα».

-Ως ποδοσφαιρική ποιότητα ή γενικά και στην προσωπικότητα;

«Γενικά, είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση. Και επειδή τον έφερα εγώ Κύπρο πρώτη φορά. Τον έφερα το 2007, όταν ήμουν αντιπρόεδρος του Απόλλωνα και υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θυμάμαι την πρώτη ημέρα που κατέβηκε στο ξενοδοχείο με ένα μαλλί τεράστιο και ένα μαγιό… (γέλιο). Είναι ωραία ιστορία».

-Να την ακούσουμε…

«Είχα ένα καλό συνεργάτη στο Ισραήλ. Όταν αναλάβαμε, τότε επί εποχής Φρίξου Σαββίδη, έφευγε ο Σόσιν και ψάχναμε τον αντικαταστάτη του. Με πήρε αυτός ο φίλος μου από το Ισραήλ και μου είπε “σου βρήκα αντικαταστάτη. Ένας 22 ετών Αργεντινός που παίζει στη Β’ Κατηγορία του Ισραήλ”. Εγώ του απάντησα: “ρε είσαι μεθυσμένος; Θέλεις να αντικαταστήσω τον πρώτο σκόρερ του κυπριακού πρωταθλήματος με ένα 22χρονο αγόρι από τη δεύτερη κατηγορία του Ισραήλ; Θέλεις να με βάλουν στη μέση του δρόμου και να με χτυπούν;”. Αυτός επέμενε και μου ζήτησε ως χάρη να στείλω κάποιον να το δει. Πήγε δύο φορές ο Χριστάκης Χριστοφόρου και μια ο Σίνισα Γκόγκιτς, ο οποίος ανέλαβε προπονητής. Όλες οι ενδείξεις ήταν να τον πάρουμε. Και επειδή τον θυμάμαι από εκείνη την πρώτη ημέρα που τον είδα, τους είπα: “ρε, είστε σοβαροί;”. Εντάξει, ήταν στις ακαδημίες της Μπόκα, μετά πήγε στον Άγιαξ, έβλεπες ότι κάτι υπήρχε, αλλά ήταν κουμάρι, σίγουρα. Αν δεις το τηλέφωνο μου, πόσοι πρώην ποδοσφαιριστές έστειλαν μήνυμα από την ώρα που πήραμε το πρωτάθλημα, θεωρώ ότι ένα μεγάλο πράμα που κέρδισα από το ποδόσφαιρο είναι αυτό. Δέκα χρόνια ο Απόλλων δεν είχε ούτε μια υπόθεση στη ΦΙΦΑ για οικονομικά ή οποιοδήποτε άλλο θέμα. Το να μου στέλνουν τόσοι παίκτες συγχαρητήρια, εκ των οποίων και ο Γκαστόν πρώτος – πρώτος πριν καν ακόμα τελειώσει το παιχνίδι, τούτο το πράμα για μένα έχει τεράστια αξία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ