aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ«Επαναστάτες» με αιτία…

«Επαναστάτες» με αιτία…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τους ξέρουμε και τους δυο τους πολύ καλά. Και εκείνοι το ίδιο. Τον πρώτο τον γνωρίσαμε από το πρώτο του πέρασμα, από την Ομόνοια. Ο δεύτερος αφού γύρισε σχεδόν τις μισές ομάδες (Παραλίμνι, Ομόνοια, ΑΕΚ) βρήκε κι αυτός το… λιμάνι του. Κυρίες και κύριοι, Αντρέ Σκέμπρι και Άλεξ ντα Σίλβα είναι έτοιμοι να βάλουν «μπουρλότο» σ’ ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται…

Εκεί που θέλουμε να σταθούμε είναι στην παρουσία τους στον φετινό Απόλλωνα, ένα δίδυμο όχι απλά που «σκοτώνει», αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ανατρέψει τις ισορροπίες. Σε όλους τους αγώνες που αγωνίστηκαν έως τώρα, πότε ο ένας, πότε ο άλλος και πότε και οι δυο μαζί, έβαλαν τη σφραγίδα τους. Ν’ αφήσουμε τους αγώνες με την «άσημη» και σαφώς πολύ αδύναμη Ζάρια Μολδαβίας, την οποία ο Απόλλωνας έριξε νοκ άουτ με συνοπτικές διαδικασίες.

Να πάμε στον δεύτερο αγώνα με την Αμπερντίν, όταν ο Μαλτέζος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του, βάζοντάς την σε θέση οδηγού στην υπόθεση πρόκριση. Πάμε τώρα και στον αγώνα του Σούπερ Καπ, όταν ο Ντα Σίλβα εξαπέλυσε εκείνο τον πύραυλο «εδάφους-εδάφους» καρφώνοντας την μπάλα στο πλεκτό, δίνοντας το σύνθημα για την ανατροπή και την κατάκτηση του τροπαίου.

Όλο το ζουμί ωστόσο μ’ αυτούς τους δύο έχει να κάνει πως από την πρώτη μέρα ταίριαξαν τα «χνώτα» τους και ο ένας βρίσκει τον άλλο με «κλειστά» μάτια στον αγωνιστικό χώρο. Σε συνδυασμό και με την ποιότητα που ξεχειλίζει ο φετινός Απόλλωνας, Αντρέ Σκέμπρι και Άλεξ Ντα Σίλβα δείχνουν και είναι έτοιμοι να ηγηθούν της προσπάθειας για να μπορέσει η ομάδα της Λεμεσού να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, δέκα χρόνια μετά την τελευταία κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ένα ακόμα ενισχυτικό στοιχείο ως προς την παρουσία των δύο στην ομάδα, είναι το γεγονός πως ο Σωφρόνης Αυγουστή γνωρίζει άριστα πώς να αξιοποιήσει τους δύο άσους και να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό στο γήπεδο. Εκείνο που απομένει είναι να αποκρυπτογραφήσουν τον κωδικό για τον τίτλο και να βγάλουν και πάλι τους οπαδούς της ομάδας στους δρόμους. Προς το παρόν, εκείνο που προέχει είναι ο αγώνας με την Μίντιλαντ και η πρόκριση για τρίτη φορά σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ