aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΈφυγε μία πολύ κουραστική σεζόν

Έφυγε μία πολύ κουραστική σεζόν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η κατάκτηση του κυπέλλου είχε ιδιαίτερο νόημα, κυρίως για… τις διακοπές των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα, οι οποίες συνεχίζονται (πλην των διεθνών). Σε αντίθεση με πέρυσι, όταν οι ποδοσφαιριστές μέτρησαν μονάχα δέκα μέρες ξεκούρασης, φέτος έχουν χρόνο να ξεκουραστούν. Το ίδιο και ο προπονητής με τους συνεργάτες του.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν κουραστική, καθώς όπως όλοι θα θυμούνται η λεμεσιανή ομάδα έδωσε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι στις 2 Ιουλίου (κόντρα στη Σαξάν) και την ολοκλήρωσε με τον τελικό του κυπέλλου στις 18 Μαΐου.

Μάλιστα, πέρυσι μπήκε στην μάχη των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ χωρίς να έχει ολοκληρώσει επαρκώς την προετοιμασία του και με ανέτοιμους αρκετούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Γκιέ Γκιέ, Αγγελή, Βασιλείου, Μερκής, Ντα Σίλβα και Κυριάκου.

Παράλληλα, η ομάδα ξαναφτιαχνόταν, με νέο προπονητή, αφού ήρθαν νέοι, ενώ είχαν αποχωρήσει οι Σανγκόι, Μεριέμ, Αμντανί, Λόπεθ και Ρομπέρ.  Ήταν μια μακρά σεζόν αυτή που πέρασε, με 50 συνολικά επίσημους αγώνες. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τα εφτά φιλικά, τότε αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος την καταπόνηση των ποδοσφαιριστών. Για τον Πέδρο Εμανουέλ, αναλύονται σε 36 παιχνίδια πρωταθλήματος, οκτώ κυπέλλου και έξι στην Ευρώπη.

Μετρά 28 νίκες, 15 ισοπαλίες και 7 ήττες. Στο πρωτάθλημα τα νούμερα ήταν 19-11-6, στην Ευρώπη 3-2-1 και στο κύπελλο έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Πέτυχε  87 γκολ, ενώ η άμυνα να δέχθηκε 43, δηλαδή κάτι λιγότερο από τα μισά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ