aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: Ο Κίρζης πλησιάζει στον εκλεκτό

Απόλλων: Ο Κίρζης πλησιάζει στον εκλεκτό

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Δεν θα αργήσει ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, να ανακοινώσει τον εκλεκτό στη θέση του προπονητή. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Φανούριος Κωνσταντίνου, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις: «Ευελπιστούμε ότι αυτή την εβδομάδα, αν καταστεί εφικτό θα ολοκληρώσουμε την εξεύρεση του νέου μας προπονητή που είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Έχουν έρθει δεκάδες βιογραφικά, λίγα ανταποκρίνονται σε αυτά που θέλουμε».

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε, λοιπόν, σύμφωνα με τον Φανούριο Κωνσταντίνου, με τον πρόεδρο να έχει μπει στην τελική ευθεία. Έχει καταλήξει στη μικρή λίστα από την οποία θα αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει την εντολή. Ένα από τα ονόματα που διέρρευσε ότι βρίσκεται στο προσκήνιο είναι αυτό του Μίρκο Σλόμκα. Ο 53χρονος Γερμανός κόουτς, υπήρξε προπονητής της Σάλκε στη σεζόν που τερμάτισε δεύτερη. Επίσης, οδήγησε τη Σάλκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (2005-06) ενώ εργαζόμενος στο Ανόβερο, κατέφερε τη σεζόν 2010-11 να τερματίσει στην 4η θέση, η καλύτερη μέχρι τότε για τη συγκεκριμένη ομάδα στην Μπουντεσλίγκα. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο, οδήγησε το Ανόβερο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δούλεψε επίσης σε Αμβούργο, Καρλσρούη. Εν ολίγοις, δούλεψε μόνο σε ομάδες της πατρίδας του. Είναι μακριά από τους πάγκος εδώ και 1,5 χρόνο, την ίδια ώρα που το κασέ του είναι υψηλό.

Ο διοικητικός ηγέτης του Απόλλωνα, πάντως, ζυγίζει όλα τα δεδομένα. Ίσως να είναι μπροστά από την πιο κρίσιμη απόφαση της νέας σεζόν, αφού από την ορθότητα της επιλογής του θα κριθεί και η πορεία της ομάδας, εκεί όπου ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Είναι αλήθεια όμως πως δεν είναι εύκολη η απόφαση για την πρόσληψη του νέου τεχνικού. Να βρεθεί νεαρός τεχνικός που θα έχει εμπειρία πρωταθλητισμού και να έρθει στην Κύπρο, δεν είναι και το πλέον ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Ο Νίκος Κίρζης είναι όμως έμπειρος. Αλλωστε κανείς δεν ξεχνά πως αυτός έφερε στον Απόλλωνα τον Πέδρο Εμάνουελ και έδωσε την ευκαιρία στον Σωφρόνη Αυγουστή για να δουλέψει και να πετύχει όλα αυτά που πέτυχε. Φυσικά υπήρξαν και αποτυχημένες επιλογές, αλλά το σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσει να μειώσει το ποσοστό λάθους.

Μπορεί το θέμα του προπονητή να απασχολεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα τα υπόλοιπα έχουν σταματήσει να «τρέχουν». Η προετοιμασία μάλλον θα γίνει στις Πλάτρες, όπως και την περσινή περίοδο, με την έναρξή της υπολογίζεται στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ