aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑπόλλων: O Μπόμπαν μίλησε… περισσότερο από την ομάδα του

Απόλλων: O Μπόμπαν μίλησε… περισσότερο από την ομάδα του

Ο Απόλλων πήρε αυτό που ήθελε στη Βοσνία. Νίκησε τη Ζελέζνιτσαρ (2-1) κι έβαλε ισχυρές βάσεις πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Αν έλειπε κι εκείνο το γκολ των γηπεδούχων στο 90’, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τους κυανόλευκους, οι οποίοι ωστόσο έχουν το πάνω χέρι στον επαναληπτικό στις 2 Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης: Φραστική επίθεση του Κρισμάρεβιτς στον Κίρζη!

Εφόσον κατάφεραν να πάρουν το «διπλό», με ανάλογη εμφάνιση ο «άσος» στο ΓΣΠ είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα. Βέβαια, μιλάμε για ποδόσφαιρο, αλλά η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έδειξε ότι υπερέχει παρασάγγας της ομάδας του Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς. Για να λέμε την αλήθεια, ο Μπόμπαν μίλησε… περισσότερο στη συνέντευξη Τύπου, παρά η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε επίσης: Απόδειξη ανωτερότητας και βήμα πρόκρισης για τον Απόλλωνα! (video)

Εντός των τεσσάρων γραμμών ο Απόλλων ήταν το απόλυτο αφεντικό και η «στενή» νίκη με 2-1 ουσιαστικά τον αδικεί. Επιβλήθηκε και το σκορ μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, το γκολ των οποίων παραπέμπει σε… μαγική εικόνα.

Διαβάστε επίσης: Έσπασε γκίνια 4,5 χρόνων ο Σατσέτι με γκολάρα!

Στο πρώτο ημίχρονο αποτυπώθηκε η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Ο Απόλλων επικράτησε σε όλους τους τομείς, πέτυχε ένα γκολ, πολύ εύκολα θα μπορούσε να πετύχει άλλο ένα, επιβεβαιώνοντας ότι όχι μόνο δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τους Βόσνιους, αλλά ήταν και πολύ καλύτερος. Ο Ζοάο Πέδρο, με τις επελάσεις του και με τις φαρμακερές εκτελέσεις του στις στατικές φάσεις, πονοκεφάλιασε άγρια τους γηπεδούχους κι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Διαβάστε επίσης: Η παραδοχή του Κρισμάρεβιτς

Πρωταγωνιστής στη φάση του γκολ (για το οποίο κανένας δεν κατάλαβε γιατί χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Μπογκίτσεβιτς), είχε άλλες 2-3 όμορφες ενέργειες, χωρίς ωστόσο να βρουν στόχο. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο οι κυανόλευκοι έφτιαξαν 4-5 αξιόλογες φάσεις, είχαν δοκάρι με τον Παπουλή, ενώ οι Βόσνιοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ούτε μία φορά την εστία του Βάλε, ο οποίος ήταν θεατής μέχρι τις καθυστερήσεις όταν κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ.

Διαβάστε επίσης: Το συστημένο «τούβλο» του Σατσέτι! (video)

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τη σημείωση ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή φρόντισε να ελαχιστοποιήσει τα λάθη της ομάδας του. Απέσυρε τον Σουμά, ο οποίος είχε 2-3 λανθασμένες ενέργειες, κι έριξε στη μάχη τον Βασιλείου. Οι Βόσνιοι ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν, σε βαθμό που απογοήτευσαν τους οπαδούς τους. Έπρεπε να ξεπερασθεί μία ώρα παιχνιδιού για να κάνουν ένα σουτ στον… γάμο του καραγκιόζη, ενώ στο παρά τέταρτο έκαναν το πρώτο χλιαρό σουτ στον στόχο!

Διαβάστε επίσης: Προβάδισμα η ομάδα του Μαραντόνα, παλικάρι ο Ατρόμητος

Φυσιολογικά, λοιπόν, οι κυανόλευκοι κυνήγησαν το δεύτερο γκολ. Με Χάμπο Κυριάκου και Σατσέτι ελεγκτές της κυκλοφορίας στη μεσαία γραμμή, έστειλαν μήνυμα στον… Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς για το ποια ομάδα είναι καλύτερη. Ο Σατσέτι, μάλιστα, ήταν ο χρυσός σκόρερ του δεύτερου τέρματος των Λεμεσιανών. Μια γκολάρα στο 78’ την οποία θα θυμάται για αρκετό καιρό ο Αργεντινός αμυντικός μέσος, αφού δεν φημίζεται για την έφεσή του στο σκοράρισμα.

Διαβάστε επίσης: Στο Καζακστάν ένα πρώην απολλωνίστικο «παλτό»

Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει (ο Απόλλων είχε το σκορ που ήθελε κι οι γηπεδούχοι, θέλοντας και μη, είχαν ρίξει λευκή πετσέτα κι οι οπαδοί τους υποχρεώθηκαν να φύγουν νωρίς), ήρθε στο 90’ η πρώτη πραγματική απειλή των Βόσνιων που έφερε και το 1-2. Το μοναδικό ίσως μελανό σημείο για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή στην αναμέτρηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ