aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥAπόλλων: Με τον Αντόνε είναι αλλιώς!

Aπόλλων: Με τον Αντόνε είναι αλλιώς!

Τρελαμένος με τη νίκη είναι ο Απόλλων τις τελευταίες εβδομάδες, με την έλευση του Μπογκντάν Αντόνε και το επιβεβαίωσε χθες απέναντι στην ΑΕΛ. Οι κυανόλευκοι, αποφασιστικοί και ουσιαστικοί, έδειξαν τα δόντια τους και επικράτησαν στο ντέρμπι της Λεμεσού με 2-0 (Πίττας 11’, Κολ 82’) και έφθασαν σε τρίτη διαδοχική νίκη, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μετρά το απόλυτο στον πάγκο της ομάδας.

Ο Απόλλων, πλέον, είναι στο -6 από την 3η θέση (με τον Άρη να αγωνίζεται σήμερα με την Ανόρθωση) που οδηγεί στην Ευρώπη και έχει κάθε δικαίωμα με τη φόρα που έχει πάρει να ονειρεύεται. Ακόμη, υπό προϋποθέσεις ευρωπαϊκό εισιτήριο διασφαλίζει και η 4η θέση, με τους κυανόλευκους να είναι στο -5 (με την Πάφος FC να παίζει σήμερα με τον Ολυμπιακό).

Η ΑΕΛ, που έπαιζε για το γόητρό της, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ντέρμπι και δέχθηκε την ήττα, την πρώτη στο «Αλφαμέγα». Μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας και κάποιες καλές στιγμές, όμως δεν ήταν αποτελεσματική. Οι παίκτες της έκαναν πολλά αβίαστα λάθη, δεν είχαν καθαρό μυαλό απέναντι στην καλά οργανωμένη μεσοαμυντική διάταξη του Απόλλωνα. Οι γαλαζοκίτρινοι, που θα συμμετέχουν στο δεύτερο γκρουπ, επικεντρώνονται και στην καλύτερη προετοιμασία για τα ματς του κυπέλλου, αναμένοντας αντίπαλο στα ημιτελικά.

Πραγματικό ντέρμπι έγινε στο «Αλφαμέγα», που τα είχε όλα. Ανάμεσα σε άλλα, δύναμη, ένταση και… ξύλο στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να ολοκληρώσουν το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές. Ντεογόεστ και Ρομπέρζ αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη (68’) αφού πιάστηκαν στα χέρια σαν τα κοκόρια και έριξαν και μερικές «ψιλές». Προηγήθηκε (59’) ένταση και λογομαχία ανάμεσα σε Γιανέφσκι και Ουάρντα, που αποτέλεσε την αρχή για να χαλάσει ως ένα βαθμό το παιχνίδι. Στο 66’ ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά, καθώς από την κερκίδα των οπαδών της ΑΕΛ έπεσε κροτίδα, με τον Πεϊμπέρνς να μένει στο έδαφος.

Το γρήγορο γκολ του Πίττα (11’) βοήθησε τον Απόλλωνα να προσαρμόσει το παιχνίδι στα μέτρα του. Έδωσε χώρο στην ΑΕΛ, που είχε κάποιες καλές στιγμές, ενώ από την πλευρά τους οι κυανόλευκοι είχαν τις δικές του φάσεις και προϋποθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις όποιες αλλαγές έγιναν από τις δύο πλευρές, το σκηνικό ήταν περίπου το ίδιο. Την ΑΕΛ να ψάχνει την ισοφάριση, αλλά να δυσκολεύεται και τον Απόλλωνα να διαχειρίζεται με σχετική ευκολία το προβάδισμά του. Τελικά ο Κολ (82’) με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Ολιβέιρα και «σκότωσε» τις ελπίδες της αντιπάλου του Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ