aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥΑυτή είναι η Μίντιλαντ

Αυτή είναι η Μίντιλαντ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Είναι δεδομένο πως η Μίντιλαντ δεν είναι το ίδιο δυνατό σύνολο που αντιμετώπισε ο ΑΠΟΕΛ το 2015. Τότε η δανέζικη ομάδα βρισκόταν στην καλύτερη φάση της αφού είχε κατακτήσει το πρώτο και μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία της. Ανάλογη πορεία εκείνης της περιόδου δεν ξανάκανε. Φέτος μάλιστα χρειάστηκε να δώσει αγώνα μπαράζ για να βγει στην Ευρώπη, στον οποίο κέρδισε με 3-0 τη Ράντερς. Ούτε στο κύπελλο έχει καταφέρει να κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Ο προπονητής της Zες Θόρουπ προτιμά τον σχηματισμό 4-1-4-1, τον οποίο πολύ δύσκολα αλλάζει.

Τη Μίντιλαντ χαρακτηρίζει η δύναμη και η καλή φυσική κατάσταση, ενώ η τεχνική δεν είναι χάρισμα του παιχνιδιού της. Αν ο Απόλλων επιβληθεί με την τεχνική του δεν θα έχει τίποτα να φοβηθεί, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει η εμπειρία του, ξέχωρα από το γεγονός πως οι Δανοί στην έδρα τους, δεν έχουν υπέρ τους μια καυτή ατμόσφαιρα. Φέτος η Μίντιλαντ έδωσε 10 επίσημους αγώνες και μετρά 7 νίκες και 3 ήττες. Πέτυχε 26 γκολ, ενώ δέχθηκε 16. Στο πρωτάθλημα έχει 2 νίκες και 2 ήττες, συμπεριλαμβανομένης της χθεσινής εκτός έδρας ήττας με 2-1 από τη Χέλσλινκορ.

Ο Ονουάτσου και ο Γιάκομπ Πόουλσεν είναι οι πρώτοι της σκόρερ στην Ευρώπη με 4 γκολ, με τον πρώτο να αποτελεί τον βασικό φορ και τον δεύτερο να παίζει ως 10άρι. Ειδικά ο Ονουάτσου είναι επικίνδυνος στο ψηλό παιχνίδι. Από τους πιο ουσιαστικούς ποδοσφαιριστές είναι ο κεντρικός μέσος Σπαρβ. Η Μίντιλαντ σκοράρει γιατί επιτίθεται με 6-7 παίκτες, όμως έχει ως αδύναμο σημείο την ευάλωτη άμυνά της. Και ο Απόλλων, πάνω σε αυτή την αδυναμία των Δανέζων μπορεί να κτίσει την επιτυχία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ