aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΑποφασιστικό βήμα παραμονής από τη Νέα Σαλαμίνα (pics+vid)

Αποφασιστικό βήμα παραμονής από τη Νέα Σαλαμίνα (pics+vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Παιχνίδια για… γερά νεύρα διεξήχθη στο «Da Noi Αμμόχωστος / Επιστροφή» με τη Νέα Σαλαμίνα να επικρατεί 2-0 επί του Ολυμπιακού, παίρνοντας το πολύ σημαντικό τρίποντο που κάνει η ομάδα του Πουρσαϊτίδη για παραμονή στην πρώτη κατηγορία, ενώ συνδύασε και πολύ καλή εμφάνιση. Από την άλλη, η ομάδα του Μιχαήλ πραγματοποίησε επίσης εξαιρετική εμφάνιση, καθώς σε κανένα σημείο δεν παράτησε την προσπάθεια της για επίτευξη τέρματος.

Πολύ καλό σε ρυθμό και φάσεις το πρώτο ημίχρονο, με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να προσφέρουν όμορφο θέαμα. Το πρώτο 15λεπτο άνηκε στους φιλοξενούμενους οι οποίοι έφτασαν κοντά στο γκολ (5’) με τον Σωτηρίου να μην καταφέρνει να σκοράρει από κοντινή απόσταση. Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα (17’) οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Καρώ, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο Χίντι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι φάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη, και στο 28’ η ομάδα του Πουρσαϊτίδη άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Νταμαού. Οι μαυροπράσινοι δεν το έβαλαν κάτω και πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, δημιουργώντας δύο καλές φάσεις με τους Σωτηρίου και Σεραφείμ.

Όπως τέλειωσε το πρώτο μέρος, έτσι άρχισε και το δεύτερο με καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις. Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του ευκαιρία με πλασέ του Κάστρο στο 55’, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κίρεφ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ελουντού με σουτ-κεραυνό ανάγκασε τον Χίντι να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 79’ οι ίδιοι πρωταγωνιστές κατέγραψαν άλλη μια ευκαιρία, όταν ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας με νέο σουτ απείλησε την εστία του Αλβανού κίπερ των φιλοξενουμένων. Η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ το πάλεψε μέχρι το φινάλε για να πάρει το βαθμολογικό όφελος, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι έβαλαν… ταφόπλακα στις ελπίδες τους, όταν ο Φερέιρα στο 90’+5 πέτυχε το 2-0.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίρεφ, Μιντίκκης, Καρώ, Κούσουλος, Κορέια, Φερέιρα, Νταμαού, Ρέινολντς (46′ Λεμέσιος, 77′ Νουρ), Ελουντού (87′ Πόλιανετς), Παπαδόπουλος, Καρλάο.

Ολυμπιακός (Χρύσης Μιχαήλ): Χίντι, Παχίπης, Ζιάμπαρης, Σωτηρίου, Πολυκάρπου (78′ Βαλικάεφ), Σεραφείμ (64′ Χριστοφίδης), Πεχλιβάνης, Πολιτσί, Τριμπό (86′ Παντελή), Κάστρο, Καπαρτής.

Σκόρερ: 28′ Νταμαού, 90’+5 Φερέιρα

Κίτρινες: Καρώ, Φερέιρα, Ρέινολντς / Ζιάμπαρης

Αποβολές:

Στάδιο: «Da Noi Αμμόχωστος / Επιστροφή»

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος

Β’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ