aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛZοαοζίνιο: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις...

Zοαοζίνιο: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ακριβώς ένα χρόνο, τέλη Ιουλίου 2018, ο Λέο Νατέλ ήταν στην πόρτα της εξόδου του ΑΠΟΕΛ. Τα ΜΜΕ είχαν «ξοφλημένο» τον νεαρό Βραζιλιάνο, ο κόσμος των γαλαζοκιτρίνων είχε ξεχάσει την απόκτησή του και όπως αποκάλυψε αργότερα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ o 22χρονος ποδοσφαιριστής όντως βρέθηκε ένα βήμα πριν την αποχώρηση από τον «Αρχάγγελο».

Η απόλυση του Μπρούνο Μπαλταζάρ και η πρόσληψη του Πάολο Τραμετσάνι διαφοροποίησε άρδην το σκηνικό. Ο Ιταλός χρησιμοποίησε τον Νατέλ για οκτώ λεπτά στο ντεμπούτο του, κόντρα στην ΑΕΛ για την 6η αγωνιστική, και μία βδομάδα αργότερα τον έριξε στο 62’ της αναμέτρησης στο «Αμμόχωστος» με την Αλκή όταν ο ΑΠΟΕΛ τα έβρισκε «σκούρα» απέναντι στην «Αθάνατη». Ο Νατέλ αναδείχθηκε MVP του αγώνα με ένα γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι. Εκ τότε πήρε τη φανέλα βασικού στο σπίτι, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά «γρανάζια» στην επίτευξη του στόχου της κατάκτησης του πρωταθλήματος και εν τέλει ο ΑΠΟΕΛ αν και ήθελε δεν κατάφερε να τον διατηρήσει στο ρόστερ του, αφού ήταν δανεικός από την Σάο Πάολο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι τέσσερις νέοι, το ερωτηματικό με Άλεφ και ο Χάνι

Ένα χρόνο μετά, ένας άλλος νεοφερμένος στον «Αρχάγγελο» βρίσκεται στην ίδια αφετηρία με τον Νατέλ. Ο λόγος για τον Ζοαοζίνιο. Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ λόγω ενός προσωπικού προβλήματος λέχθηκε πως ενδεχομένως να μην φορούσε ποτέ τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ σε επίσημο παιχνίδι. Το προσωπικό ζήτημα λύθηκε και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των γαλαζοκιτρίνων, Νεκτάριο Πετεβίνο σε δηλώσεις πριν το φιλικό προετοιμασίας με τη Δόξα, ο ποδοσφαιριστής συνεχίζει κανονικά στον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Το μεγάλο στοίχημα του Πρόδρομου Πετρίδη

Ο Παόλο Τραμετσάνι τον δήλωσε για τα παιχνίδια με την Σουτιέσκα, όμως δεν δείχνει να τον εμπιστεύεται, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της περιόδου. Ο Ιταλός τεχνικός προτιμά τη λύση ανάγκης του Μιχαΐλοβιτς, αφού ο Ελβετός αναγκάζεται να παίζει αριστερά αν και δεξιοπόδαρος. Στο παιχνίδι με την Σουτιέσκα ο Τραμετσάνι διαπίστωσε δυσλειτουργία στη δεξιά πλευρά των πρωταθλητών, απέσυρε τον Γιάκολις αντικαθιστώντας τον με τον Σάβιτς, μετέφερε τον Μιχαΐλοβιτς δεξιά και τον Νικόλα Ιωάννου σε ρόλο αριστερού μπακ – χαφ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο Τραμετσάνι θα συνεχίσει με λύσεις ανάγκης (Μιχαΐλοβιτς ή Ιωάννου) για το αριστερό άκρο ή αν θα εμπιστευτεί τον Ζοαοζίνιο. Θα μπορέσει, λοιπόν, ο 30χρονος Πορτογάλος να επαναλάβει την ιστορία του Νατέλ ή θα παραμείνει στο περιθώριο;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ