aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Βαθιά υπόκλιση στον Θρύλο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

O ΑΠΟΕΛ άλλη μια φορά ξάφνιασε ολόκληρη την Ευρώπη, τρελαίνοντας τους χιλιάδες φίλους του στον ψεσινό αγώνα. Η «τρελή» πορεία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν έπιασε λιμάνι μέσα στο στάδιο της πρωτεύουσας, όπως ορισμένοι υπολόγιζαν. Συνεχίζεται στην επόμενη φάση, στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ!

Οι φίλοι του Θρύλου, γενικώς, πρέπει να είδαν πολλά πράγματα που τους ικανοποίησαν έστω και εάν δεν έζησαν τη μαγεία του Τσάμπιονς Λιγκ σε όλο αυτό το οκτάμηνο ταξίδι. Ζουν αυτό το όνειρο και εύχονται να είναι ακόμη πιο μακρύ…

Πρώτον, είδαν μία τεράστια νίκη επί της Ρόζενμποργκ που έφερε την απογείωση, είδαν δύο νίκες επί του Ολυμπιακού Πειραιώς, από μία σε Αστάνα, Γιανγκ Μπόις και μία χθες βράδυ επί της περίφημης και ιστορικής ομάδας του Μπιλμπάο, την Αθλέτικ. Βλέπουν, επίσης, πολύ καλό ποδόσφαιρο στα πλείστα παιχνίδια, ιδιαιτέρως στο ΓΣΠ. Βλέπουν μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, που τόσο πολύ τους είχε λείψει κατά τις προηγούμενες σεζόν.

Ξέρει στα περισσότερα 90λεπτα τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο το σύνολο, έχει την απαραίτητη συνοχή και ψυχραιμία, όταν οι αγώνες δείχνουν να στραβώνουν. Όπως με τη Ρόζενμποργκ στο ΓΣΠ ή με την Αστάνα στο ΓΣΠ ή και με την Αθλέτικ στο Σαν Μαμές, όπου θα μπορούσαμε να κριθεί προ μίας εβδομάδας η πρόκριση. Οι ΑΠΟΕΛίστες βλέπουν την ομάδα να παίζει καλή μπάλα μήνα Φεβρουάριο (και χωρίς τον leader Ντε Βινσέντι), κάτι που σπανίως έβλεπαν.

Την είδαν να «αδειάζει» σε κάποια σημεία, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, κάτι άλλωστε που συμβαίνει και στις καλύτερες ποδοσφαιρικά οικογένειες. Είναι υγιές για μία καλή ομάδα να έχει και τις κακές της περιόδους, αλλά το σπουδαιότερο όλων είναι ότι βρίσκει τον τρόπο ν’ αντιδρά. Και το γεγονός πως είναι η πρώτη στο πρωτάθλημα και στους «8» του κυπέλλου, λέει πάρα πολλά, προσμετρώντας όλο αυτό το κουπί που τραβά στην Ευρώπη.

Η… νέα ομάδα που δημιούργησε ο Τόμας Κρίστιανσεν το περασμένο καλοκαίρι, είχε ως δεύτερο μεγάλο ευρωπαϊκό στόχο να περάσει από τους ομίλους στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Και τα κατάφερε μέσα από έναν όμιλο όπου υπήρχε ο (πάμπλουτος) Ολυμπιακός, η (διόλου ευκαταφρόνητη) Γιανγκ Μπόις και η (γνώριμη) Αστάνα.

Ήταν σπουδαίο, δίχως άλλο, το επίτευγμα των γαλαζοκιτρίνων να περάσουν στην επόμενη φάση ως πρώτοι! Στην κλήρωση της νοκ άουτ φάσης βρήκαν στον δρόμο τους την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ένα απ’ τα μεγάλα ονόματα στο ισπανικό πρωτάθλημα και γενικότερα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και κατάφεραν να δαμάσουν τα «λιοντάρια», αρνούμενοι να πουν «αντίο» στην Ευρώπη.

Γιατί η επιτυχία, ιδιαιτέρως στις εκτός συνόρων διοργανώσεις, δεν έρχεται με παραγγελίες, ούτε με φανφάρες. Έρχεται με δείγματα ωριμότητας και χαρακτήρα, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα πέσεις στον λάκκο της έπαρσης και αποκλεισμοί θα στοιχειώσουν τα όνειρα. Και ο ΑΠΟΕΛ επιστεγάζει την ανοδική ευρωπαϊκή του συνέπεια με υγιή συμπεριφορά και νοοτροπία. Μόνο έτσι, εξάλλου, κάνεις τα επόμενα βήματα. Μόνο βήμα-βήμα επιτυγχάνονται οι νίκες και οι προκρίσεις. Και πρωτίστως, με σύνεση και συνέπεια…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ