aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΒάτερμαν: «Με ενοχλεί που δεν παίζω. Αλλάξαμε εννιά προπονητές»

Βάτερμαν: «Με ενοχλεί που δεν παίζω. Αλλάξαμε εννιά προπονητές»

Απόλυτα ευχαριστημένος με τη ζωή στην Κύπρο, τις συνθήκες εργασίες και διαβίωσης, αλλά ενοχλημένος που φέτος έχασε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα δήλωσε ο Μπόι Βάτερμαν. Ο Ολλανδός τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα stanwagtman.fhj.nl και αναφέρθηκε στο επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου, ενώ σχολίασε και τις πολλές αλλαγές προπονητών στον ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες τοποθετήσεις

«Η Κύπρος είναι σαν το σπίτι μου. Η οικογένειά μου και εγώ περνάμε υπέροχα εδώ, οι συνθήκες είναι άψογες. Είναι η πέμπτη μου σεζόν. Ο καιρός είναι ακόμη πολύ καλός. H παραλία είναι αρκετά μακριά για τα δεδομένα της Κύπρου. Μισή ώρα μακριά, έτσι δεν πηγαίνω πολύ συχνά. Αλλά δεν παραπονιέμαι».

Κατέκτησες τέσσερα πρωταθλήματα στην Κύπρο: «Ναι, κατακτούμε το πρωτάθλημα κάθε χρόνο και έχω παίξει εκτός από μία σεζόν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δύο φορές στο Γιουρόπα Λιγκ και μία στο Τσάμπιονς Λίγκ».

Πώς είναι το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Είναι πολύ καλύτερο απ’ όταν ήρθα. Οι μικρομεσαίες ομάδες γίνονται ολοένα και καλύτερες. Επιπλέον, όλο και περισσότερες ομάδες κυνηγούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Το μόνο πράγμα που είναι πραγματικά δραματικό είναι ο κόσμος. Στις πρώτες μου σεζόν εδώ τα γήπεδα ήταν σχεδόν γεμάτα, όμως τώρα επειδή πρέπει να ταυτιστούν με μια κάρτα κανείς δεν έρχεται πια».

Και από την άποψη των προπονητών; Έχεις περάσει τρελά πράγματα στην Κύπρο; «Αυτό, ναι (γέλια). Σε τέσσερις σεζόν εδώ είχα ήδη εννιά προπονητές. Ο προπονητής που έφερε εδώ (σ.σ. Πασιένσια), έφυγε σε έναν μήνα. Ο Μάριο Μπέιν μόλις 53 ημέρες. Κερδίσαμε τα πάντα εκτός από έναν αγώνα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Φτιάξαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κερδίσαμε. Μετά τον εκτός έδρας αγώνα απολύθηκε».

Πόσο καιρό θα μείνεις στην Κύπρο: «Η ζωή εδώ είναι καλή, η οικογένεια μου περνά υπέροχα. Ο γιος μου βλέπει την Κύπρο σαν το σπίτι του, πηγαίνει στο σχολείο εδώ. Είναι μία ασφαλές χώρα, δεν υπάρχουν κλοπές, μπορείς να μείνεις έξω τα βράδια ως αργά. Είναι μικρό νησί, οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους. Δεν έχουμε παράπονο».

Διαβάστε επίσης: Εφραίμ: Φτου ξανά κι απ’ την αρχή…

Είσαι αναγνωρίσιμος στον δρόμο; «Με αναγνωρίζει αρκετά ο κόσμος. Είμαι στην μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο, οπότε είναι λογικό. Όλοι έχουν κάτι να σου πουν. Όταν τρώμε έξω έρχονται πάντα και ζητάνε μια φωτογραφία ή να με ρωτήσουν κάτι. Δεν με ενοχλεί αυτό».

Και μπορεί να φας και δωρεάν; «(γέλια) Αν ο ιδιοκτήτης είναι οπαδός του ΑΠΟΕΛ, είναι μία πιθανότητα».

Ένιωσες ότι σου λείπει η Ολλανδία όταν επέστρεψες το καλοκαίρι για τους αγώνες με τον Άγιαξ; «Όχι τόσο πολύ. Μου λείπει η οικογένεια και οι φίλοι μου είναι λογικό, αλλά δεν μου λείπει η ίδια η χώρα. Αν στην Κύπρο είναι περίπου τριάντα βαθμοί, γιατί να επιστρέψω στην Ολλανδία που είναι παγωνιά;».

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος να «τιναχθεί» στον αέρα το πρωτάθλημα;

Για πρώτη φορά έχασες τη θέση του βασικού στον ΑΠΟΕΛ. Πώς αισθάνεσαι για αυτό; «Με ενοχλεί. Παίζεις ποδόσφαιρο γιατί είναι το πάθος σου και αν δεν παίζεις τότε η διασκέδαση είναι λιγότερη. Αυτή τη σεζόν έπαιξα μόνο λεπτά στο Σούπερ Καπ και έναν ακόμη αγώνα. Δεν με αφήνει ικανοποιημένο αυτό».

To συμβόλαιό σου λήγει στο τέλος της σεζόν, τι θα κάνεις; «Θα δω τι θα έρθει στον δρόμο μου. Η παραμονή στην Κύπρο είναι μια επιλογή για μένα. Ίσως συνεχίσουμε να ζούμε εδώ. Δεν πρέπει απαραίτητα να επιστρέψουμε στην Ολλανδία. Η σύζυγός μου μεγάλωσε στην Ολλανδία, αλλά δεν γεννήθηκε εκεί. Αν αποδειχθεί ότι ο γιος μου, ο οποίος παίζει ποδόσφαιρο, έχει ταλέντο, τότε η Ολλανδία είναι η καλύτερη χώρα για να μεγαλώσει».

Αν αποφασίσεις να σταματήσεις το ποδόσφαιρο, είσαι «γεμάτος» με την καριέρα σου: «Ναι. Μετανιώνουν μόνο οι αδύναμοι άνθρωποι. Έκανα όλες τις επιλογές με όλη μου την καρδιά και δεν κοίταξα ποτέ πίσω. Αυτό με έκανε τον άνθρωπο που είμαι σήμερα. Όμως αν γίνονταν κάποια πράγματα διαφορετικά θα μπορούσα να πετύχαινα περισσότερα. Αν για παράδειγμα έμενα κάπου (σ.σ. σε μία ομάδα) περισσότερο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ