aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΒάτερμαν: 200 λεπτά πριν από όνειρο!

Βάτερμαν: 200 λεπτά πριν από όνειρο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να λένε την αλήθεια, μέχρι προσφάτως δεν το πήραμε και τόσο σοβαρά. Όταν, όμως, ο ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Δόξα διατήρησε άλλη μια φορά ανέπαφη την εστία του και αυτομάτως συνεχίζει ν’ αποτελεί τη μοναδική ομάδα με μηδέν παθητικό στο τρέχον πρωτάθλημα, το θεματάκι άρχισε να αποκτά ένα ενδιαφέρον.

Ο Μπόι Βάτερμαν και η παρέα του δεν επέτρεψαν σε Ανόρθωση, Ερμή, Νέα Σαλαμίνα, Αναγέννηση, Άρη και Δόξα να «κολλήσουν» την μπάλα το πλεκτό τους. Εν ολίγοις, συμπλήρωσαν 540 αγωνιστικά λεπτά απαραβίαστης εστίας, ένα αναμφίβολα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο όσον αφορά στον στόχο της διατήρησης των σκήπτρων για πέμπτη διαδοχική σεζόν. Εκτός από το γεγονός που δεν δέχθηκαν γκολ, οι φάσεις που βγαίνουν από τους αντιπάλους είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, δείγμα προφανώς της δουλειάς που επιτελείται καθημερινώς στις προπονήσεις.

Περνάμε στο διά ταύτα: Εάν ο Ολλανδός τερματοφύλακας των γαλαζοκιτρίνων συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις και γενικώς η ανασταλτική συμπεριφορά των συμπαικτών του διατηρηθεί σε πολύ καλό επίπεδο, δεν πρέπει να αποκλείσει κανείς το γεγονός να καταγράψουμε ένα νέο ρεκόρ απαραβίαστης εστίας στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου μας. Να καταρρίψει, δηλαδή, ο Μπόι Βάτερμαν την επίδοση του Γκάι Χαΐμοφ, ο οποίος κατά τη σεζόν 2012-13 και αγωνιζόμενος στην ΑΕΚ είχε ανάψει «κόκκινο» σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της εστίας του για 739 ολόκληρα λεπτά!

boi-watermanΥπενθυμίζουμε πως ο Ισραηλινός τερματοφύλακας είχε κρατήσει το μηδέν παθητικό στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές (Αλκή, Απόλλων, Ομόνοια, Ολυμπιακός, Νέα Σαλαμίνα, Αγία Νάπα, Εθνικός Άχνας, Πάφος), αλλά στο πλαίσιο της 9ης στροφής του μαραθωνίου νικήθηκε στο 19ο λεπτό του αγώνα με την ΑΕΛ από τον Ζόρζε Μοντέιρο. Επομένως, ο Βάτερμαν διαφυλάσσοντας το μηδέν για ακόμη 199 λεπτά ισοφαρίζει την εκπληκτική επίδοση του Χαΐμοφ και ασφαλώς, πιάνοντας 200άρι θα γράψει τη δική του ιστορία.

Είναι πολλά τα λεπτά που υπολείπονται, βεβαίως, ωστόσο πρόκειται για στόχο που δεν είναι άπιαστος, βλέποντας κανείς τα παιχνίδια που έπονται. Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει το επόμενο Σάββατο εκτός έδρας την ΑΕΖ και στις 24 Οκτωβρίου τον Εθνικό. Δύο ματς που δεν έχουν και τον ψηλότερο βαθμό δυσκολίας και επομένως δεν είναι απίθανο το ενδεχόμενο να διατηρηθεί το μηδέν.

Ένας στόχος που εάν επιτευχθεί, αυτομάτως το σερί θα «πάει» στα 720 λεπτά και έτσι στον εκτός έδρας αγώνα της 9ης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ, ομάδα με την οποία ο Χαΐμοφ πέτυχε το εντυπωσιακό σερί, θα χρειάζεται ένα μόλις 20λεπτο για να επιτευχθεί ο στόχος. Σημειώνουμε πως ο Μάριος Πραξιτέλους φορώντας τα γάντια της Ομόνοιας τη σεζόν 1981-82, κατάφερε να αντέξει 1.221 λεπτά χωρίς να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του και κατέχει το ιστορικό ρεκόρ.

degraΤΑ 702 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΑΣ ΝΤΕΓΚΡΑ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την επίδοση του Ματίας Ντεγκρά την αγωνιστική περίοδο 2011-12. Ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ δεν είχε δεχθεί γκολ για 702 συνολικά λεπτά. Όπως έχει γραφτεί αρκετές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν, το σερί του είχε σταματήσει στο 72ο λεπτό του αγώνα με την Ομόνοια (3η αγωνιστική, σκόραρε ο Φρέντι). Ματς εξ αναβολής που είχε διεξαχθεί (μετά από απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής) το δεύτερο ημίχρονο μεταξύ της 8ης και της 9ης αγωνιστικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ