aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο πρόβλημα δεν είναι ο «κάποιος» κι ας έριξε το «μπαλάκι» ο Ντολ

Το πρόβλημα δεν είναι ο «κάποιος» κι ας έριξε το «μπαλάκι» ο Ντολ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Δικαιολογημένες οι αποδοκιμασίες», είπε ο Βούρος. «Θέλουμε δουλειά ακόμα», η ατάκα που έριξε ο Πρόδρομος Πετρίδης φεύγοντας από το ΓΣΠ, «κάποιος πρέπει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο», σημείωσε με έκδηλη την απογοήτευση στο πρόσωπό του ο Τόμας Ντολ.

Δηλώσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά τη νίκη του ΑΠΟΕΛ με 2-0 επί της Δόξας, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές έκαναν το 3Χ3, όμως είχαν (ξανά) προβληματική παρουσία και κέρδισαν γιατί εκμεταλλεύτηκαν τα δύο «δώρα» του αντιπάλου.

Το θετικό για τον ΑΠΟΕΛ είναι ότι κερδίζει, τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις, παρά το γεγονός ότι οι εμφανίσεις του όχι μόνο δεν ικανοποιούν, αλλά προκαλούν ανησυχία στη διοίκηση, την τεχνική ηγεσία, τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο της ομάδας.

Για ένα εικοσιπεντάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε αρχή, μέση και τέλος. Κινδύνευσε σε 2-3 περιπτώσεις να ισοφαριστεί και απέφυγε την «μπανανόφλουδα» λόγω της αστοχίας των Ίταλο και Καλό. Ο Τόμας Ντολ επανέλαβε ότι «άλλα βλέπει στις προπονήσεις και άλλα στους αγώνες», κάτι που είχε αναφέρει και σε προηγούμενες δηλώσεις του μετά από κακές εμφανίσεις του ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα, εμμέσως έριξε το… μπαλάκι της ευθύνης στους ποδοσφαιριστές τονίζοντας ότι «όλοι ρίχνουν την ευθύνη στον προπονητή. Και εγώ ως παίκτης έτσι έκανα. Όμως, η αλήθεια είναι ότι κάποιος πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης: Ντολ: «Φταίει ο προπονητής; Κάποιος πρέπει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο»

Το ζήτημα για τον ΑΠΟΕΛ είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι ατομικό. Δεν είναι δηλαδή «κάποιος», αλλά ομαδικό. Οι πλείστοι, αν όχι όλοι, οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ δείχνουν να μην έχουν αυτοπεποίθηση, να μην λειτουργούν ως ομάδα, αλλά ως άτομα στον αγωνιστικό χώρο. Και γι’ αυτό την ευθύνη την έχει σαφώς η τεχνική ηγεσία. Το «άλλα βλέπω στις προπονήσεις, άλλα στο γήπεδο», δεν «στέκει» ως δικαιολογία για τον Τόμας Ντολ.

Διαβάστε επίσης: Η ατάκα… παραδοχής του Πετρίδη αναχωρώντας από το ΓΣΠ

Ο ΑΠΟΕΛ έχει μπροστά του ένα καθοριστικό, για την μετέπειτα πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ, παιχνίδι την ερχόμενη Πέμπτη (31/10) στο Μπακού με την Καραμπάχ, ενώ στο άμεσο μέλλον θα ακολουθήσουν αγώνες στο πρωτάθλημα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και ο Γερμανός προπονητής καλείται να εντοπίσει το πρόβλημα, να αξιοποιήσει το «πλούσιο» ρόστερ που έχει στη διάθεση του και να παρουσιάσει τον ΑΠΟΕΛ με ανάλογη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ