aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛTo πρωτόγνωρο σύνδρομο υψοφοβίας του ΑΠΟΕΛ και το «θαύμα»

To πρωτόγνωρο σύνδρομο υψοφοβίας του ΑΠΟΕΛ και το «θαύμα»

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν η Πάφος FC καταφέρει, τελικά, να υλοποιήσει τον στόχο της που -στην παρούσα φάση- είναι η παραμονή της στη «μεγάλη» κατηγορία. Το σίγουρο είναι ότι, με βάση τη συνολική εικόνα στον χώρο του πυθμένα της βαθμολογίας, θα ήταν τεράστια αδικία αν η Πάφος FC πέσει κατηγορία. Κι όχι μόνο επειδή ο αθλητικός δικαστής τής αφαίρεσε 7 βαθμούς με τη γνωστή απόφασή του στην αναμέτρηση με αντίπαλο την ΑΕΚ στη Λάρνακα.

Η παφιακή ομάδα είναι στελεχωμένη με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που σπανίζουν ακόμη και σε ομάδες που διεκδικούν θέση στην εξάδα, ενώ κατά διαστήματα παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Από μόνο του το γεγονός ότι ο εξάκις πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να τη νικήσει μέσα-έξω είναι ένα θέμα. Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν, με την πλάτη στον τοίχο από την περιπέτεια με την τιμωρία και την αφαίρεση βαθμών, έρχεται στη Λευκωσία και παίρνει με το σπαθί της ένα σπουδαίο τρίποντο! Αν προσθέσουμε ότι η Πάφος FC νίκησε δύο φορές την Ομόνοια, δύο φορές δεν ηττήθηκε από την Ανόρθωση κι επίσης ότι νίκησε εντός έδρας την ΑΕΚ κι «ηττήθηκε» εκτός έδρας στα χαρτιά, πάει να πει ότι αντέχει στα δύσκολα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: O αγνώριστος Καρλάο δικαιώνει τον Τραμετσάνι

Με βαθμό αριστείας όταν αντιμετωπίζει τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Διότι εκεί που τα χαλάει είναι στις αναμετρήσεις με τους «μικρούς». Πολλοί χαμένοι βαθμοί σε ματς του χεριού της, με μέτριες έως κακές εμφανίσεις. Επί της ουσίας, οι Παφίτες βρίσκονται στη θέση που βρίσκονται εξαιτίας του κακού τους ξεκινήματος και της «γκέλας» της χρησιμοποίησης του Ζαντή στο ΑΕΚ Αρένα. Το κακό ξεκίνημα ήταν απόρροια (και) των πολλών προσθηκών στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Συμπέρασμα; Όσοι είχαν ξεγραμμένη την Πάφος FC, καλό θα ήταν να αναθεωρήσουν την άποψή τους.

Διαβάστε επίσης: Το πρόγραμμα των τριών διεκδικητών του τίτλου μέχρι τα play off

Κατά τα άλλα, πρωτόγνωρο είναι και το σύνδρομο υψοφοβίας που εμφανίζεται στον ΑΠΟΕΛ. Δύο «γκέλες» μέσα στο ΓΣΠ με αντιπάλους την Αλκή και την Πάφος FC δεν τις περίμεναν ούτε οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί των ομάδων που κυνηγούν τους γαλαζοκίτρινους. Ηχηρά χαστούκια για τον Τραμετσάνι και τους παίκτες του που έχασαν μοναδική ευκαιρία να αποσπαστούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Πνίγηκαν σε ένα ποτήρι νερό που ήταν αρκετό για να δημιουργήσει… τρικυμία όχι μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ