aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο καλό μαντάτο ήρθε από τον Ποτέ

Το καλό μαντάτο ήρθε από τον Ποτέ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το ότι σκόραρε ο Ποτέ (το δεύτερό του γκολ στο πρωτάθλημα) ασφαλώς και δεν αποτελεί είδηση. Είδηση αποτελεί το ότι ο επιθετικός από το Μπενίν σκόραρε το δεύτερο του σερί γκολ, μετά από αυτό με την Εθνική της χώρας του. Καλό μαντάτο είναι ακόμα πως ο 33χρονος φορ, με τα γκολ που πέτυχε, ανέκτησε την ψυχολογία που τόσο πολύ ανάγκη είχε αφού, όπως φάνηκε, την τέχνη του γκολ δεν την ξέχασε. Σε μια περίοδο μάλιστα που ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη το γκολ, καθώς τα εφτά τέρματα που πέτυχε σε πέντε αγώνες δεν ανταποκρίνονται στα «κυβικά» του.

Οι γαλαζοκίτρινοι πετυχαίνουν μέσο όρο 1,4 γκολ ανά αγώνα, κάτι που μόνο ικανοποιημένο δεν αφήνει τον Γιώργο Δώνη. Βέβαια, στον Ελλαδίτη τεχνικό ήταν πολλά τα πράγματα που δεν άρεσαν στον προχθεσινό αγώνα με τη Δόξα και δεν είχε πρόβλημα να εξωτερικέψει τις σκέψεις του. Ο Ποτέ πάντως, στον δεύτερο αγώνα που άρχισε ως βασικός, έδειξε πως έχει αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του, με αποτέλεσμα να κερδίζει πόντους και στην ομάδα τώρα που τον έχει ανάγκη. Από κοντά και ο Ντε Καμάργκο, που πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και έκτο στη φετινή σεζόν (μαζί με τα τρία που πέτυχε στην Ευρώπη), σε μια περίοδο που αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για τους πρωταθλητές.

Αυτό ήταν το καλό νέο για τον ΑΠΟΕΛ, αλλά και για τον Ποτέ, με τον Γιώργο Δώνη να έχει έστω και ένα λόγο για να χαμογελάσει, πέρα από τα μαζεμένα παράπονα που είχε από την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών του. Ζητούμενο πάντως είναι πως μέχρι την Τρίτη, μέρα του αγώνα με την Ντόρτμουντ, οι γαλαζοκίτρινοι θα κληθούν να παρουσιάσουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειξαν με τη Δόξα (ειδικά στην επανάληψη), αν θέλουν να ελπίζουν σε κάτι καλό απέναντι στους Γερμανούς. Γιατί πέρα από το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει καλή παράδοση απέναντι σε γερμανικές ομάδες, αν παρουσιάσει την εικόνα που παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο, θα βρεθεί εκτεθειμένος, απέναντι σε μια ομάδα που δεν χαρίζει… κάστανο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ