aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Θρύλε πού το πας;»

«Θρύλε πού το πας;»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο δρόμος πλάτυνε, άνοιξε και έγινε λεωφόρος. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται σε ευρωπαϊκή τροχιά και κάνει όνειρα τρελά! Η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ είναι πλέον ορατή διά γυμνού οφθαλμού, φέρνει χρήμα με ουρά, το μυαλό και η σκέψη όλων στον ΑΠΟΕΛ φθάνει μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, μέρα κλήρωσης της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ και επεκτείνεται μέχρι και τον Φεβράρη, όταν θα διεξαχθεί και ο πρώτος αγώνας της επόμενης φάσης της διοργάνωσης.

Το καλάθι με όλα τα καλά έχει γεμίσει για τους γαλαζοκίτρινους. Αρχής γενομένης με τις τρεις νίκες που πέτυχε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό όμιλο. Μέχρι τώρα έχει μαζέψει εννιά βαθμούς και θέλει άλλον έναν για να ξεπεράσει την επίδοση του 2012 όταν είχε και πάλι εννέα βαθμούς. Οικονομικά βλέπει το σακούλι του, από αγώνα σε αγώνα να φουσκώνει και έτσι και τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου θα βάλει άλλες 600.000 ευρώ στο ταμείο του (300.000 αν τερματίσει δεύτερος) και 500.000 ευρώ για τη συμμετοχή του στους «32».

Σ’ αυτά προσθέστε και τα όσα κέρδισε ώς τώρα (λίγο πάνω, λίγο κάτω από τα 8.000.000) και θα έχετε μπροστά σας, έστω και στο περίπου μέχρι πού μπορεί να φτάσουν τα έσοδα του ΑΠΟΕΛ στη φετινή περίοδο, από τη συμμετοχή του στο Γιουρόπα Λιγκ. Ούτε λίγο ούτε πολύ και με μαθηματική ακρίβεια θα ξεπεράσει τα 9.000.000 ευρώ!

Ακόμα και το μέλλον του στις ευρωδιοργανώσεις προβλέπεται ευοίωνο, αν συνεχίσει να μαζεύει βαθμούς στην πενταετή κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Φυσικά τους 20.825 βαθμούς του 2012 δεν πρόκειται με τίποτα να τους φτάσει, αφού στο Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχουν και τα μπόνους πόιντς, αν μη τι άλλο όμως βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ώς τώρα 6.900 βαθμούς και έπεται συνέχεια. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως ο ΑΠΟΕΛ απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του και οι οπαδοί του άρχισαν να τραγουδούν και πάλι το γνωστό στιχάκι: «Θρύλε πού το πας; Τρέλανες και μας»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ