aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤάαμαρι: Δεν είναι ρομπότ, είναι ψάρι έξω από τα νερά του

Τάαμαρι: Δεν είναι ρομπότ, είναι ψάρι έξω από τα νερά του

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τι τρέχει με τον Μούσα; Τι έχει ο Μούσα; Και πολλά άλλα τέτοια ακούγονται και γράφονται σε καθημερινή βάση για τον άλλοτε «μικρό μάγο» από την Ιορδανία. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός δεν διανύει και τις καλύτερες του μέρες, σε απόδοση, στον ΑΠΟΕΛ και έπεσαν όλοι πάνω του και πάνω στον Ντολ για να «αναστηθεί» αγωνιστικά ο «Μέσι της Ιορδανίας»!

Όλα αυτά ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα, πλην όμως η μεγάλη πλειοψηφία οπαδών και όχι μόνο του ΑΠΟΕΛ εύχονταν και ήλπιζαν πως θ’ αργούσε αυτή η μέρα (της… καθίζησης), ή πως δεν θα άγγιζε τον πραγματικά πλουσιοπάροχα ποδοσφαιρικά προικισμένο άσο. Φευ…

Ο Μούσα Αλ Τάαμαρι είναι κι αυτός άνθρωπος και από τη στιγμή που «η λάμψη παγιδεύτηκε» μοιραία και ο Ιορδανός μοιάζει με ψάρι έξω από τα νερά του. Και γι’ αυτό φέρουν ευθύνη -εκτός από τον ίδιο- όλος ο περίγυρος του. Από τον απλό οπαδό του ΑΠΟΕΛ, τον προπονητή, αλλά και όσους με τον «άλφα» ή «βήτα» τρόπο τον επηρεάζουν. Φταίει βέβαια και ο ίδιος, αφού από αυτόν πρώτα και κύρια εξαρτάται το πόσο αργά ή γρήγορα θα καταφέρει να ξεπεράσει τη συννεφιά και να ξαναλάμψει όπως στα πρώτα του παιγνίδια με τον ΑΠΟΕΛ.

Η περίπτωση του Μούσα είναι ειδική κι αυτό το γνωρίζουν όλοι, από τη στιγμή που δηλώθηκε ως το πιο πολύτιμο περιουσιακό των γαλαζοκίτρινων. Στοιχείο επίσης πολύ σημαντικό είναι πως ο Ιορδανός, προέρχεται από την κάστα εκείνη των ποδοσφαιριστών που δεν μπορούν να μπουν ή να λειτουργήσουν σε ποδοσφαιρικά καλούπια. Το έργο το έχουμε δει άπειρες φορές.

Αν προσπαθήσεις να περάσεις «χαλινάρι» ή να τιθασεύσεις τέτοιους παίκτες, πάει, το έχασες το παιγνίδι. Θα πρέπει όμως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να αντιληφθεί πως όσο ταλαντούχος και προικισμένος κι αν είναι, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. Πολλοί ποδοσφαιριστές αυτής της κατηγορίας, έχουν αυτή την αδυναμία, το μειονέκτημα, πολλές φορές να λειτουργούν ατομικά και εγωιστικά, για τον πολύ απλό λόγο ότι αφενός γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, αφετέρου όμως το παρακάνουν.

Γι’ αυτό και θεωρώ πως πρώτα ο ίδιος και μετά ο Ντολ θα να βρουν τη χρυσή τομή και ο ένας να βοηθήσει τον άλλο και οι δύο μαζί την ομάδα, να πάρει το καλύτερο από τον Μούσα που όλοι αναγνωρίζουν και όλοι παραδέχονται πως για τον ΑΠΟΕΛ είναι ως «μάννα εξ ουρανού» (ή τέλος πάντων εξ Ιορδανίας – sic) που μπορεί να οδηγήσει και πάλι τους γαλαζοκίτρινους «στη γη της Επαγγελίας»! Σε Κύπρο και Ευρώπη. Και τότε θα μπορέσει κι ο ίδιος ν’ ανοίξει τα φτερά του να πετάξει σε άλλες πολιτείες, ποδοσφαιρικά πολύ πιο «μαγικές»!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ