aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Συνεργάτης του Γκουαρδιόλα ο λόγος που έπαιξα εξαιρετικά στον ΑΠΟΕΛ»

«Συνεργάτης του Γκουαρδιόλα ο λόγος που έπαιξα εξαιρετικά στον ΑΠΟΕΛ»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Καμίλ Κοσόφσκι, σε στήλη ιστοσελίδας για οποία συντάσσει διάφορες ενδιαφέρουσες ιστορίες και γεγονότα στην καριέρα του, με αφορμή έναν φυσιοθεραπευτή με τον οποίο συνεργάστηκε όταν έπαιζε στην Καντίθ, θυμήθηκε τον ΑΠΟΕΛ.

Ποιος είναι αυτός ο φυσιοθεραπευτής; Ο Λορένθο Βουεναβεντούρα. Που εργάζεται σήμερα; Ως φυσιοθεραπευτής στην Μάντσεστερ Σίτι και συνεργάτης του Πεπ Γκουρδιόλα. Με τον οποίο συνεργάστηκε και στην Μπαρσελόνα και στην Μπάγερν Μονάχου.

Πως θυμήθηκε τον ΑΠΟΕΛ ο Πολωνός παλαίμαχος άσος; Στάζοντας μέλι για τον Βουεναβεντούρα, υποστηρίζοντας πώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ο λόγος που ο Κοσόφσκι έπαιζε τόσο καλά στον ΑΠΟΕΛ

Αναλυτικά η αναφορά του 42χρονου σήμερα Κοσόφσκι: «To 2008 όταν πήγα στην Καντίθ, ήμουν χωρίς προετοιμασία επειδή στη Βίσλα (σ.σ. Κρακοβίας) έκανα ατομικά προγράμματα προπόνησης. Έπρεπε να ανεβάσω στροφές για να πλησιάσω τους υπόλοιπους και τελικά απεκόμισα πρόβλημα. Αυτός είναι ο λόγος που θυμάμαι ότι ένας εξαιρετικός φυσιοθεραπευτής ήταν μαζί μας. Αναφέρομαι στον Λορένθο Βουεναβεντούρα. Από τότε οι κορυφαίοι Ισπανοί παίκτες πήγαιναν σε αυτόν για αποθεραπεία. Ανάμεσά τους και ο Μικέλ Αρτέτα. Αργότερα η Μπαρσελόνα τον πήρε απ’ την Καντίθ και από τότε ο Γκουαρδιόλα δουλεύει μαζί του σε κάθε ομάδα. Ήταν και στην Μπάγερν και τώρα είναι στην Σίτι. Ήταν τρομερός σπεσιαλίστας σε αυτό που έκανε και πιθανότατα ήταν ο λόγος που αργότερα στον ΑΠΟΕΛ έπαιξα καταπληκτικά και καταφέραμε να βάλουμε την κυπριακή ομάδα στους ομίλους του Champions League».

«Μετά από την Καντίθ, ένιωσα πως ήμουν καλύτερος παίκτης. Τεχνικά ήταν τόσο προχωρημένος ο άνθρωπος που με έμαθε να αισθάνομαι άνετα. Παρακολούθησα κόλπα, τεχνικές, τρόπους παιχνιδιού. Οι Ισπανοί είναι πρωταθλητές σε αυτό. Επί του παρόντος, οι περισσότεροι από τους ξένους αστέρες του πρωταθλήματος μας (σ.σ. Πολωνία) είναι Ισπανοί παίκτες», πρόσθεσε.

Με αφορμή την τελευταία ατάκα του να υπενθυμίσουμε πως κορυφαίοι ξένοι παίκτες και σκόρερ τις προηγούμενες σεζόν στην Πολωνία αναδείχθηκαν δύο Ισπανοί που έπαιξαν στην Κύπρο στο παρελθόν. Ο Ιγκόρ Ανγούλο (ΕΝΠ) και ο Καρλίτος Ουέσκα (Άρης – σήμερα ανήκει στον Παναθηναϊκό). Κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που λέει ο Κοσόφσκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ