aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣτο πέμπτο «καίγεσαι», απλά τα πράγματα!

Στο πέμπτο «καίγεσαι», απλά τα πράγματα!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με σημαντικά λάθη στιγματίστηκε η διαιτησία του Λούκα Σωτηρίου στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ, με την ομάδα της Λεμεσού να εκφράζει έντονα παράπονα για τη διαιτησία της αναμέτρησης και να θέτει θέμα καθόδου ξένων διαιτητών.

Τα «πυρά» των «γαλάζιων» εστιάζονται για τον μη καταλογισμό δύο πέναλτι σε ανατροπές των Αγκίρε από τον Μερκή στο 44’ και του Καρ από τον Βούρο στο 85’. Λάθη έγιναν και στον πειθαρχικό τομέα, αφού υπήρχαν παραβάσεις που θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με κάρτες. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Λούκα Σωτηρίου, με πολλές φάσεις, πάθος και ένταση. Ο φόβος αρκετών επιβεβαιώθηκε. Ο Λούκας Σωτηρίου ριχνόταν συνεχώς στα «βαθειά» και ήταν επόμενο ότι θα ερχόταν η άσχημη διαιτησία. Στις εννέα πρώτες αγωνιστικές ορίστηκε σε πέντε ντέρμπι «φωτιά», εξαιτίας έλλειψης διαιτητών που να κρίνονται από την επιτροπή διαιτησίας και τις ομάδες ως ικανοί να αντεπεξέλθουν σε αγώνες υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Διαβάστε επίσης: Οργή στον Απόλλωνα: «Δεν πάει άλλο, θα ζητήσουμε ξένους διαιτητές»

Πριν καν συμπληρωθεί το 1/3 της εφετινής περιόδου οι μισοί διαιτητές έχουν μπει στην «μαύρη» λίστα ομάδων, οι αντιπαραθέσεις και η προκατάληψη «φουντώνουν» και ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί όταν θα πλησιάσουμε στο τέλος της σεζόν, όταν και θα κρίνονται τίτλοι, ευρωπαϊκά εισιτήρια και υποβιβασμός. Ο Απόλλων έδωσε «πάσα» στα άλλα σωματεία για κάθοδο ξένων διαιτητών και θα έχει ενδιαφέρον η αντίδρασή τους, όπως και η θέση της ΚΟΠ.

Τα ντέρμπι που σφύριξε ο Λούκας Σωτηρίου

3η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ – ΑΕΛ

4η αγωνιστική: Ομόνοια – Απόλλων

6η αγωνιστική: Ανόρθωση – Ομόνοια

7η αγωνιστική: Απόλλων – ΑΕΛ

9η αγωνιστική: Απόλλων – ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ