aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣτη δεύτερη θέση της Ευρώπης μαζί με την Μπάγερν ο ΑΠΟΕΛ

Στη δεύτερη θέση της Ευρώπης μαζί με την Μπάγερν ο ΑΠΟΕΛ

Το να φτάσεις στην κορυφή είναι δύσκολο, αλλά να διατηρηθείς εκεί είναι ακόμα δυσκολότερο. Με τον ανταγωνισμό στα πλείστα πρωταθλήματα να αυξάνεται αποτελεί εξαίρεση η «αυτοκρατορία» μίας ομάδας στα εγχώρια πρωταθλήματα. Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα ομάδες που… σπάζουν τον κανόνα και για περίοδο έξι ετών και πάνω μονοπωλούν τους τίτλους. Σε αυτή την κατηγορία ομάδων βρίσκεται φυσικά και ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι το περασμένο καλοκαίρι στέφθηκαν πρωταθλητές για έβδομη φορά στην ιστορία τους.

Στις ομάδες με τα μεγαλύτερα σερί διαδοχικών πρωταθλημάτων κάνει αναφορά ρεπορτάζ της ιστοσελίδας d.costanorte.com.br. «Ο ΑΠΟΕΛ προέρχεται από εφτά διαδοχικές κατακτήσεις πρωταθλήματος. Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Κύπρου έχει συχνές παρουσίες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του και εκτός της τοπικής σκηνής», είναι η σχετική σημείωση για τους μόνιμους πρωταθλητές Κύπρου των τελευταίων ετών.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δεν θα το έκανε πριν τον κορωνοϊό, πόσω μάλλον τώρα…

Εφτά σερί πρωταθλήματα μετρούν επίσης οι Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), ενώ από έξι διαδοχικά πρωταθλήματα μετρούν τέσσερις ομάδες. Πρόκειται για τις Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν), Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) και Αστάνα (Καζακστάν).

Όμως, τέσσερις ομάδες ξεπερνούν το ρεκόρ των ΑΠΟΕΛ και Μπάγερν, αφού για οκτώ συναπτά έτη βρίσκονται στην κορυφή των εγχώριων πρωταθλημάτων τους. Η Γιουβέντους στην Ιταλία, η Σέλτικ στην Σκωτία, η Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία και ΤΝS στην Ουαλία έχουν δημιουργήσει αυτοκρατορία.

Το ρεκόρ όλων των εποχών

Όσο για το ρεκόρ όλων των εποχών στις συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλήματος έρχεται από δύο μικρές ευρωπαϊκές χώρες. Η Λίνκολν από το Γιβραλτάρ και η Σκόντο FC (γνωστή ως Σκόντο Ρίγα) από τη Λετονία «βασίλευαν» για 14 διαδοχικά χρόνια! Η πρώτη από το 2002-03 έως το 2015-15 κα η δεύτερη από το 1991 έως το 2004.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ