aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δεν θα το έκανε πριν τον κορωνοϊό, πόσω μάλλον τώρα...

ΑΠΟΕΛ: Δεν θα το έκανε πριν τον κορωνοϊό, πόσω μάλλον τώρα…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα, επέλεγε να ενισχύσει το ρόστερ της με αρκετούς δανεικούς παίκτες, κάποιους εξ αυτών θα ήθελε να κρατήσει και τη νέα σεζόν, όμως το ποσό αγοράς φαίνεται δυσθεώρητο. Με το τέλος της σεζόν, όποτε και αν θα γίνει αυτό, όλοι οι δανεικοί θα επιστρέφουν στην ομάδα που ανήκουν τα δικαιώματά τους.

Αν πριν υπήρχε μια (μικρή) πιθανότητα οι «γαλαζοκίτρινοι» να τα… σκάσουν για να αποκτήσουν κάποιους, τώρα με τα νέα δεδομένα και την κρίση που έχει ξεσπάσει εξαιτίας της πανδημία του κορωνοϊού, το μέλλον σχεδόν όλων φαίνεται πως θα είναι μακριά από τον «Αρχάγγελο», εκτός και αν οι ομάδες στις οποίας ανήκουν ρίξουν κατά πολύ τις απαιτήσεις τους. Μια ματιά στις ρήτρες αγοράς ορισμένων αρκεί για να το αντιληφθεί κάποιος.

Μόνο ο Βιντ Μπελετς θεωρείται σίγουρος ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται στον ΑΠΟΕΛ, με βάση και το συμφωνητικό που υπέγραψαν το περασμένο καλοκαίρι ΑΠΟΕΛ και Σαμπντόρια. Δηλαδή αυτό της υποχρεωτικής αγοράς, που σύμφωνα με όσα γράφτηκαν στον Τύπου της Ιταλίας το περασμένο καλοκαίρι, το ποσό είναι περίπου 100.000 ευρώ.

Για τους υπόλοιπους τα ποσά είναι απαγορευτικά. Και εξηγούμε: Στη συμφωνία με τον Αλεφ ντος Σάντος υπάρχει ρήτρα αγοράς, αλλά το ποσό είναι εξωπραγματικό καθώς ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ. Όσον αφορά στον Αντρίγια Πάβλοβιτς που πήγε στη Ραπίντ Βιέννης το περασμένο καλοκαίρι έναντι 1.300.000 ευρώ, λογικά το ποσό αγοράς του θα είναι πολύ μεγάλο. Για τον Ούρος Μάτιτς οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πρέπει να καταβάλουν στην Κοπεγχάγη 800.000 ευρώ, όπως είχε αποκαλύψει ο Δανός αθλητικογράφος, Μισιέλ Ντάβιτσεν.

Ο διετής δανεισμός του Βιντιγκάλ από την ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ ολοκληρώνεται και παρά το νεαρό της ηλικίας του εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις κατά πόσον θα εξασκηθεί το δικαίωμα αγοράς του (σ.σ. δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό). Τέλος, η ρήτρα αγοράς του Γέφτοβιτς από τον Ερυθρό Αστέρα δεν αναμένεται να είναι αρκετά υψηλή, ειδικά από τη στιγμή που οι Σέρβοι δε φαίνεται να τον υπολογίζουν και πολύ για τη νέα σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ