aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣαν φιλοξενούμενη στο σπίτι της

Σαν φιλοξενούμενη στο σπίτι της

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Σας έτυχε να αισθανθείτε σαν ξένος στο σπίτι σας; Αν ναι, μάλλον θα πρόκειται για περίεργο συναίσθημα. Κάτι ανάλογο θα νιώθουν ίσως οι οπαδοί της Ομόνοιας στο ΓΣΠ, στην πλειονότητα των ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ. Παρά το ότι το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο νεόδμητο τότε γήπεδο, στις 18 Δεκεμβρίου 1999, ήταν ματσάρα και έληξε 3-3, η ροή των αποτελεσμάτων σε βάθος χρόνου δεν αποδείχτηκε το ίδιο αμφίρροπη. Φτάσαμε περίπου 18 χρόνια μετά να μετράμε 56 ματς και ο απολογισμός θυμίζει περισσότερο δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις για τους πράσινους.

Μόλις στις 12 από αυτές επικράτησαν απέναντι στους συμπολίτες τους, είτε ως τυπικά γηπεδούχοι είτε ως τυπικά φιλοξενούμενοι. Οι γαλαζοκίτρινοι έκαναν κάτι περισσότερο από νταμπλ-σκορ, αφού νίκησαν 30 φορές, ενώ 14 ματς έληξαν ισόπαλα. Στο ΓΣΠ λοιπόν… γύρισε το σκορ των μεταξύ τους αναμετρήσεων πρωταθλήματος, με τον ΑΠΟΕΛ να μετρά 51 νίκες, την Ομόνοια 44 και την ισοπαλία να εμφανίζεται 45 φορές. Πριν από την ανέγερση της σημερινής έδρας των «αιωνίων» αντιπάλων του κυπριακού ποδοσφαίρου, σε Μακάρειο (41), παλιό ΓΣΠ (42) και Τσίρειο (1), το «τριφύλλι» προηγείτο με 32 νίκες, 31 ισοπαλίες και 21 ήττες.

Η μεγάλη διαφορά σημειώθηκε από την 21η Μαΐου 2013 και έπειτα, καθώς σε σύνολο 18 αγώνων παραμένουν αήττητοι οι γαλαζοκίτρινοι με 12 νίκες και πέντε ισοπαλίες. Αήττητο σερί που είναι το μεγαλύτερο ανάμεσα στους δύο Λευκωσιάτες, σπάζοντας αυτό των αντιπάλων τους. Μεταξύ 24/12/1955 και 20/6/1962, οι πράσινοι πέτυχαν 10 νίκες και πήραν δύο ισοπαλίες σε 12 ματς στο παλιό ΓΣΠ.

Όπως και εκείνο που έλαβε τέλος στις 17/11/1963 με νίκη 3-1 του ΑΠΟΕΛ, κάποια στιγμή αναμένεται να σπάσει και το τρέχον από την Ομόνοια. Αν θα είναι σήμερα η «φαρμακερή» ή αν θα δοθεί συνέχεια της ροής των αποτελεσμάτων, θα το ξέρουμε το απόγευμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ