aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠροθέρμανση πριν από τις «καυτές» μάχες

Προθέρμανση πριν από τις «καυτές» μάχες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από τη στιγμή που ο αποψινός αγώνας είναι επίσημος και μάλιστα διακυβεύεται ένας τίτλος, αυτός του Σούπερ Καπ, όση αξία έχει και κύρος προσθέτει, στον ΑΠΟΕΛ οφείλουν να αγωνισθούν με σοβαρότητα και συγκέντρωση, να έχουν διάθεση, δείχνοντας με την εν γένει παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο πως έχουν κίνητρο, αξίζοντας το επιτυχημένο ξεκίνημα στις εντός των συνόρων διοργανώσεις. Καλούνται να σηκώσουν την κούπα στον ουρανό της Λάρνακας, κάτι που εάν επιτευχθεί θα είναι η πρώτη φορά στον εν λόγω θεσμό μετά το 2013 και συνάμα θα αποτελέσει τη 14η στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Γιώργος Δώνης, όπως εξάλλου ξεκαθάρισε σε προχθεσινές του δηλώσεις, αντικρίζει την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα ως μια «γερή» προετοιμασία ενόψει των βαρυσήμαντων παιχνιδιών που ακολουθούν για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να λέμε την αλήθεια, εκεί βρίσκεται η σκέψη του τεχνικού τιμ και των ποδοσφαιριστών καθώς πρόκειται ουσιαστικά για «ραντεβού» του Θρύλου με την ίδια την ιστορία του. Οπότε, είναι σημαντικό οι διαθέσιμοι παίκτες να προετοιμαστούν καταλλήλως. Να έχουν ψηλό βαθμό ετοιμότητας στο πρώτο παιχνίδι με τη Σλάβια Πράγας που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη, 15 Αυγούστου, στο στάδιο της πρωτεύουσας ώστε να τεθούν οι βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους της δόξας και των πολλών χρημάτων!

Είναι ξεκάθαρο πως το ματς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» περνά σε δεύτερη μοίρα ή αν το προτιμάτε πόρρω απέχει σε αξία σε σχέση με αυτά που περιμένουν στη… γωνία. Μπορεί στον ΑΠΟΕΛ να προσδοκούν στη νίκη, αλλά τουλάχιστον ορισμένους ποδοσφαιριστές που δεν υπάρχει η δυνατότητα να ταλαιπωρηθούν ή προέρχονται από τραυματισμό, ο Δώνης δεν θα ρισκάρει, προτιμώντας να τους προφυλάξει για τα παιχνίδια με τους πρωταθλητές Τσεχίας.

Όπως είπε στους παίκτες και το μοιράστηκε εξάλλου, δημοσίως, το αποψινό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο κρίνεται ένας τίτλος ο οποίος ναι μεν μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα σοβαρός, όμως από τη στιγμή που υπάρχει επίσημος αγώνας, θέλουν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να τον διεκδικήσουν, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Και εδώ που τα λέμε, το κίνητρο πολλών εξ αυτών που θα αγωνισθούν απέναντι στον περσινό κυπελλούχο θα πρέπει λογικά να είναι αυξημένο. Βλέπετε, καλούνται να δείξουν πως αξίζουν μια μόνιμη θέση στην ενδεκάδα ή τουλάχιστον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη συνέχεια. Όπως είναι για παράδειγμα οι Ποτέ, Φαρίας, Εμπεσίλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ