aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠρωτάθλημα στα χρώματα της ίριδας

Πρωτάθλημα στα χρώματα της ίριδας

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του, πάλι. Ο διαβολάκος, βέβαια, έχει όνομα που ανάλογα με την περίσταση παίζει το ρόλο του. Με πρώτο και καλύτερο τον Απόλλωνα, που έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα με τις δυο κολλητές νίκες του στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΑΕΛ αντίστοιχα.

Μπορείς να τον πεις και ΑΠΟΕΛ που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το βατό του πρόγραμμα και απολαμβάνει την αποκλειστικότητα του ρετιρέ. Αλλά και η Ομόνοια, με τις τέσσερις στη σειρά νίκες, που τη φέρνουν αν μη τι άλλο σε επίκαιρη θέση ενόψει της συνέχειας. Να μην ξεχάσω την ΑΕΚ, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ιδανικός αυτόχειρας!

Εκεί που μπορούσε να αποσπαστεί και να χτίσει διαφορά ασφαλείας, βρέθηκε στη 2η θέση έναν βαθμό πίσω από τον ΑΠΟΕΛ. Την ίδια στιγμή η ΑΕΛ, παρά την ήττα της στο ντέρμπι με τον συμπολίτη της Απόλλωνα και το -3, δεν μπορεί κανείς να πει ότι εκτροχιάστηκε ή ότι βρίσκεται εκτός στόχων, και αναφέρομαι στην υπόθεση τίτλος και όχι σε μπλα-μπλα λαϊκής κατανάλωσης…

Χωρίς, λοιπόν πολλή-πολλή σάλτσα και αχρείαστα γαρνιρίσματα, κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί το σκηνικό στα άνω διαζώματα της βαθμολογίας, με το πρωτάθλημα να αποκτά άγρια ομορφιά. Είτε θέλουν να το παραδεχτούν ορισμένοι είτε όχι, η κούρσα για τον φετινό πρωταθλητή φέρνει πέντε ομάδες να κάνουν όνειρα, ανεξάρτητα του τι -για τους δικούς τους λόγους- βγάζουν προς τα έξω.

Μάλιστα, κάπου εδώ θα πρόσθετα ότι ο μάγκας της υπόθεσης δεν είναι άλλος από τον Απόλλωνα, που αν και κάποια στιγμή βρέθηκε μέχρι και εννιά βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση δεν τα παράτησε και μπήκε και πάλι στο κόλπο για τον τίτλο. Περιττό δε να πω, ότι προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν, όσο κι αν ο καθένας έχει τη δική του άποψη, αφενός γιατί υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας και αφετέρου όλα ή σχεδόν όλα θα κριθούν στη φάση των πλέι οφ. Εκτός κι αν μέχρι τότε αλλάξει κάτι δραματικά στην κατάταξη και τις αποστάσεις.

Υ.Γ.: Κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει πάντως και στο κάτω διάζωμα, όπου γίνεται ο αγώνας για την επιβίωση. Η μεν Αναγέννηση εδώ και καιρό βρίσκεται με τη θηλιά στο λαιμό, η δε ΑΕΖ το παλεύει να ξεκολλήσει από την 13η θέση που οδηγεί στη Β΄ Κατηγορία, αλλά ως τώρα χωρίς αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ