aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΠως ο… Ευρωπαίος έγινε (και) εγχώριος

Πως ο… Ευρωπαίος έγινε (και) εγχώριος

  1. ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Οι φίλοι του είδαν προχθές τον καλύτερο εγχώριο ΑΠΟΕΛ της τρέχουσας σεζόν, στο παιχνίδι με την Πάφος FC στο ΓΣΠ (4-0). Επιβλητική εμφάνιση, καλή διάθεση, πιο ευρεία νίκη στο πρωτάθλημα και δημιουργία άλλων οκτώ σημαντικών ευκαιριών, απέναντι στη σκληροτράχηλη αντίπαλο που… έδειξε τα δόντια της (Ομόνοια 2-1, ΑΕΛ 1-0, Ανόρθωση 0-0). Ο πρωταθλητής παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και η «Goal News» αναλύει τους λόγους που οδήγησαν στη βελτίωση.

Κατ’ αρχάς, τέσσερις ημέρες μετά το 1-1 στο Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Γιώργος Δώνης έκανε μίνι-ροτέισιον τριών αλλαγών. Πολλοί αναρωτιούνταν την περασμένη Τετάρτη, πού ήταν ο Γιώργος Εφραίμ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε απέναντι στους Γερμανούς. Χθες, όμως, παρουσιάστηκε φρέσκος και ήταν από τους κορυφαίους. Έπειτα, πήρε θέση βασικού για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος ο ξεκούραστος Μηνάς Αντωνίου, ενώ επανήλθε στο αρχικό σχήμα ο Ρόλαντ Σάλαϊ (στη Βεστφαλία αγωνίστηκε για 45 λεπτά). Ο τελευταίος είχε ενέργεια σε όλο το 80λεπτο που αγωνίστηκε, με καλές επινοήσεις και ενέργειες που φανέρωσαν δείγμα της ποιότητάς του.

Από εκεί και πέρα, οι άλλοι οκτώ ήταν οι ίδιοι που άρχισαν απέναντι στην Ντόρτμουντ. Έτσι, δεν δημιουργήθηκε μεγάλο ξήλωμα και οι ποδοσφαιριστές είχαν την απαραίτητη «χημεία». Ιδιαίτερης μνείας, όμως, χρήζει ο Γκάγιας Ζαχίντ, ο οποίος αγωνίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή. Χθες, ως παρτενέρ του Νούνο Μοράις, φανέρωσε ότι ο κεντρικός άξονας του ταιριάζει πολύ περισσότερο σε σχέση με τα άκρα (τουλάχιστον, από όσα έδειξε στα ματς που χρησιμοποιήθηκε). Ανέλαβε οργανωτικά και δημιουργικά καθήκοντα και ο βαθμός που πήρε ήταν «άριστα», βοηθώντας πολύ σε τομείς που πονούσαν οι γαλαζοκίτρινοι σε προηγούμενα ματς.

Στην πολύ καλή προχθεσινή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ, όμως, συνέβαλε και ο Μίκαελ Ποτέ, ο οποίος απέκτησε -προς τέρψιν των πρωταθλητών- ξανά τη γνωστή σχέση του με τα αντίπαλα δίκτυα. Η εκτελεστική του δεινότητα (και ας έχασε πέναλτι) συνέβαλε στο σχετικά γρήγορο καθάρισμα του ματς (2-0 στο 55’).

Ε, πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο ποδοσφαιριστής που δεν θύμιζε σε τίποτα τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος 2014-15 (με τη φανέλα της Ομόνοιας), ανήκει στο παρελθόν. Ο στράικερ από το Μπενίν πέτυχε έξι γκολ στα πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια σε Κύπρο και Τσάμπιονς Λιγκ, μένοντας άσφαιρος μόνο στο 1-3 από την ΑΕΚ. Σκόραρε από μία φορά απέναντι σε Δόξα (2-0), Ντόρτμουντ (1-1, ΓΣΠ), Εθνικό (1-1) και Ντόρτμουντ (1-1, Σίγκναλ Ίντουνα Παρκ), ενώ δύο φορές «πλήγωσε» την Πάφος FC. Τέλος, στο ευρύ σκορ συνέβαλε το 100% ευστοχίας του Ανδρέα Μακρή, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο αντί του Σάλαϊ στο 80’ και πέτυχε τα άλλα δύο τέρματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ